Život bez auta...

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
21.12.24 17:19

@Snorlaxik všechno včetně dárku, ozdob, cukroví a jídla na ŠD - vánočky, polévky, bram salátu, kapra, atd… a věcí na týden pro X lidí jste tam táhli autobusem 2 hodiny a pak 3 km do kopce? Zcela dobrovolně, když vám auto stálo doma před barákem / v garáži?
My třeba vesměs Silvestra neslavíme, takže na to fakt nepotřebuji jídlo navíc. :nevim:
Ale tak ty Vánoce jsou trošku v obsahu jiné …
Jo my na chalupě hodně lyžovali a běžkovali, takže hodně mimo chalupu, takže tam máma nepekla vánočku, ale vozila ji už z domova, atd…
Jo jednu dobu, ale to jen asi rok, jsme tam nosili ještě vodu na Sunar pro sourozence.
A nějak si neumím představit, proč bych to dobrovolně podnikala s krosnou na zádech ( nic jiného ve sněhu nebylo reálné ), když mám doma auto. Na co bych měla jako vzpomínat? Na to jak jsem musela 3 km povinně do obchodu za každého počasí, kde měli prd?
Mě tedy naopak cesta autem nějak nepoznamenala a výletu a aktivit jsme si tam pak užili mnoho i tak a vzpomínáme na to rádi. Večer deskovky, atd… A auto před chalupou tomu nic neubralo.

Příspěvek upraven 21.12.24 v 17:41

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.12.24 17:22
@Snorlaxik píše: Více

A kde řídíš, když jezdíte všude veřejnou dopravou? Tak je Ti celkem k ničemu jaká jsi řidička ne?

• Citovat
  • Upravit
Eva2610
21.12.24 17:35

Ty pohrdas úplně každým, kdo dělá něco jinak než ty. Takže každým.

• Citovat
  • Upravit
4749
21.12.24 17:55

Tady nekdo pohrda lidmi bez auta? Jsem si nejak nevsimla, spis tu vetsina pise plusy a proc to auto maji..ano vse jde, tedy skoro vse, dost toho bez auta taky nejde, proste holt se musis zarizovat jinak a v pripade nouze prosit ty s autem..vetsina lidi tu pise, ze je to proste ulehceni, stejne jako kdyz nekdo ma doma pracku, mycku apod. proste vec co ti ulehcuje zivot..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42014
21.12.24 17:57
@astoret píše: Více

Přesně. Nevšimla jsem si, že by se tu o mně někdo vyjadřoval pohrdlivě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4749
21.12.24 17:59

Ty jsi vtipna, uz te neberu vazne. Podle me to delas schvalne, abys rozdmychavala emoce nebo jsi na hlavu, nevim co je horsi.. :nevim:

Btw tyhle svatecni ridice mam nejradsi, co skoro nejezdi a pak vlezou za volant a maji pocit jak vse umi, nejlepsi ridici a prijedou do Prahy a zpusobi pomalu kolaps, protoze jsou uplne mimo, takovyho chces vylozene potkat..takze jo, radsi jezdi vlakem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4749
21.12.24 18:02
@Šmoulice píše: Více

Prosimte, co jste tak mohli videt a poznat, to nejvic potnas z vlaku nebo autobusu. A ty nadrazi, to je nej! Jestli si aspon denne nestravila 8 hodin ve vlaku denne a 5× neporestupovala, nevidela si nic! A nepoznala nic, ty prave mistni lidi poznas pres ulicku ve vlaku prece!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8951
21.12.24 18:06

Náhodou. Včera a dneska jsem viděla cestou tolik rozsvícených stromků za okny a různou výzdobou domů, oken. Jsem se kochala. Řídil manžel.
Je tolik krásné výzdoby teď. Úplně radost vždycky udělá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4749
21.12.24 18:09
@Všechnoznám píše: Více

No kamosky dcera ted mela zanet ucha, musela na pohotovost, ale ta u nich neni, musela jet do Prahy, taxikem by se nedoplatila a vecer nic nejelo uz, tak musela shanet po kamaradech..a pred rokem jela se sebou, zub..hodil ji tam manzel, uvolnil se z nocni, ale kdyby nemohl a nikoho nesehnala, musela by jet tak hodku a pul busem a tahat 3 lete dite s sebou, protoze by ho nemela treba komu dat takhke na rychlo a nazpet by ji uz nic nejelo, tak by musela taxi/uber, to se ale dost prodrazi, takhke by ho dala do auta a jela s nim a byla tam za 35 minut a dite by bylo v teple a spalo v aute. Nez ho tahat busem, tramvaji a metrem v noci..kvuli tomu si ted dela ridicak..sicr se to nestava denne, ale staci obcas..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4749
21.12.24 18:15

Vetsina lidi se v rizeni strida a muzes si zastavit kde chces a vyjet kdy chces. Klidne si muzes nekde zastavit a jit se vykoupat a pak pokracovat. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101611
21.12.24 18:18

No, zas buďme upřímní, to vlastnictví auta vyjde výrazně dráž, než kdyby v tehle pripadech jela 100km taxíkem. Což nic nemeni na tom, ze ridicak i auto mam a vyuzivam, ale je to drahá hracka :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4749
21.12.24 18:22
@j.a.n.i1 píše: Více

Mne to extra drahe neprijede, pro me proste pozitiva prevazuji. Ono pak jakmile zacne byt clovek pojízdný, vetsinou se mu stejne otevre radius a to auto zacne vyuzivat vice, takze se ta investice vyplati. Nicmene pokud nekdo dojde k nazoru, ze je to pro nej zbytecne, tak je to jeho vec. Zas nema smysl kupovat auto, aby stalo v garazi a jednou za cas se s nim nekam vyjelo, to je fakt..to si kazdy musi sam zhodnotit..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42014
21.12.24 18:22
@j.a.n.i1 píše: Více

Tak nějak. Kdybych každý týden jela taxíkem za 500 (cena do města), stále mě to vyjde finančně lépe. Pohodlnější je auto, ale já už nemusím obvykle nikam spěchat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.12.24 18:31

@astoret Mam kamarádky, které vlastni VW a v létě jezdí na 3 týdny po ČR a Evropě. Vždy to tedy naplánuji, dělají zastávky, navštěvuji zajímavá místa, dělají výlety po okolí … Mají možnost spát a fungovat v autě - nepotřebuji nutně kemp a ubytování pokud nechtějí. Že by poznaly málo míst si nemyslím.

• Citovat
  • Upravit
Všechnoznám
21.12.24 20:07
@Havlova píše: Více

No já vůbec nepohrdám lidmi bez auta, dva roky jsme ho dobrovolně s dětmi neměla a nemám auto moc ráda ani teď, vadí mi to riziko spojené s řízením, odpovědnost, ale beru ho jako nutného pomocníka. A z toho, že si nějaká takový myslí, že je na tom líp, než já, si nic nedělám. Měla jsem čtyři desetiletí obchod 10 min od bytu, ale už to nechci, opět dobrovolně. Nechci už město. Ani jeho drahé bydlení, ani nic jiného. Třeba se tam jednou vrátím, uvidím. Teď ne. Jako chudera si na vesnici nepřijdu.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí

Juno Fix