Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Menton píše: Více
A proc ne? Ano rada cestuji, ano rada poznavam nova mista, rada dceri ukazuji svet, delam s ni ruzne aktivity, ne dekuji, nebudu stake jezdit jen na mista na ktera se dostanu busem nebo sedet doma na zadku. Co delas pro životni prostredi ty? Jiste nakupujes jen potraviny a obleceni, ktere neni dovazene. Nebo site nekde v Cine, jiste zkoumas puvod potravin a nakupujes jen od mistnich farmaru, protoze ja treba ano. Jasne, jsem horsi clovek protoze se dopravim autem a ne x busy a vlaky, protoze to jiste zivotni prostredi nezatezuje. ![]()
Co to je levný starý auto?
Auto za 50? kterých se na vesnicích a v místech nutnosti vyskytuje dost. Nebo auto z bazaru za 200 k, protože ty určitě nemá každý.
@Bytsamsebou píše: Více
Všude být nikdy nestihneš
a krásně cestovat, poznat spousty míst, se dá i bez auta
Ano, představ si, že lidi milují cestování a výlety stejně jako třeba rybaření, či chleba s máslem
.
@Snorlaxik píše: Více
Všude, kde chci být, i random po cestě
. Dá se to i bez auta, ale pro mě to má spoustu nevýhod, které jsem tu psala já, či jiní! Ale tobě to stačí, nejsi náročná
…
@Menton a nejde jn o cestovani, pro nas je auto nutnost, dceru vozime do soukrome skoly, je to nutnost? pro nas ano, dat ji lepsi vzdelani, jezdime na krouzky, opet mohla by mit krouzek u skoly a nemusime se dopravovat jinam? Ano, je ten krouzek mnohem horsi nez ten kam ji vozime, ano…takze radsi si zajedu autem a vim, ze platime neco co ma smysl a je to. mnohem kvalitnejsi, cestou vezmu nakup a nemusim jezdit tam a zpet x spoji a tahat tasky..nehlede na to, ze spoj by tam jel fakt blbe..my jsme hodne aktivni rodina a bez auta si to neumim predstavit jak bysme vse stihli, ne dekuji, nebudu radsi sedet kvuli tomu doma na gauci a cucet na bednu..pro nas je auto s nasim zivotnim stylem nutnost a cas draha komidita. Nemam auto na obcasne nakupy a jednou za cas na vylety potrebujeme ho k zivotu obecne..uz jen lezo a kola, nechci jezdit stale stejne trasy a dopravovat se tady koly autobusem, klidne si popojedu autem a objevuji nove trasy s 3 koly je nesmysl tu jezdit busy a pak jeste treba vlakem, jelikoz jsme na tutistickem miste, v lete, vlastne uz od jara jsou tu busy plné prevazne asijskych turistu a s koly bysme se do busu ani nevesli..nehkede na fakt nez byme nekam dojeli, lulka dne by byla pryc.
Pokud zijes v Praze, tak jasne auto vyuzivas mene, ale pokud bydlis nekde za Prahu, na tak auto lidi radi vyuziji, ono to jde, ale kdyz pak mas vozit deti z mista na misto stihat spoje do prace..jako hodne kamaradu slo bydlet za prahu, maji tam domek a dojizdi, do mesta treba dojedou autem a nechaji ho nekde na kraji prahy a dojedou metrem, to je asi nej reseni. Kdyby meli jet jeste po metru busem nebo vlakem, cas by jim to zabralo a u malych deti casto resis jak vse stihnout, abys dite vcas vyzvedla. Pokud ma skolku/skolu v miste bydliste, pokud ne musis zas hledat misto ve meste, aby bylo na trase a pravé a casto nemaji ty skolky misto nebo jsou vazane spadove. takze auto je proste vesmes vetsi pohodli, lepsi logistika a uspora casu a ono to dela hodne..
Jsem nenáročná a tipla bych, že mám procestováno víc než spoustu z těch, co by se bez auta neobešlo.
A já jsem náročná a to jak na výlety, tak na pohodlí a ztrávený čas na cestách
. A o tom to je.
Tipla bych ze ne. Hele nikto ti nebere, ze lze cestovat bez auta, jen tu celou dobu piseme, ze s autem nemas omezeni a limity, coz bez auta mas. Usetris cas a navstivis mista, ktera bys treba bez auta nenavstivila, protoze tam proste bud spoj nejede nebo bys tam jela spoustu zbytecnych hodin.
@astoret píše: Více
A třeba tam klidně ty dle tebe zbytečné hodiny jedu a navštívil u toho další místa ![]()
Neumím si představit, jak bych bez auta dělala přesuny k doktorům, pořád jsem někde lítala s dětmi. Kdybych jezdila dopravou, tak by mě za ty zmeškané hodiny v práci nejspíš vyrazili a nebo bych si musela brát dovolenou. Autem je všechno šup šup. A nebo jak bych se dopravovala za rodiči na dědinu, takhle jsem jim s autem kdykoliv k ruce. A co teprve naše putovací dovolené po ČR, výjezdy na lyže?
Příspěvek upraven 21.12.24 v 09:53
@astoret píše: Více
Tak každý má ty hodnoty postavené jinak. Pokud to máš na stupnici, co si draze zaplatím=mám pocit štěstí Čím víc toho stihnu navštívím= mám pocit štěstí..
Jsou lidi, kteří to mají jinak..
Ano cestují ráda, ale nemusím být každý týden někde, stačí nám jedná dovolená za rok a par vzdálenějších míst během roku.
Neznamená, že kdo stále někde nejezdí sedí doma na gauči a kouká na televizi…
Svět je zbytečně uspěchaný a lidí se pořád za něčím ženou… ![]()
Jasný, každý má jiné priority. Při mě je zajímavá i ta jízda veřejnou dopravou. V mnoha zemích ti to dá víc zážitků, než pohodlná jízda autem.
@Dollorres píše: Více
a jak vidis leteckou dopravu? Nepsala jsi, ze letate na dovolenou nekolikrat do roka?
To neni o penezich, ja cestuji odmala uz s nasima a pak sama, projela jsem pres 75 zemi, zila jsem a studovala v zahranici na ruznych mistech, mam pratele vsude mozne ve svete, rada je navstevuji, rada poznavam jine kultury a mista, ucim se rada cizi jazyky..jsem rada, ze dcera to muze peozivat se mnou a odmala je zvykla jezdit, je z ykla na jine kultury, lidi, ze uz ted umi 3 jazyky, 4. se uci. Vyzna se v ruznych nabizebstvu, setkala se s nimi osobne, mame oratele rutnych vyznani, na mnoha místech se seznamila s jinymi kulturami. Pro me to neji jet na nejake misto, udelat si selfi a letet domu..