Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anonymní píše: Více
Ale tak to je, takovy jsme meli sousedy na chalupey pan vecne vykrikoval hele prijeli prazaci autem, na co auto bla bla..a vecne kdyz se neco stalo u nas zvonili, pani vecne jezdila s mamku na nakupy, protoze jak sama rikala, kdyz se muzu pridat rada si to ulehcim..jako jo, proc nepomoc, ale pak si taky clovek rika kurna kupze si uz auto a neotravujte ostatni.
Když děti byly malé, jezdila jsem ke kamarádce na chatičku. Nebyla tam elektrika, voda se tam vozila kupovaná, nebyl tam signál. Bylo to asi 5 km pěšky po silnici od městečka ve SČ. Čili žádná díra světa městečko. Pěšky od vlaku asi 2 km. Jezdily jsme tam spolu roky. V létě co den do obchodu pro jídlo, protože samozřejmě lednice jela na záložní zdroj a byla malinkatá. Vodu pro sebe i děti jsme tahaly na zádech. Jako bylo tam krásně. Podnikaly jsme výlety, večer si svítily petrolejkou, couraly po okolí, hrály hry, atd…
Ale jak fajn tam bylo pak mít to auto. Jen pro tu obyčejnou vodu dojet a místo táhnout děti X km po silnici jsme mohly odpoledne podnikat výlety jinam. A upřímně na cestě X kam po silnici nic zábavného nebylo ani pro nás( měli jsme celkem 4 děti - 1 v kočárku ). A upřímně, roky bez auto to byl zpětně oser ( ne že bychom to nezvládly ). S tím autem to bylo jednodušší.
Jednou nám tam děti chytly nějakou blitku. V místě bez vody celkem na prd. Jako táhnout je pěšky na vlak a pak s 3× přestupy domů.
, protože po vlaku na Smícháč jsme se museli dostat ještě do Bohnic ( čili 2× přestup v MHD).
Takhle jsem vše poblité včetně dětí vzala domů do pračky a jelo se.
Chápu, že někdo žije bez auta, ale pak jsou přesně ty situace, kdy se to auto hodí a není o pohodlnost. Je to nutnost … A volat sousedovi, kamarádovi, tatínkovi ať pro nás jede není můj přístup, protože pak popřu, že vlastně to auto nepotřebuji. Jo oni autem tam vozili i třeba materiál na tu chatičku. Moc si neumím představit, jak jinak by to dělaly.
V nouzové situaci rodina a blízcí přátelé pomůžou a neberou to jako otravování
@Snorlaxik Tak pak ale auto potřebuješ. A jsou situace kdy se auto dost hodí. Takže věty jak auto nepotřebuješ k životu jsou dost mimo ….
Ale tak běžně ho nepotřebuje… Jak často podle tebe nastane situace, kdy nutně.musos.do nemocnice? Já tam nepotřebovala nikdy, kromě porodu. Kluk byl.na pohotovostní celkem 5× z toho 3× to bylo uberem nebo něčím obdobným.
@Snorlaxik píše: Více
Zlato, jak souvisí nízkonákladová letenka pro socky s nákladní lodní dopravou? Pokud tím myslíš, že nemáš nakupovat blbosti z Aliexpresu a Temu, tak to samozřejmě nemáš a mělo by to být zatížený tvrdou ekodaní. Stejně jako lítání na dovolený.
Btw., někdo jako ty nemusí někoho na mé úrovni poučovat o ekologii. O moje vzdělání a informovanost se neboj. Je mnohem větší než tvoje.
@Všechnoznám píše: Více
Třeba tak, že v tom letadle se vezou i jiné věci než kufry?
A teda já jsem naopak ráda za levné letenky. Cestování beru za velmi důležité pro život.
@Menton píše: Více
No, ale ti lidi, co se přestěhují na venkov, si přece uvědomují, že budou řídit a s tím do toho jdou. Já třeba děcka vozím moc ráda, neb to dělám pro ně. Logicky ve městě jsem nemusela, neřídila jsem vůbec, řadu let, ale třeba to bydlení je tak šíleně nákladný, že si taky každý Prahu dovolit nemůže.
Dokážeš už konečně pochopit, že se z vašeho životního stylu dost lidem ježí chlupy hrůzou? Co je na tom složitýho?
@Všechnoznám píše: Více
A víš, že je mi to úplně jedno? Mně se zase ježí chlupy hrůzou z těch, či většinu času sedí na zadku, jedou maximálně 1 ročně k moři do rezortu, mezitím možné na chatu a autem párkrát za rok na nějaký výlet.
Tohle jsou právě situace, proč prostě auto na venkově/menším městě fakt potřebuješ (dvě auta).
Myslím, že jsi fakt nějaká zaplacená za vyvolávání debat. To jinak není možný. Pojedeš do krajskýho města na pohotovost tágem a zpět taky tágem, že. Muhahaha. Muhahaha. V noci, s děckem. Nebo se sebou. Nebo dtto na veterinu s čoklem se zlomeninou. Já padnu. Fakt žije někdo takovej jako ty nebo to píše naprogramovaná AI?
No tak byla období, kdy návštěva pohotovosti byla potřeba víc a období kdy méně.
Jestli jsi za svůj život a rodiny jela 3× na pohotovost ubrem tak super.