Život bez auta...

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Snorlaxik
20.12.24 10:15
@unuděná píše: Více

Taky nespíme v apartmánech, ale ve stanu :mavam:

• Citovat
  • Upravit
53190
20.12.24 10:16
@Snorlaxik píše: Více

A tam máš tu pračku jo? :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snorlaxik
20.12.24 10:18

V kempech je to naprosto standardní vybavení

• Citovat
  • Upravit
164
20.12.24 10:20

@unuděná jo, kondiční jízdy mě napadly, ale myslím, že přinejlepším bych zvládla nějakou polňačku a to je asi všechno. řidičák jsem udělala až na několikátý pokus s dokoupením mnoha jízd navíc a i tak podle instruktora „nic moc“. přítel to stejné, prostě jsem přehlížela chodce, jednou jela na červenou, protože jsem si nevšimla semaforu… a v Praze a s miminem si to fakt neumím představit :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
20.12.24 10:21

No zaprvé jak kde, my raději vybíráme místa, kde nejsou uřvaný ožralové a RVéčkáři, a zadruhé tedy na dovolené radši strávím večer jinak, než hlídáním veřejné pračky a věšením prádla. Ale proti gustu :lol: I kdybych brala v potaz, že máte jednu sadu oblečení a každý den pereš, stále táhneš nějaké náhradní boty, helmy, teplé oblečení a pláštěnky, jídlo, pití minimálně na den. Kdybys to měla táhnout nejen pro sebe, ale i pro tři předškolní děti, fakt bych tě chtěla vidět :mrgreen:
edit: a abych nezapomněla, stan, spacáky a karimatky. Opět, pro sebe v pohodě, pro 4-5člennou rodinu hardcore.

Příspěvek upraven 20.12.24 v 10:24

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
20.12.24 10:23
@TiPt píše: Více

To je fakt naprd no, je dobře, že se do toho nevrháte a neohrožujete provoz. Jen mi hlava nebere, že se sešli dva lidé, co nejsou schopni registrovat červenou a chodce :D Tak prostě uvidíš, jak vám to bez auta půjde no. Jak vidíš, tak spousta lidí tu psala, že žijí bez auta a asi to nějak jde :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56287
20.12.24 10:23
@Kelsey1 píše: Více

Přesně tak. A já to i chápu. Když jsem ještě neřídila, tak jsem si říkala, že je to naprostá pohoda jezdit busem a že vlastně svoje auto nepotřebuju. No a pak jsem si na to časem přišla.
Jinak zrovna s dětma jsme zažili několik situací, kdy fakt bylo potřeba. Mladší se třeba zranila na horách, nejbližší pohotovost hodinu a půl cesty. Na sanitku to nebylo, ale ošetření bylo potřeba. Tak jsme ji prostě naložili a jeli. Jinak bychom museli shánět auto, volat taxi, kde by ale zase trvalo než by dorazilo a kdoví, jestli by nám ji tam vůbec v tom stavu vzali :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10818
20.12.24 10:25
@TiPt píše: Více

Musíš jezdit pořád, jen tak se to naučíš! Jednou za měsíc nestačí. Čím častěji budeš jezdit, tím dříve se přestaneš bát, naučíš se řídit tak, že to, že řídíš, přestaneš úplně vnímat a o to budeš dávat větší pozor na dopravní značky, různé situace, budeš v klidu vnímat děti v autě, okolí, naučíš se předvídat situace za ostatní řidiče, chodce, zvířata,…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4749
20.12.24 10:28

Ja tady ziju tak asi vim, jak se kam dostat, dostanes se jen na mista, kde je spoj, spousta mist tu spoj nema nebo pojedes pomalu cely den nekam kde bys byla za hodku autem, o tom to je.. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snorlaxik
20.12.24 10:28

No vidíš, my ozralce měli jen v jednom kempu ze 12 (beru poslední dovču). Proč hlídání pračky? A jaké věšení, existují i sušičky. A ne netáhnu 1 sadu, ale cca 3. Náhradní boty neberu, teplé oblečení v létě taky nějak netáhneme.
A předškolní dítě už si něco zvládne vézt samo.

• Citovat
  • Upravit
53190
20.12.24 10:32

To jo, všechny kempy mají běžně pračku a sušičku :lol: Takže opět - musíš plánovat cestu tak, aby tam tyto věci byly. To mě nebaví, raději plánuji podle toho, co chci vidět.
Chodit celé dny a večery v jedněch propocených cyklobotách musí být labůžo, zvlášť u malých dětí. Nemít pro ně šusťákovku a mikinu a očekávat, že se nikde nenamočí, neušpiní, nebude pršet ani se neochladí, tak to je kapánek hardcore a nevěřím, žes to někdy praktikovala. Nemůžeš jet ani bez lékárničky, dostatku vody a ano, dítě si sice něco uveze, ale v předškolním věku v brašnách tak maximálně tu karimatku a spacák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56287
20.12.24 10:34

to rozhodně není :lol: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snorlaxik
20.12.24 10:37

Kempy, kde jsme byly, tak všechny měly pračku a sušičku. I úplně malinkaté.
Tak chápu, pokud je někdo princezna, co se musí X krát za den přezout, tak má pak problém. A tedy nemáme speciální cykloboty a kluk měl vlastně k teniskam sandály na přezutí, což téměř nikdy nevyužil. Já jela jen v sandálech. Sustakovku jsme měli, ta nezabere žádné místo, stejně tak jsme měli pro každého jednu slabou mikinu. Lékárnička byla náplast, obvaz a dezinfekce. A v předškolním věku mi dítě uvezlo a pití a něco málo k jídlu a základní oblečení.

• Citovat
  • Upravit
Snorlaxik
20.12.24 10:37
@Moise píše: Více

Tak asi jsme měli štěstí, v Německu, Rakousku i Švýcarsku jsme je měli ve všech kempech.

• Citovat
  • Upravit
53190
20.12.24 10:39

Ahá, jasně, klasické RVíčkové kempy v zahraničí, to je pak něco trochu jiného, než když jedeš po ČR. V Čechách je erární pračka spíš malej zázrak. A neříkala jsi, že s malými dětmi jsi do zahraničí nejezdila? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí