Život bez auta...

Napsat příspěvek
Velikost písma:
53190
19.12.24 18:21
@Snorlaxik píše: Více

Takže se musíte i vracet nějakým konkrétním spojem, nesmí vám ujet, nemůžete jet dřív. No pro mě by to nebylo, ačkoli na spoustu výletů taky jezdíme vlakem, ale zpáteční kvůli místenkám opravdu nekupujeme, rádi improvizujeme, protáhneme si výlet, po cestě nás něco zaujme, tak prostě zastavíme a jdeme se mrknout atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snorlaxik
19.12.24 18:27
@unuděná píše: Více

A víš o tom, že třeba u vlaku se dají vrátit relativně na poslední chvíli? Že se dají kupovat většinou celkem na poslední chvíli?

• Citovat
  • Upravit
53190
19.12.24 18:28

To jo, ale pak pojedete tím narvaným vlakem dost pravděpodobně na stojáka, protože zrovna třeba ten spoj Beroun-Praha v neděli po výletě opravdu nebude mít 3 volné místenky vedle sebe půl hodiny před odjezdem, na to vem jed.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
19.12.24 18:31

A jinak - vlakem jezdím poměrně hodně. Ano, místenky jsou do rychlíků, do různých těch intercity apod., a někde je to s kapacitou lepší, někde trága. Když ale chceš na výlet někam do přírody, obvykle musíš využít osobní vlaky a ty místenky neposkytují. Zrovna třeba konkrétně ten posázavský pacifik. A zkus s ním jet v sobotu ráno na výlet a pak nám přijď říct, jak byl poloprázdný a v klídku sis tam mohla číst :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snorlaxik
19.12.24 18:33

Tak Beroun Praha je úplně v pohodě, protože tam jezdí i osobák, co v Berouně začíná :mavam:

• Citovat
  • Upravit
42082
19.12.24 18:33

Kupuju na 2-3 spoje- nevyhovující vracím. Dělá to spousta lidí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
19.12.24 18:34

A když budu chtít jet třeba ze Srbska z výletu v sobotu? Tak musím jet osobákem, protože rychlíky tam nestaví, a bude nařachlej :nevim: Mě to jako nevadí, ja si nechci ve vlaku číst, jíst a hrát karty, ale úplně vidím tu tvojí idylku mezi cyklisty, kočárky a narvanými uličkami :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
19.12.24 18:35
@Havlova píše: Více

To vysvětluje nemožnost koupit místenky na některé spoje a pak jet bez místenky poloprázdným vlakem :lol: :lol: Jako dobrej typ no, mě to ale přijde trochu bezohledné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snorlaxik
19.12.24 18:37

Myslíš ty běžný osobaky na trase z Prahy kolem Sázavy? úplně v pohodě… Jezdíme s nimi dost často a na hlaváku si v pohodě sedneme :mavam:

• Citovat
  • Upravit
Snorlaxik
19.12.24 18:37

Asi jezdíme v jiný termín, nikdy jsme letos ve vlaku nestáli :nevim:

• Citovat
  • Upravit
53190
19.12.24 18:39

Nj, tak ne každý ale jezdí z Hlaváku, lidi bydlí i jinde, víme? :lol: Já jezdím ve všemožných termínech, od sedmé hodiny ranní v sobotu po nedělní podvečer a je to prostě jak kdy a jak kde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
19.12.24 18:41

Takže výletujete mimo víkendy? Zrovna ten posázavský pacifik je narvaný snad v každou denní dobu o víkendech

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snorlaxik
19.12.24 18:47

Taky nebydlím v blízkosti hlaváku. Ale nejsem líná tam dojet :mavam:

• Citovat
  • Upravit
Snorlaxik
19.12.24 18:47

Jezdíme o víkendy

• Citovat
  • Upravit
2382
19.12.24 18:48

Schválně jsem nepsala nic o statistice v ČR, protože jsme rozvinutá země a je mi jasné, že tady je aut hodně. Napsala jsem „z celosvětového hlediska“. Zběžně jsem koukla a auta by tedy mělo mít asi 66 % domácností na celém světě, takže ok, máš pravdu, statisticky mi to ani tak nevychází. V každém případě si ale stojím za tím, že mít auto není samozřejmost a člověk bez auta není žádná zanedbatelná menšina ani exot. Prostě normální člen společnosti, s jehož existencí by se mělo počítat. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí