Život bez auta...

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4316
20.12.24 12:55
@unuděná píše: Více

Tak plenky si necháš poslat přes e-shop…
Rodiče to převezmou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
164
20.12.24 12:57

@unuděná jo, asi jo. občas pro nás právě rodiče jedou, ale v poslední době jsme do využívali celkem často kvůli stěhování nábytku a vím, že už je to docela štvalo pořád k nám jezdit a vozit nám věci - to bylo když jsme vybavovali byt pro mimino. takže je moc nechci obtěžovat právě, navíc chceme jet 25. ráno.
Ale ono se to nějak zvládne, spíš mě to právě vede k zamyšlení, jak to budu řešit do budoucna. Třeba ta pohotovost, cesta k lékaři s nemocným dítětem, dovoz větších věcí, a hlavně dovolená po čr s dítětem.
Já fakt nevím, jestli „riskovat“ a platit ty kondičky, jestli to v mém případě není nesmysl…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
20.12.24 12:57
@Menton píše: Více

Jasný, všechno se dá. Já jen když si představím, co všechno člověk musí řešit kolem Vánoc, s malým miminem a než odjede na návštěvu, tak ještě k tomu vymýšlet, kdy se rodičům hodí rozvoz a objednávat to a doufat, že to teď před Vánoci skutečně doručí (já čekám na zásilku marně už týden), tak by mě asi kleplo :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
20.12.24 12:58
@TiPt píše: Více

A rodiče bydlí někde na vesnici? Co se zkusit vyjezdit nejprve tam? Každý den hodinku po okrskách, postupně se vrhnout do vesnic a měst, zkrátka získávat postupně jistotu? Je jasné, že vyjet hned do Prahy je nesmysl. A při kondičních jízdách jsi zbytečně nervózní z instruktora.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8970
20.12.24 13:01

Se přiznám, že nemám potřebu, abych táhla krosnu. Šlo by to. Ale proč? Děkuji, nechci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snorlaxik
20.12.24 13:03

Ale my tohle dělali i s mnohem mladším dítětem

• Citovat
  • Upravit
4316
20.12.24 13:05

Je to fakt o tom plánování…zvolit co skutečně potřebujete. K rodičům budou jezdit pravidelně, tak si to přizpůsobit, aby to bylo pohodlné.
My třeba k našim 3× přestupujeme, je to cca 200 km, přímé spoje nám zrušili.
Naučíš se mít na zádech batoh a věci na cestu, kufr a za druhou ruku dítě.
Někdy nás táta vyzvedne, ale třeba vloni byl v nemocnici, tak jsme jeli k mamce sami ( ta taky neřídí) a dojeli jsme v pohodě.
S malým jsme tahle cestovali až kolem roku a půl.
On byl náročné mimino a přesuny, pobyt v jiném prostředí moc nedával…
Jednou jsem kolem Vánoc jela za rodinou do Prahy, bylo to narychlo, ani nevím proč jsme neměli místenky, no jediné volně místo bylo v tichém oddíle, seděl mi na klíně, až do první zastávky co byla v půli cesty Brno Praha fakt byl jak myška. Byly mu dva a půl…
Já bych s pár týdnů / měsíců starým. miminkem teda do veřejné dopravy nešla… nemá očkování, imunitu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.12.24 13:18

Necetla jsem celou diskuzi, ale za nas:

Auto mame, ja nemam ridicak, nechybi mi.
Muz ridi tak jednou do mesice - chalupa (tam s batoletem a psem je to trochu narocnejsi no, cca 3.5 hodiny busem + hodina do kopce), veterinar, nebo ikea. Obcas by cely mesic nejel, tak nekam jede kam by to nebylo nutny, aby bylo auto v chodu. Ale bydlime teda v Praze, kde to myslim potreba fakt neni.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.12.24 13:21
@Anonymní píše: Více

A jeste doplnim, ze treba obcas nekam jedeme a jakmile jsme v dosahu mhd, jedu radsi se synem mhd, kdyz je moznost. Auto nesnasi, ja taky a mhdckem se citim bezpecneji (a je klid) :)

• Citovat
  • Upravit
Všechnoznám
20.12.24 14:04
@Menton píše: Více

A co se stalo v tom tichém oddíle po první zastávce, kdy je do Prahy ještě sakra daleko? To byl jak myška přes dvě a půl hodiny? Jestli jo, tak v pohodě, jestli ne, tak je to přesně ten důvod, proč jsou lidi na děcka a rodiče vysazený. Do tichého oddílu jdou lidi, co chtějí ticho. Ne děcka. To je jak jít do dětského a tam prudit, že děti mluví.

• Citovat
  • Upravit
4316
20.12.24 14:08
@Všechnoznám píše: Více

Prestav si, že seděl na klíně a byl ticho. Pak půlka vlaku přestoupila a my si přesedli.
První pohledy spolucestujících byly vražedné, když jsme odcházeli, malému mávali.
Když víš, že dítě nevydrží, nemá svůj den, tak si tam nesedas… píšu, že byl vlak nacvakany a to bylo jediné místo, co jsme našli…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Všechnoznám
20.12.24 14:10
@TiPt píše: Více

Taky jsme to tak měli, ale pak to vyžadovalo dost peněz na nákup řady věcí, některých třikrát (doma, u babi a druhé babi). Dalo se samozřejmě jet jen s krosnou, ale nebyla to prostě dvakrát zábava (a to moje děti byly v dopravních prostředcích na 100% doopravdy jak myšky, nikdy nezlobily a neobtěžovaly, mohla jsem se na ně spolehnout ve všem, bylo to pro mne důležité, aby ostatní nebyli obtěžovaní). Jo, jde to, není to neřešitelný, jen si už nemůžu vzpomenout, co za plusy to vlastně mělo mít (krom toho, že jsme si přišla dobře, že šetřím planetu). V podstatě tam asi nebylo žádný plus. Jen omezení, ne nepřekonatelný, ale omezení to bylo. Kvalitu života to zcela jistě zhoršovalo. Zpětně se i divím, že s tím muž souhlasil, když to byl můj výmysl.

• Citovat
  • Upravit
Všechnoznám
20.12.24 14:12
@Anonymní píše: Více

To je ale tím, že dnes je jiná doba než za našeho mládí. Dnes je obvyklé to, co popisuješ ty.

• Citovat
  • Upravit
Všechnoznám
20.12.24 14:15

Se do toho vašeho Srbska asi budu muset jet podívat, když tu o tom furt píšete.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.12.24 14:16

@Snorlaxik A proč mate auto tedy?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení