Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Menton píše: Více
A to je další důvod: lézt do veřejné dopravy s kojencem, neočkovaným, nebo neuvidí babičky třeba půl roku, to mi přijde šílené
Stejně jako že můžeš mít kliku na náročnější batole a delší cestování s ním nepůjde. Zlaté auto, kdy jsem už v šestinedělí sebrala dítě, v době, kdy spalo jsem v klidu dojela k našim na odpolední kávu, pomazlili, pochovali a zase jsme jeli domů
Bez auta by to byl tak oragnizačně náročný proces, že bych rozhodně neměla chuť a sílu to opakovat každý týden. Notabene dvakrát, protože naše děti mají dvoje prarodiče, kteří všichni jeví zájem je vidět, a všichni v této době ještě pracovali ![]()
@Anonymní píše: Více
Jenže ty taky právě žiješ život, kdy auto doopravdy nepotřebuješ. To se nedá srovnávat. Jak by ti pak mohlo auto chybět? To přece nedává smysl.
@Všechnoznám píše: Více
Udělej si výlet, je to moc krásná procházka Beroun-Srbsko, dá se s kočárkem, na kole, s koloběžkou, jakkoli. V Srbsku je fajn restaurace u mostu a perfektní dobová nádražka, kdybys byla na pivo
Já to jezdím teď v zimě často na kajaku ![]()
@Kelsey1 píše: Více
Já už taky právě ani nevím, proč jsem to vlastně dělala. Nedávalo to smysl a bylo to zcela zbytečný. Fakt si zpětně myslím, že (nežiješ-li specificky jen v centru města nebo nejsi-li babka na vesnici, co fakt nikam nechce jezdit a občas jede za lékařem do okresního města), tak je to jen a jen ta póza.
@Všechnoznám píše: Více
Může v tom být smysl pro ekologii. Někdo argumentuje penězi, ale když si vezmeš, kolik času vyhodíš do vzduchu všemožnými přesuny, které jdou autem udělat za pár minut, plus ta veřejná doprava taky něco stojí a zrovna vlaky nejsou nejlevnější sranda, tak je to šul nul. Čas jsou taky peníze. ![]()
Protože ho někdy používám kvůli prarodičům.
No bohudík se venku těch scén konalo opravdu poskrovnu. Doma si pak vybral.
Ale od malá cestoval hromadnou dopravou, tak ten " výcvik" tam je…
Teď jsme jeli salinou a tak čtyřleté děcko 15 minut ( fakt nekecám) hysterak, že nemůže sedět samo. Popravdě jsem to nevydržela a požádala matku, ať si ho buď uklidní, není ať vystoupí ( nebyla jsem tohoto názoru jediná).
ano ne ohleduplní lidí mi vadí taky…
@TiPt píše: Více
Musela bys pak ale opravdu jezdit, pravidelně, nejlépe každý den. Jinak ti budou drahé kondičky celkem k ničemu.
@unuděná píše: Více
Já počítala, jestli by se mi vyplatilo jezdit s dětmi autobusem. Tak jsem propočítala, že na osmi kilometrech bych u nás strávila denně cestováním a chůzí 2,5 hodiny. Autem to zvládnu za půl hodiny a za stejnou cenu. Jako když už mě nafta u offroadu vyjde stejně draho jako autobus pro jednoho dospělýho a dvě děti, tak to síla. Do Prahy mi pro tři lidi taky přijde levnější auto než vlak…
@Snorlaxik píše: Více
Ty mu budeš v 18ti dělat taxikáře? A hospodu máte 15kiláků? ![]()
@Janli píše: Více
Ne, protože jsem si nevybrala život na vesnici, kde je mizerný spojení.