Život bez auta...

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Snorlaxik
21.12.24 11:40
@Šmoulice píše: Více

Mám, narozdíl od některých nemám v plánu si odrovnat záda :mavam:

• Citovat
  • Upravit
56287
21.12.24 11:46
@Bytsamsebou píše: Více

Mě taky ne :nevim: Nedávno jsem měla auto v servisu a musela jezdit do práce busem. Až jsem byla překvapená, že mne to na osmi kilometrech stálo hodinu času navíc ráno i odpoledne 8o :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.12.24 11:46

@Snorlaxik A jak dám nakup za 4 k do nákupní tašky? To by jsi jich táhla tak 4 :nevim:
A nevím. Košíkem k autu, auto stojí pod barákem a odnesu ho domů.

A v těch Jizerkach, když jste tu věc v tom jediném obchodě nesehnali, tak jste jeli autobusem přes půl hodiny do města?
Ta vesnice má asi 100 obyvatel.

A k těm rodičům tím autem jezdíte proč? Vždyť tam můžete jet spojem a dojít pěšky ne? ;) Nebo taxíkem.

• Citovat
  • Upravit
10791
21.12.24 11:48

Jinak bych cestu autem x autobusem srovnala třeba s cestou autem x letadlem. Do 100 km vzdáleného města do ZOO pojedu radši autem, než se s přestupy trmácet autobusem, vlakem, tramvají, metrem, či taxíkem a zabere to 3× více času, který můžu věnovat třeba delšímu pobytu v ZOO, někde se po cestě domů random zastavit na něco lepšího, oběd, do cukrárny, nebo třeba ještě udělat velký nákup domů. Prostě využiju ten volný čas, který jsem nepromrhala jízdou v autobuse.
No a úplně stejn způsobem podstoupím výlet do Itálie. Radši tam poletím letadlem 2 a půl hodiny, než abych tam jela autem, či autobusem 15-20 hodin. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.12.24 11:52
@Bytsamsebou píše: Více

Asi tak. Jsou situace, kdy pojedu spojem a jsou situace kdy ráda využiju auto. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Snorlaxik
21.12.24 11:59
@Anonymní píše: Více

Tak vidíš, my u blízkých supermarketů máme problém zaparkovat. To samé u vchodu. Takže je potřeba ty tašky stejně nést několik desítek stovek metrů. A je smutný, že na nákupy jezdíš sama a nepomůže ti chlap nebo dítě. A teda nedělám takovýhle šílený nákupy, jak kdyby měl být konec světa.
A když jsme tu věc nesehnali, tak se uvařilo něco jiného. anikde nepíšu, že jezdíme k rodičům autem, ale že auto potřebujeme kvůli rodičům.

• Citovat
  • Upravit
56287
21.12.24 12:05
@Snorlaxik píše: Více

nepotřebuješ tašky nést v ruce nikam. S vozíkem dojedeš k autu, přendáš do kufru a je to. Nezažila jsem nákupák, kde bych nezaparkovala :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15490
21.12.24 12:05

Když už máš tu tašku na kolečka … Slyšela jsi i o takové vymoženosti, jako je nákupní vozík? S tím si pohodlně zajedeš až ke kufru auta a nákup jen přeložíš. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15490
21.12.24 12:07
@Moise píše: Více

Taky jsme nezažili nákupák, kde by jsme nezaparkovali. A to dokonce ani v té opěvované Praze :mrgreen:

A nákupní vozík asi nezná, no :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snorlaxik
21.12.24 12:08

Tak já nejsem zvyklá jezdíte nakupovat do nákupních center. Chodíme do obyčejných supermarketů

• Citovat
  • Upravit
Snorlaxik
21.12.24 12:09

A u bytu mi to pomůže jak? :think: a představ si, že jsou místa, kde u supermarketu nezaparkujes :mavam:

• Citovat
  • Upravit
56287
21.12.24 12:10

tak i supermarkety mají parkoviště

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15490
21.12.24 12:12

Nezažila jsem běžný supermarket, kde by nešlo zaparkovat. A rozhodně to nejsou jen obchoďáky. :roll:
My většinou zaparkujeme velmi blízko vchodu u domu. A když ne, tak si vyhážeme tašky u vchodu, já je odnesu do výtahu a chlap jde zaparkovat. Nebo opačně. Záleží, kdo zrovna řídí. Na velké nákupy jezdíme vždy spolu. Já vybírám, on platí :mrgreen:
A když jede z práce a je potřeba něco dokoupit, tak tu jednu tašku unese. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56287
21.12.24 12:15

Prahou neposloužím, ale naše okresní město, úplně obyčejné obchody jako lidl, kaufland atd. Nepamatuju se, že bych někdy musela odjet kvůli tomu, že by nebylo místo. Nejezdí k nám žádné rozvážkové služby, takže v tomhle smolík a nedovedu si představit dělat nákup pro rodinu a tahat to pěšky. Fakt ne. A to nekupujeme blbosti typu balené vody atd. Tohle teda v Praze padá a tu možnost objednávek nákupů vám fakt závidím :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snorlaxik
21.12.24 12:17

Ne všechny nebo ne dostatečně velký :mavam:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie