Život bez auta...

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Všechnoznám
21.12.24 10:51
@Dollorres píše: Více

Hele, kéž už by se letecká doprava výrazně změnila. Nízkonákladovky jsou mor životního prostředí, vůbec by neměly existovat, letenky by měly být drahé, aby to odpovídalo potížím, které s sebou letecká doprava nese. Já vůbec nejsem proti tomu, aby se zohlednily v ceně letenek a pohonných hmot dopady na žp, naopak bych to vítala (ano, chápu, že by mi to zdražilo auto, ale je mi to fuk, neutrácím za dovolený, tak můžu vynaložit peníze jinde, pokud samozřejmě nebudou z důvodů klimaticko-ideologických náklady absurdní, to už je ale jiná věc).

• Citovat
  • Upravit
Všechnoznám
21.12.24 10:52
@astoret píše: Více

No, proč ne. Protože dopady na ŽP. U nízkonákladovek jsou fakt obludné a neodůvodnitelné (není nárok na levnou dopravu a na bezduché cestování pro každou socku).

• Citovat
  • Upravit
Všechnoznám
21.12.24 10:54

Ten drahocenný čas bych zdůraznila. Ten se bohužel při cestování hromadnou dopravou strašlivým způsobem promrhá, je to vždycky násobně více hodin než autem, a to je prostě k prdu. (A teď jdu pracovat na zakázce, přidělených pár minut na emimi v oddychové pauze jest vyčerpáno, aby někdo neříkal, že tady čas trávím, když proti cestování brojím.)

• Citovat
  • Upravit
Snorlaxik
21.12.24 10:58
@Všechnoznám píše: Více

A víš o tom, že třeba lodní doprava je míň ekologická? Takže chceš říct, že si vystačíš jen s lokálními surovinami a nikdy si nedáš čaj, kafe, pepř…? :think:

• Citovat
  • Upravit
4749
21.12.24 11:19
@Snorlaxik píše: Více

Ty me neurazis, ty jsi hrozne zapskla zenska, coz dokazujes ve vsech diskuzich. Mas neustalou potrebu dokazovat jak ty vse delas nejlépe, ocividne ti v zivote neco chybi. Normalni clovek nema potrebu stale dokazovat jak jedine on neco dela spravne. Jdi se projet busem, at mas odpoledne co delat :mavam:

Příspěvek upraven 21.12.24 v 11:22

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4749
21.12.24 11:22
@Všechnoznám píše: Více

Jaj, ja vim, sorry :mrgreen: jedem autem, sice neridim, ale hrajeme takovou hru, musim koukat na auta co jedou kolem :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snorlaxik
21.12.24 11:23

Ale vždyť to sama přiznáváš. Prostě v mládí jsi nebyla tak pohodlná. A tady spíš uráží ti, co si bez auta neumí představit život, ty co auto běžně nepotřebují.

• Citovat
  • Upravit
15493
21.12.24 11:30
@Bytsamsebou píše: Více

Mám to stejně. ;)

Chci toho stihnout hodně a chci být všude! :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

@Snorlaxik Chápu, že pro někoho výlety a dovolená veřejnou dopravou může být lepší.
Tak ale i pro vás nějaké situace, kdy sutě
je to lepší. Třeba ty cesty k rodičům. Proč nejezdíte i tam vlakem/ autobusem?
Ale moc nechápu, jak můžeš s jistotou tvrdit, že vlakem/ busem jsi toho poznala daleko víc než ty autem? Nikdy netvrdí, že cestuje pouze autem třeba ne? Jediná kdo cestuje pouze vlakem / busem píšeš ty.

My využíváme mimo auto k:

• lékaři, i pro dospělého je pohodlnější a rychlejší jet k lékaři autem než 4 km pěšky nebo autobusem. Navíc mám volbu lékaře, nemusím volit odborníka pouze v okruhu města.
  • pohotovost
  • úrazovka ( zlomená ruku, úraz kolene, atd…)
  • veterina, pes se v akutním stavu lépe veze a nese z auta než jede dopravou a nebo táhnu psa v ruce
  • nákup, nakupujeme 1× týdně a v taškách fakt ne

( dělali jsme to a stačilo děkuji ). Mohu objednat na košíku což dělám, když se mi chce. Vánoční nakup stál 4 litry. To mam tahat v ruce?( ani omylem ) a na 3× tam nepůjdu.

• kroužky. Samozřejmě děti umí dojez si sami, ale jsou situace kdy autem je to rychlejší a efektivnější.
  • výlety, otočka na lyže, atd…

Jednu dobu jsme trávili Vánoce na chalupě v Jizerkách. Obchod tam je 1 asi 3 km ve vesnici. Nic víc. To tam potáhnu všechno autobusem s 2× přestupy?
Je to chalupa v kopci, úžasné místo … Ale není tam nic moc v okolí.

Příspěvek upraven 21.12.24 v 11:33

• Citovat
  • Upravit
42034
Žlutý auto? :)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snorlaxik
21.12.24 11:34
@Anonymní píše: Více

Nepíšu o cestách k rodičům :mavam: psala jsem, že auto máme kvůli rodičům. Což je něco jiného ;)
K lékaři dojdeme většinou pěšky. Když bylo nutné, tak jsme 3× využili taxi nebo obdobnou službu. Na nákupy máme tašku na kolečkách, nějak se mi nevyplatí jet do obchodu autem a stejně bych jo kus nedala nést v ruce. Na nákupy na chalupě v Jizerkách jsme přesně takhle chodili cca 3 km kopcovitým terénem. Doteď na to v dobrém vzpomínáme.

• Citovat
  • Upravit
15493
21.12.24 11:35

Já mám svoje auto od 18ti let. :mrgreen:
Taky jsem v 18ti byla stará a pohodlná? :mrgreen:

Ano! Pohodlná jsem. A cestuji tak, jak mi to vyhovuje. :) MHD po městě třeba vůbec. Vlaky minimálně a bus? Tak to už je hoooodně let. ;)

Auto je prostě obrovská úspora času. Ať si říkáš, co chceš … ;) A o té pohodlnosti se ani nemusíme bavit. A nějaká ekologie? Je mi ukradená. Když vidím jak to chodí v jiných zemích … Tak já to určitě nespasím. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10792
21.12.24 11:36

Mě to nebaví :nevim:. Čumět z okna a dívat se ven, v jakémkoliv dopravním prostředku!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15493
21.12.24 11:36

Máš tašku na kolečkách, jo? :mrgreen: Kolik ti je let? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15493
21.12.24 11:39

Souhlasím s tebou. :)
Navíc je velmi často dost k smíchu. ;) A krásně dokáže zkazit každou diskuzi, kde furt mele to samý jak kafemlejnek :roll:
A že už jich zkazila … Tahle není vyjímkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí