Život bez auta...

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Snorlaxik
21.12.24 12:17
@Šmoulice píše: Více

Zkus se podívat na supermarkety na sídlištích ;)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.12.24 12:18

@Snorlaxik A proč kvůli rodičům? Tak to zařiď jinak, když to je jinak úspora ne?

Zřejmě jsou situace, kdy auto potřeb je.
Nákupy sama netahám. Ale tak ani děti ani muž je nemusí tahat stovky metrů. :nevim:
K čemu, když pohodlně zaparkujeme u obchodu a pak u domu.
A nakup za 4 k na Vánoce pro 7 lidi Ti přijde mnoho? Mně ne. A je to nakup na týden, pokud Tě to podrobně zajímá.

• Citovat
  • Upravit
Snorlaxik
21.12.24 12:23
@Anonymní píše: Více

Jinak to zřídit nejd a nějakému trapnému anonymu nebudu psát podrobnosti o své rodině :mavam:
Tak my nebydlíme v domě, tak to chápu, že jsi zvyklá jezdit jen autem :hug:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.12.24 12:23

@Snorlaxik Myslíš asi v Praze na sídlištích, protože běžně ve městech parkujeme úplně ok.
Ale tedy nedávno jsem stála na Zahradnáku a ok. V ČČM taky parkuji taky v pohodě.

• Citovat
  • Upravit
Snorlaxik
21.12.24 12:24

Ano, v Praze na sídlištích. Tam je výhodnější, když si dojdu pěšky na nákup.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.12.24 12:26

@Snorlaxik Nemusíš, důvod svého anonymu jsem psala u prvního příspěvku zde v diskuzi, protože jsem tu odhalila místo kde bydlím a teď nově pak anonym už zůstane automaticky zaškrtnutý.
Mně je jedno proč auto máte kvůli rodičům. Ale zřejmě je to situace, která to auto vyžaduje. Vy máte v životě 1 takovou situaci, ostatní jich mohou mít daleko více. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Snorlaxik
21.12.24 12:30

Tak dalo by se bez něj i tak obejít, ale nebudu špatně chodíciho člověka nutit jezdit veřejnou dopravou. Nebo člověka s několika domácími zvířaty. Ale zdravý člověk se ve městě a na výlety bez auta obejde.

• Citovat
  • Upravit
15495
21.12.24 12:33
@Snorlaxik píše: Více

Hele ať staříci/či nemocní pěkně šlapou po svých! Jakýpak copak! :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2513
21.12.24 12:33

hele, ze tys takhle chodila, pripominas mi tchyni co vypravi, ze div neprala v neckach..a? ne kazdy si chce zpestrit pobyt na chalupe 3 km pochodem pro nakup..jako prezentujes to jako neco uctihodneho, ale neni. zazila jsem, jako dite a nejvetsi voser, v lete v horku se trmacet na rozpalene silnici jak nejvetsi socka pro nakup a zpatky, na koupaliste to same, z duse jsme to tam nesnasela a prestala jezdit hned jak me nechali samu doma..

sama jsme dlouho auto nemela a dojizdela, prace..taky krasny, prace koncila v 8:30 a bus jel 21:00 v sobotu a dalsi az ve 23:00 a ja ten v 9 nikdy nestihla, tak jsme mohla zbytecne po 12 hod prace bloumat po praze nebo sedet v mekaci a cekat 2 hod na spoj a pak jet jeste 35 minut domu, zbytecny cas, rano vstavat. misto aby clovek mel aspon nejaky volny cas pro sebe. jo nezapomen napsat jak ty by sis ten cas uzivala na zastavce s knihou..v zime, mezi ruznymi individui, jasne..ty bys ani nikdy nepriznala cokoliv negativniho, vypadla bys z role, ze?

nikdy se ti nestalo, zes jela preplnenym buse, nikdy se ti nestalo, ze v busu te nenabral, ze nebylo misto, nikdo spoj nemel vyluku nebo zpozdeni. ty se na ceste kochas, vlakem, jasne…vidis max pole nekde..a co stihas mezi prestupy videt, prosimte? krom nadrazi? kdyz potrebujes navazujici spoj, to by me fakt zajimalo..

ja jezdila i s detmi, sama kdyz manzel pracoval, vetsinu mist jsem skrtla, nelze dostat nebo hrozne komplikovane, to same ubytka. kolikrat jsme nasla krasna ubytka a pro deti super veci, nejake statky, farmy, ale vse bylo odlehle, jasne nejblizsi zastavka 2 km, idealka, to chces a jeste spoj 1 x za hodinu a vecer uz nic…

samozrjme, muzes namitnout, tak jsi mohla jinam, taky ze jo, ale to je ono, proc jsme musela hledat neco pro me mene vhodneho? protoze jsem byla zavisla na vlaicjh a busech..to je to pozitivum co pro me ted auto ma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42058
21.12.24 12:34

V Praze nefunguje senior taxi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2513
21.12.24 12:39

@Snorlaxik ja to vnimam tak, ze s detmi se zmenily prioroty. ja si taky kvuli nim poridila ridicak a auto, hrozny voser s nima cestovat a prestupovat, cely den clovek stravil jen nekde na nadrazich a jen se nekam dopravoval. ted jsme uplne volni a muzeme kamkoliv, kdykoliv. kdyz je dite ko, usne v aute, nemusim ho v ruce prenaset do jineho spoje nebo budit a protivne tahat a do vlaku/busu a jeeste poslouchat nejake zapskle babky, jak mam protivne dite nebo hlucne nebo cokoliv. nejvetsi lahudska s tim deckem stat..to je panecku vylet :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snorlaxik
21.12.24 12:40
@PAN66 píše: Více

No vidíš, a my od narození dítěte začali víc využívat veřejnou dopravu, protože to dítě preferuje :mavam: a nám se to taky zalíbilo

• Citovat
  • Upravit
15495
21.12.24 12:40
@PAN66 píše: Více

Musíš si přece koupit místenku. :roll: Abys nemusela stát …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10827
21.12.24 12:45

Jj, někdo miluje veřejnou dopravu stejně jako ten druhý miluje několikahodinové uklízení domácnosti…obojí pro někoho naprosto promarněný čas a stres ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8974
21.12.24 13:08
@Havlova píše: Více

Děcka taky hrají. Když jsem si vybírala auto. Tak bylo mamko, ty potřebuješ žluté auto. Vybrala jsem si tmavě zelené. Bylo u nich zklamání, že nemám žluté.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí