Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Menton Jenže můj příspěvek byl o trávení VÁNOC na chalupě v Jizerkach. Kam se Ti těžko pojede autobusem s 2× přestupy a 1 malým obchodem 3 km do kopce …. Jako že si v sobotu dojdu do vsi pro pečivo asi problém nebude a dělali jsme to dobrovolně roky. Ale tak Vánoce v 5 lidech asi budou na týden o něčem jiném. A jak třeba potáhneš 25.12. dítě na pohotovost do města pomlčím. To fakt není o tom že bych si na běžkách nemohla dojet na výlet na protrženou přehradu a odpoledne trávit na přilehlém vleku ( my tedy raději jezdili na Špičák, kam by jsi se o víkendu autobusem moc nedostala).
Já jsem si jako dítě tam udělala ošklivý úraz, který vyžadoval ošetření v nemocnici. Myslím, že naši byli velmi rádi, že to auto tam bylo. Tehdy nebyl mobil, hospoda daleko, pošta zavřená.
Příspěvek upraven 21.12.24 v 15:04
@Snorlaxik píše: Více
Jj, další jede po poledni, to už se mi nevyplatí. ![]()
@Havlova Tak si ten výlet způsobíš tak, aby to šlo. Třeba přespíš pod širákem, zaplatí si hotel, vezmeš den dovolené …. Prostě najdeš řešení ![]()
@Anonymní píše: Více
Při vážnějším úraze je normální volat sanitku ![]()
@Snorlaxik Zlomila jsem si nohu. To na sanitku není. Navíc půjdeš km volat do hospody? A pak se zase vracet zpátky? Než ta sanitka přijede. Než dojdeš ty. Mě tehdy po ošetření poslali k hospitalizaci do Prahy, kam mě tedy naši vezli, abych nemusela zůstat v nemocnici 100 km od domova ( klasika návštěvy 2× v týdnu - žádné matka s dítětem na pokoji ).
Tak dneska už má snad každý mobil ![]()
A většina lidí má nějaké přátelé, člena rodiny, co by pomohl
Příspěvek upraven 21.12.24 v 15:11
@Snorlaxik píše: Více
Tak si je zkus objednat v noci na samotu v horách. ![]()
@Snorlaxik Na vesnici v 87? Nebo do hor v zimě třeba ve zmíněné noci?
Stále je to chalupa, místo kde nebydlíme.
Příspěvek upraven 21.12.24 v 15:15
@Snorlaxik Jako že já auto nepotřebuji, ale budu otravovat lidi s autem? To dává smysl.
To je jal, nepotřebuju auto, pojedu vlakem. No a pak ti zbývá 10 km, kdy pro tebe musí někdo dojet autem, protože autobus ti jede až za 2 a půl hodiny.