Život bez auta...

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Snorlaxik
20.12.24 08:56
@unuděná píše: Více

Tak ale z té Zbraslavi těžko pojedeš přímým vlakem do Srbska, že ;)

• Citovat
  • Upravit
53190
20.12.24 09:04
@Snorlaxik píše: Více

Tak dá se zvládnout i prát prádlo bez pračky, svítit si bez elektřiny nebo vyléčit angínu bez antibiotik, otázkou je proč? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snorlaxik
20.12.24 09:05

Třeba proto, že to těm lidem vyhovuje?

• Citovat
  • Upravit
53190
20.12.24 09:05

A kde jsem psala o přímém vlaku ze Zbraslavi do Srbska? Psala jsem, že než bych dojela na Hlavák, budu už dávno v Srbsku - pojedu vlakem z Radotína například :nevim: Opět jsi prokázala, jak moc nechápeš psaný text.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
20.12.24 09:06

Tak to pak jo :lol: :lol: Až na to, že zrovna obnovitelce diskuze to jaksi nevyhovuje, respektive s dítětem jí to vyhovovat přestává. A většina lidí to dokáže pochopit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snorlaxik
20.12.24 09:12

Pak už je to ale tvoje volba :mavam:

• Citovat
  • Upravit
53190
20.12.24 09:14

A ty bys fakt zvolila 40 minut cesty na Hlavák jen proto, aby sis ve vlaku do Srbska sedla, místo abys za těch 40 minut byla přímo v tom Srbsku?? :lol: :lol: Ty jsi vážně vtipná :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8965
20.12.24 09:18

Máme rádi pohodlí. Takže taky odmítáme tahat těžké věci vlakem nebo autobusem. Jednodenní výlet ok. Ale na dovolenou ani omylem. To je tím, že jsme zvyklí, že sedneme do auta a přesuneme se od bodu A do bodu B. Jsme svým pánem. Pro nás by byl těžký krok zpět a zvykat si bez auta. Kdo auto nemá, tak je jasné, že si obhajuje, jak je pro něj pohodlí, že jede veřejnou dopravou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Všechnoznám
20.12.24 09:19

Jasně, háháháháhá. Jasně. A aby bylo jasno, já jsem s malými dětmi bez auta (dobrovolně) žila pár let a bylo to zcela na kočku, zkušenost, to ano, ale už bych to neudělala.

• Citovat
  • Upravit
Všechnoznám
20.12.24 09:21

Doopravdy vyhovovat to může jen bezdětným, starším s velkými dětmi nebo těm, kdo žijí s dětmi v Praze, Brně, Plzni a Ově a nikam se odtud nehýbou, krom výletů po okolí.

• Citovat
  • Upravit
Všechnoznám
20.12.24 09:22

V případech, kdy je to dobrovolné, je to póza, abys mohla machrovat, jak jsi dobrá a nad těmi, co auto mají.

• Citovat
  • Upravit
53190
20.12.24 09:25
@Všechnoznám píše: Více

Taky mi to tak přijde. Já chápu, že když není jiná možnost, tak se vše dá zvládnout a dá se na tom najít i to pěkné. Taky rádi cestujeme vlakem. Ale jsou situace, kdy to prostě pohodlné není, o praktičnosti ani nemluvím. A je super mít možnost výběru. Když jedu někam autem a vidím zajímavé místo, co by stálo za prohlédnutí, nebo třeba cukrárnu, zastavím a jdu tam. Když jedu vlakem, můžu si dát na výletě pivko a klidně ve vlaku šlofíka, taky fajn. Ale ta flexibilita je tu to, o co tu běží. Možnost výběru. Rozhodně neschvaluji nadbytečné ježdění po městech, do školy, na kroužky, do práce atd. Všeho s mírou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
20.12.24 09:28

Třebas na tu naší chatu jsem v létě taky 2× jela s dětmi veřejnou dopravou, vzali jsme to jako výzvu, speciálně super byla stará souprava Elinka na trati Tábor-Bechyně. Ale strávit v sezoně každý druhý víkend skoro 4 hodinami na cestě tam a stejně zpátky, to by mi teda opravdu lezlo krkem :lol: :lol: Můj čas je teda podstatně cenější, než ekopóza „nezatěžuji planetu autem“ :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snorlaxik
20.12.24 09:30
@Kelsey1 píše: Více

Tak my sedneme do vlaku a taky se přesuneme z bodu A do bodu B :mavam:

• Citovat
  • Upravit
4749
20.12.24 09:32

No gratulujem, ono to jde, nicmene je to zbytecne narocne a mnohdy celkem to jednoho odradi. A ja treba ziju v Rakousku Alp a tady bez auta se nehnes skoro, minimalne se na vetsinu mist ani nedostanes, takze kdyby si chtela zakladatelka s detmi udelat vylet za hranice, bez auta ma celkem smulu nebo uvidi jen ty mista, ktera jdou dojet, ale stravi k tomu jeste cely den jen prestupy a spoustu krasnych must mine a nekolik takivych mist je v cesku..

Taky obcas nezdim vlakem, nekdy je to fajn zoestreni, nektere trasy, ale kdyz si zadam misti a zjistim ze musim jet treba id rodicu v Oraze tramvaji, metro, pak prestup metro, vlak, pak prestup na bus a pak jeste nekolik kilometru pesky abych se vubec dostala na dane misto a zjistim ze abych prijela aspon nejak rozumne musim vyrazit brzo rano a hlidat cas, abych se vratila, protoze vecer ty spoje uz zas skoro nejezdi, to radsi sednu do auta a jsme tan za 2 hodky a muzu se kdekoli zastavit nebo zmenit trasu jak potrebuji..a mas jedno dite, ja takhle jednou jela s dcerou a 2 jejima kamaradkama, manzel, mel to byt relativne dobry spoj, rikame ok, pojedeme jednou vlakem jako neco noveho, bum vyluka a bylo z toho presedani, lidi se nahrnuli do busu, nebylo misto na kola, 3 deti, batohy, krosna, kola, deti..ne dekuji..radsi nalozime nase velke auto a jedem rovnou..skoro jsme ty kola ani nevyuzili, protoze vse nabiralo zpozdeni a do prvních busu jsme se ani nevtesnali a cekali na dalsi, decka otravena..

Kazdopadne myslim, ze bez auta se zit da, kdyz to muis byt, zvkast v Praze, nicmene za me je to zbytecne omezivani a ztezovani si zivota..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí