Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anonymní píše: Více
My jezdíme lyžovat obvikend, což by takhle bez auta šlo dost blbě ![]()
@unuděná píše: Více
Nebo poslat dárky předem zásilkovnou. A zmenšit množství „potřebných“ věcí. Kosmetiku v minibaleních, přeléváme si ji na cesty běžně. On člověk vozí často horu blbostí.
Příspěvek upraven 20.12.24 v 12:46
@Snorlaxik píše: Více
Už vidím, jak na Třeboňsku s předškolními dětmi najezdíš nekolik set km
To skončíš v Maďarsku ne? Já se tu fakt nepřu o to, že s 13letým dítětem se dá zvládnout cokoli, chápeš? ![]()
@Havlova cesty za rodičemi minimalizujeme, kosmetiku ani oblečení pro sebe neberu, vše mám na místě, to samý plínky, kosmetiku pro dítě, postýlku, zavinovačky atd… naštěstí. ale i tak mi těch věcí přijde dost, nevím
třeba jedny boty na převlečení teď v zimě zaberou docela dost místa. no, uvidíme.
@Havlova píše: Více
To mě přesně napadlo, dárky objednat a nechat doručit k rodičům.
Stejně tak tam pořídit druhý kočářek, obyč z druhé ruky. K rodičům si spoustu věcí nevozime… My dospělí tam máme věci na doma, dítě stále roste, takže tomu vložíme s sebou, ručníky, kosmetiku nepotřebuješ. Plenky si taky můžeš nechat poslat někde z e-shopu přímo k rodičům.
Ve finále se dá jet s jedním kufrem.
@TiPt píše: Více
Hm, to asi jo
Tak holt eliminovat to, co vezete, ale to ti asi není potřeba říkat. S miminem, které je na plenách, to je fakt vyšší dívčí.
@Menton no, my u rodiny zůstáváme pak celý týden. mají velký dům a tři psy. my máme 1+1
Viz výše. Já u mamky i prala, plíny kupovala až tam,… Vešly jsme se do 1 batohu a kočáru, když jsem jela sama, nebo do 2 batohů s mužem.
@unuděná píše: Více
Pleny koupit tam, pračka tam je,..
Prostě eliminovat jde spousta věcí.
No a není teda řešení poprosit někoho, aby vás přivezl? Zaplatíte mu naftu, koupíte čokoládu a je to bez starostí. 80km je maximálně hodinová cesta autem, a když tam budete pak týden, dost se vám vyplatí moct si vzít vše, co potřebujete ![]()
@Havlova píše: Více
Tak na místě nemusí být obchod a aby ses k němu dostala, opět budeš potřebovat to auto/dobrý spoj ![]()
Tak letos to na sníh moc nevypadá, dítěti ( což u vás pořád není ten případ) náhradní boty na hory beru, dospělým ne.
K prarodičům na víkend jezdíme ve třech s menším kufrem ( dítě už má 11 let, takže velikost oblečení a botů spíš dospělá.
Já teda raději kufr, než to vše táhnout na zádech.
Na letní dovolenou větší a menší kufr.
Jsme bezlepkari, takže pro jistotu aspoň nějaký bezl chleba a jeden balík těstovin, ne všude je dostupný.
Doporučuji rulickovat, šetří to místo
Ale nemusím se vracet několik set km a oak to samé jet zase autem
Příspěvek upraven 20.12.24 v 12:40