Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Snorlaxik píše: Více
Na Zbraslavi jsem bydlela. Na Hlavák je to minimálně s 2 přestupy narvanou MHD. To zcela postrádá smysl.
@Snorlaxik Ten,kdo nechce být 14 dní v jedněch botách od rána do noci je princezna? Nebo snad ten, kdo se chce po 80 kilákách na kole převléknout do čistého? Anebo ten, co nenechá dítě jít do resaturace v cyklodresu a mokrých botách?
![]()
@Havlova píše: Více
Ale je to tvoje volba
Když chceš sedět, tak holt musíš obětovat hodinu času v narvaném MHD
![]()
@unuděná píše: Více
Jde to, i když jsme dříve auto měli, jezdili jsme bez auta. Teď už ho 2 roky nemám a zatím mě nic nedonutilo.
Nejezdila jsem s miminem. A i v tom zahraničí si primárně vybíráme mini kempy. Spíš třeba posekanou louku u statku. A i tam mívají pračku a sušičku ![]()
Je to tak. Ale je to podobné jako třeba s myčkou - dokud jí nemáš, přijde ti mytí nádobí v pohodě a nechápeš, co na tom koho štve. Jak si jí jednou pořídíš a už znáš její výhody, zpět se máčet v jaru se ti už nechce ![]()
Tak teda to jsi hvězda když se na cyklo dovolené musíš na oběd převléknout. To se schováš někde za bukem, převlékneš se a nakráčíš do restaurace? Takové cyklisty jsme tedy nikde nepotkali ![]()
A stát, abych pak mohla stejnou dobu sedět.
To se vyplatí. ![]()
Kdo mluvil o obědu? Na cyklovýletech máme obvykle oběd z vlastních zásob, na jídlo jdeme večer
A fakt nechodíme na večeři v cyklooblečení, nevysprchovaní a v botách s nášlapy
Klidně mě měj za hvězdu ![]()
Já se tedy vrátila k jaru (hromadné dopravě). Ale chápu, že většina nechce.
Já to mám tak fifty fifty. Čtyři talíře a příbory po obědě klidně umyju v ruce, ale po party s přáteli se nestydím narvat všechno do myčky ![]()
No vidíš, my si někdy dáme oběd v restauraci, někdy něco ze supermarketu. Večeři si děláme v kempu. A po příjezdu do kempu postavíme stan, dáme sprchu, převlékneme se a jdeme dělat večeři. Mezitím se vypere prádlo. A v cyklo oblečení většinou nejezdíme.
Zivot bez auta si predstavit nedovedu. Na druhou stranu, ale chapu, ze nekdo ano a funguji tak normalne. U „zakladatelky“ navic ocenuji to, ze ho nemaji a nechteji i z duvodu obav, protoze " na to nejsou".
Kazdopadne my ac prazaci, tak auto vyuzivame vlastne kazdy denpocinaje cesto skolka-prace.
Je nas 5 takze nakupy bez auta by byly take dost narocne. Navstevy, vylety dovolene… Samozrejme, ze by to nejak slo, ale vyrazne by absence auta nas zivotni styl limitovala.
Marně se snažím přijít na to, kde jsme se odchýlili o potřeby auta v tomhle případě. Jako na cyklopuťák logicky taky táhneme minimum věcí, protože je musí uvézt kola a my. Ta výhoda auta tam spočívá v něčem úplně jiném - nemusím vybírat místa, kam se dostanu vlakem s cyklovagonem, můžu si svobodně vybrat lokalitu, která mě zajímá.