Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Bytsamsebou píše: Více
Mě taky ne
Nedávno jsem měla auto v servisu a musela jezdit do práce busem. Až jsem byla překvapená, že mne to na osmi kilometrech stálo hodinu času navíc ráno i odpoledne
![]()
@Snorlaxik A jak dám nakup za 4 k do nákupní tašky? To by jsi jich táhla tak 4 ![]()
A nevím. Košíkem k autu, auto stojí pod barákem a odnesu ho domů.
A v těch Jizerkach, když jste tu věc v tom jediném obchodě nesehnali, tak jste jeli autobusem přes půl hodiny do města?
Ta vesnice má asi 100 obyvatel.
A k těm rodičům tím autem jezdíte proč? Vždyť tam můžete jet spojem a dojít pěšky ne?
Nebo taxíkem.
Jinak bych cestu autem x autobusem srovnala třeba s cestou autem x letadlem. Do 100 km vzdáleného města do ZOO pojedu radši autem, než se s přestupy trmácet autobusem, vlakem, tramvají, metrem, či taxíkem a zabere to 3× více času, který můžu věnovat třeba delšímu pobytu v ZOO, někde se po cestě domů random zastavit na něco lepšího, oběd, do cukrárny, nebo třeba ještě udělat velký nákup domů. Prostě využiju ten volný čas, který jsem nepromrhala jízdou v autobuse.
No a úplně stejn způsobem podstoupím výlet do Itálie. Radši tam poletím letadlem 2 a půl hodiny, než abych tam jela autem, či autobusem 15-20 hodin. ![]()
@Bytsamsebou píše: Více
Asi tak. Jsou situace, kdy pojedu spojem a jsou situace kdy ráda využiju auto. ![]()
@Anonymní píše: Více
Tak vidíš, my u blízkých supermarketů máme problém zaparkovat. To samé u vchodu. Takže je potřeba ty tašky stejně nést několik desítek stovek metrů. A je smutný, že na nákupy jezdíš sama a nepomůže ti chlap nebo dítě. A teda nedělám takovýhle šílený nákupy, jak kdyby měl být konec světa.
A když jsme tu věc nesehnali, tak se uvařilo něco jiného. anikde nepíšu, že jezdíme k rodičům autem, ale že auto potřebujeme kvůli rodičům.
@Snorlaxik píše: Více
nepotřebuješ tašky nést v ruce nikam. S vozíkem dojedeš k autu, přendáš do kufru a je to. Nezažila jsem nákupák, kde bych nezaparkovala ![]()
Když už máš tu tašku na kolečka … Slyšela jsi i o takové vymoženosti, jako je nákupní vozík? S tím si pohodlně zajedeš až ke kufru auta a nákup jen přeložíš. ![]()
@Moise píše: Více
Taky jsme nezažili nákupák, kde by jsme nezaparkovali. A to dokonce ani v té opěvované Praze ![]()
A nákupní vozík asi nezná, no ![]()
@Moise píše: Více
Tak já nejsem zvyklá jezdíte nakupovat do nákupních center. Chodíme do obyčejných supermarketů
@Šmoulice píše: Více
A u bytu mi to pomůže jak?
a představ si, že jsou místa, kde u supermarketu nezaparkujes ![]()
Nezažila jsem běžný supermarket, kde by nešlo zaparkovat. A rozhodně to nejsou jen obchoďáky. ![]()
My většinou zaparkujeme velmi blízko vchodu u domu. A když ne, tak si vyhážeme tašky u vchodu, já je odnesu do výtahu a chlap jde zaparkovat. Nebo opačně. Záleží, kdo zrovna řídí. Na velké nákupy jezdíme vždy spolu. Já vybírám, on platí ![]()
A když jede z práce a je potřeba něco dokoupit, tak tu jednu tašku unese. ![]()
@Šmoulice píše: Více
Prahou neposloužím, ale naše okresní město, úplně obyčejné obchody jako lidl, kaufland atd. Nepamatuju se, že bych někdy musela odjet kvůli tomu, že by nebylo místo. Nejezdí k nám žádné rozvážkové služby, takže v tomhle smolík a nedovedu si představit dělat nákup pro rodinu a tahat to pěšky. Fakt ne. A to nekupujeme blbosti typu balené vody atd. Tohle teda v Praze padá a tu možnost objednávek nákupů vám fakt závidím ![]()
Mám, narozdíl od některých nemám v plánu si odrovnat záda