Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Šmoulice píše: Více
jen dalsi omezeni, co kdyz ten spoj nestihnu? mistenka propadne a na dalsi spoj uz treba neni volna..uz se mi xkrat stalo, ono kdyz mas navazujici spoje a prestup 10 min, je mozne vse..samozrejme muzu jet jinym, mit rezervu, ale pak zas proc budu s detmi hodinu stat na nadrazi..dalsi promarnena hodina, ja chapu, ze ona by se kochala, ale me cesky nadrazi neberou.. ![]()
@PAN66 píše: Více
Místenku vrátíš nebo u on-line jízdenky je zdarma.
@Snorlaxik píše: Více
fakt jo, jeste nejake moudro? je nadherny dobihat s dvema detmi a jeste nejlepe s kocarem spoj a kdyz vidis ze nestihas, rychl rychle mobil a rychle rychle se snazit zrusit jizdenku s mistenkou, protoze vidis, ze to nestihnes a kdybys vsadila na to, ze stihnes, tak zas prijdes o listek, kdyzti to ujede..protoze nektere spoje fakt jezdi tak blbe, ze bud hodinu nekde cekas nebo mas par minut na prestup a obecne mistenky rada nemam, jsi pak hrozne zavisla na tom case a vlastne jen hlidas, aby s to stihla. ja si tohi uzila az az a osobne uz nechci, zlaty auto, sednu si do nej kdy potrebuji, vezmu co potrebuji a jedu kam chci a kdy chci..ne dekuji, ja se najezdila dost a u me prevazuji spis negativni vzpominky a stres na dobihani spoju nebo reseni sutuaci jak se odnekud dostat, kdyz ti neco ujelo..
a porad jsi mi neopovedela, psala jsi, ze tim, ze prestupujes vidis půlno veci, by me zajimalo jake krome nadrazi?
Tak třeba si uděláme celodenní zastávku na místě přestupu
pro nás totiž je dost často cesta o cíl.
Jo a snad vidíš v tom prvním vlaku, jak velké má zpoždění a jestli ten přestup stíháš nebo ne ![]()
Třeba se ti následující hodí. Jsou minimálně 2 druhy on-line jízdenek u ČD. Jedna vázaná na vlak, druhá na osobu. Ta platí od určité hodiny a je ji možné použít i na další spoje, když zvolený nestihnu. Je k ní možné mít automaticky místenku na první spoj, kterým předpokládám, že pojedu. Ta samozřejmě v dalších spojích, na rozdíl od jízdenky, neplatí.
Jj, v některých místech fakt chceš strašit celý den. ![]()
@Havlova píše: Více
Zatím jsme při našich cestách na takových místech nebyli
Jinak tomu životu na odlehlých místech, původně tam bydleli lidé, kteří měli hospodářství a byli díky němu více či méně samostatní… povětšinou nechodili ani do zaměstnání jako dnes.
Každý, kdo se na podobné místo rozhodně odstěhovat, by si to měl uvědomit, že životní styl a standard bude mít jinde a dřív nebo později se z něj stane dětský taxikář…
K turismu, musím být všude, vše vidět, vše zažít se vyjadřovat nebudu.
Pokud mám někde víkendovou chalupu, tak dojít kilometr na nákup není věda. To chodím i já tady ve městě. Ráda se projdu, než abych jela dvě zastávky busem a známá měla dobrý postřeh, hele, člověk v tom obchodě koupí opravdu jen to co potřebuje, když chodí pěšky…
Ono je to o plánování
a třeba na letní dovču s těmi koly jsme ráno přijížděli Prahu na vlak do Hamburku, tam přestup na další vlak na menší nádraží, kde zrovna nefungovaly výtahy a tam přestup na třetí vlak. Dalo se to v pohodě, jen jsem chvíli musela věnovat plánování.
Když jedu na celodenní výlet, třeba do Nasavrk, fakt nechci strávit půl dne v Pardubicích nebo Heřmaňáku. Tam to znám a nevím, proč bych tam měla trčet. ![]()
Však já si dělám pr…del ![]()
Prostě zlatý auto ![]()
Můj praděda babi otec byl velkostatkář, přes několik obcí měl lesy, polnosti, statek byl obrovský. I on v jeho době měl různý povoz na přesun. Všude nechodil pěšky, nespoléhal se na jiné. Napřed měl povozy za koně. To nás zpětně mrzí, že jsme se před lety nechali ukecat a ukvapeně jsme je prodali. Pak měl i auta a měl i pincky, fechtle a nevím, jak různě se těm motorkám říkalo.
Tak ty to.tam znáš, někdo jiný ne a spojí to třeba s výletem po těch Pardubicích