Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Menton píše: Více
Psala, že se chtějí stěhovat mimo Prahu. A ano, ona bydlí v Praze, ale rodinu má kdesi jinde jsem pochopila, a jezdí pro ně, aby nemuseli veřejnou dopravou, takže ty spoje tam asi ideální taky nebudou.
@j.a.n.i1 píše: Více
Vsak driv se taky svitilo svickama, taky bys tak mohla svitit dnes.. ![]()
@annali píše: Více
A mě tu vždycky baví Pražáci, kteří auto absolutně nepotřebují
!
Celá obnovená debata působí, že je to jen na rozvíření vod. Vždycky bude tábor lidí, kteří auto chtějí/potřebují a druhý který nepotřebuje, zařídí se jinak. Což je naprosto v pořádku. Obě verze jsou v pořádku. Kdo se bojí, nemá vlohy, aby řídil, ať to nedělá, protože má pocit, že je to nějaká společenská norma. Je spousta jiných možností přepravy.
@Snorlaxik píše: Více
A jsi omezená časem, nebo ho marníš
. A spousta lidí toto právěže nechce a jen z toho důvodu má auto!
Ja auto využívám dost, šetří mi cas i nervy ![]()
Ted bylo dite pozvane na narozeniny, zrovna to si bez auta neumim představit, u nich doma, v Jinočanech..takže autem 22 minut od nas od baraku az k nim pred barak, vysadim, jedu zpet, mam 2 hodiny volno, muzu delat co potrebuji..
kdybych jela bez auta, musim od nas na tramvaj, dojet na metro, tam prestoupit, jit na bus, uz jen to skoro 40 min, nesmi mi ujet bus, dalsi by jel az za hodinu, pak busem jeste 20 minut..
a ted co tam, cekat nekde 3 hodiny nebo se vecpat na oslavu, kde byt vubec nechci, protoze nemam auto, zabite odpoledne, nekde 3 hodiny zabijet v mistni hospode cas, abych pak zas jela hodinu a pul zpet.
nebo jet zpet, to bych tak dojela a mohla zas pomalu zpatky, nejspis bych ale ani nedojela, protoze pomalu v puli cesty bych se zas musela otocit, takhlke vezmu auto, 20 min, vyhodim, jedu domu, mam cas doma neco delat, pak jen skocim do auta a jsme tam za chvilku..
cestou se muzeme kdekoliv stavit, potrebovala jsem do ikei, autem jsem tam 10 min, nakoupim, hodim do auta, nemusim tahat tasky, vezmu vse co potrebuji, neresim jak dostanu domu, hodim do kufru a jsme doma..bez auta bych to musela resit zas v jiny den..
nebo potřebuji dite hodit k babicce, ale musim jeste necodelat do prace, bez auta jsem nahrana, potrebovala bych 3,5 hodin s milionem prestupu a to same zpatky..takhle autem jsme tam za 48 min, prijedu amam cas se venovat praci, nemusim to dohanet v jiny den..
Ještě takové malé pražácké počítání: kolega jezdí do práce z pražské periferie. Cesta MHD 1:07 minut, autem (pokud předběhne ranní špičku) je to 20 minut. Denně tedy úspora 2×47 minut, měsíčně cca 1880 minut - to je 31 hodin! Víc než den v měsíci strávený v MHD navíc. Jo, mohl by si najít práci blíž, ale šel by s platem dolů. Je to otázka priorit tohle vše. A teda opravdu nepodporuji ježdění po Praze auty, taky z té dopravy rostu a sama jezdím na kole nebo tramvají, ale naprosto chápu některé lidi, kteří to dělají.
@Bytsamsebou píše: Více
dostanes se skoro vsude, i kdyz znam mista kam se bez auta bez půldenniho pochodu nedostanes, ale zabijes prevazne cas jen dopravou nekam a cekanim na jine spoje a koílikrat jeste pak musim nekam x kilometru pesky, kdyz to nekomu vyhovuje..mne ne, proto mam auto…
Proč marnit? V tom autobusu vlaku se dá dělat dost věcí ![]()
Já dnes byla ve městě. Ano, není to Praha, ale kdybych neměla auto, jsem tam celý den až do večera a to nevím, zda bych všechno stihla a kam bych dala tašky s nákupem! To je pro mě absolutně promarněný čas, naprosto zbytečná ztráta času! V tom městě jsem byla na sedmi různých místech, některé byly až na konci a někam vůbec nejezdí MHD a pěšky je to daleko. Takhle jsem jsem byla za 4 hodiny i s cestou doma.
Jako, že bys z vlaku uklidila barák, vyprala, vyžehlila, uvařila, vyvenčila psa a spousta věcí, které potřebuješ udělat denně?
![]()
Aby v nem mohli travit kvalitni cas poskakovanim v zacpe, kdyz mluvime o te Praze.
Ne, ale ve vlaku si můžu přečíst knížku, můžeme si povídat, můžu v klidu něco dělat na netu, dát si jídlo. Ty běžně na výletě vaříš, pereš? ![]()
Jojo, zvlast, kdyz jsou plny a ty v tom busu stojis, nejlepe jeste v zime navleceny v pretopenem buse, s dvema detmi a jednim co se skoro neudrzi, to je pane pohadka ![]()
@Hibou píše: Více
Přesně tak… MHD to mám do práce cca 45 minut, autem 15. Teoreticky. Stačí vyjet o minutu o dvě později, tak je z toho klidně 1.5 hod.