Život bez auta...

Napsat příspěvek
Velikost písma:
33005
29.1.17 12:03

@j.a.n.i1 No a o tom to právě je. Někdo si tu aktivní dovolenou rád odpustí, jiný ne a je pak rád, že to auto má. Takže je to o tom co člověk chce, z čeho může slevit, a občas co mu osud nadělí (třeba mít nemocné mimino a jezdit pravidelně na nějaká vzdálené specializované pracoviště na kontroly).

nikdo jí tu nepíše, že s narozením dítěte si musí koupit auto, jinak si neškrtne. Tak to není. Ale při určité konstalaci není od věci tu možnost toho auta mít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
29.1.17 12:05
@Moise píše:
@j.a.n.i1 tak já nevím, mě třeba placatění se na zahradě celé prázdniny nebaví. I s takhle malými dětmi jsme jeli na dovolenou, k přehradě nebo na prodloužený víkend na hory.. Takže šlo hlavně o tu cestu tam a zase zpátky. Vlakem těžko potáhneš cestovní postýlku a věci pro dvě malinké děti..

Tak kluk cestovní postýlku nepotřeboval, navíc ji dnes často půjčují. Tak proč ji tahat vlakem.

• Citovat
  • Upravit
30628
29.1.17 12:07

@Inaris Já poznám auta jen podle barvy :P A to mám řidičák :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101611
29.1.17 12:11

@Moise A mě zas nebaví zbytečné přidělávání si práce, když se i u té přehrady budu placatit úplně stejně jako doma na zahradě… A tedy celé prázdniny jsem se tam neplacatila, 3 týdny z nich sebere tábor, část práce. A cestovní postýlku jsem někam vezla jednou - když byla malá po úraze, tak aby bylo kam ji oddělit od bráchy. To je totiž přesně o tom, každý jsme jiný a každý má jiné představy a některé bez auta nezrealizuješ, jiné naopak naprosto v pohodě i s těmi malými dětmi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101611
29.1.17 12:15
@Svistice píše:
nikdo jí tu nepíše, že s narozením dítěte si musí koupit auto, jinak si neškrtne. Tak to není. Ale při určité konstalaci není od věci tu možnost toho auta mít.

No, z mnoha příspěvků to maličko tak vyplývá… Já nepopírám, že v určitých situacích (třeba místo bydlení, nemocné dítě nebo třeba různé zájmové aktivity) je to auto dobré, ale na druhou stranu s vhodným bydlištěm a určitým životním stylem není nijak omezující (nebo je stejně omezující jako když je), když není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56287
29.1.17 12:17
@lucenka píše:
Tak kluk cestovní postýlku nepotřeboval, navíc ji dnes často půjčují. Tak proč ji tahat vlakem.

Třeba proto, že nevidím důvod půjčovat si něco, co mám doma vlastní. Ne všude je mají a ne všude je mají ve stavu pro mě přijatelném, takže tak 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56287
29.1.17 12:19
@j.a.n.i1 píše:
@Moise A mě zas nebaví zbytečné přidělávání si práce, když se i u té přehrady budu placatit úplně stejně jako doma na zahradě… A tedy celé prázdniny jsem se tam neplacatila, 3 týdny z nich sebere tábor, část práce. A cestovní postýlku jsem někam vezla jednou - když byla malá po úraze, tak aby bylo kam ji oddělit od bráchy. To je totiž přesně o tom, každý jsme jiný a každý má jiné představy a některé bez auta nezrealizuješ, jiné naopak naprosto v pohodě i s těmi malými dětmi.

no tak já na MD byla vděčná za každou změnu prostředí, takže nějaké přidělávání si práce jsem fakt neřešila.. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
29.1.17 12:20
@Moise píše:
Třeba proto, že nevidím důvod půjčovat si něco, co mám doma vlastní. Ne všude je mají a ne všude je mají ve stavu pro mě přijatelném, takže tak 8)

Tak my ji pujcovat nemuseli, kluk spal s námi v posteli.

• Citovat
  • Upravit
29350
29.1.17 12:21
@j.a.n.i1 píše:
@Moise A mě zas nebaví zbytečné přidělávání si práce, když se i u té přehrady budu placatit úplně stejně jako doma na zahradě… A tedy celé prázdniny jsem se tam neplacatila, 3 týdny z nich sebere tábor, část práce. A cestovní postýlku jsem někam vezla jednou - když byla malá po úraze, tak aby bylo kam ji oddělit od bráchy. To je totiž přesně o tom, každý jsme jiný a každý má jiné představy a některé bez auta nezrealizuješ, jiné naopak naprosto v pohodě i s těmi malými dětmi.

jo, já taky zase raději k té přehradě, protože se nám nechce kupovat zahradu jen proto, abychom se na ní mohli pár let plácat s batoletem…
A někdo taky nemá hlídání pro děti, takže je bere sebou všude… a když má rodina nějaký ten svůj zažitý životný styl, včetně toho cestování a tak, tak proč dítě oddělovat a nebrat je sebou, když to jde a není to problém?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56287
29.1.17 12:22
@lucenka píše:
Tak my ji pujcovat nemuseli, kluk spal s námi v posteli.

a jsme u toho. Dvě děti si do postele nevezmeš, pokud se chceš nějak normálně vyspat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101611
29.1.17 12:22
@Moise píše:
no tak já na MD byla vděčná za každou změnu prostředí, takže nějaké přidělávání si práce jsem fakt neřešila.. :mrgreen:

A to já zas ne, tím jak jsem k tomu pracovala, tak jsem byla doma ráda… jasně, když byla nějaká hromadná, tak jsme jeli, ale jet někam sami na dovolenou, to ani omylem :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
29.1.17 12:23
@j.a.n.i1 píše:
A to já zas ne, tím jak jsem k tomu pracovala, tak jsem byla doma ráda… jasně, když byla nějaká hromadná, tak jsme jeli, ale jet někam sami na dovolenou, to ani omylem :mrgreen:

a proč ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56287
29.1.17 12:24
@j.a.n.i1 píše:
A to já zas ne, tím jak jsem k tomu pracovala, tak jsem byla doma ráda… jasně, když byla nějaká hromadná, tak jsme jeli, ale jet někam sami na dovolenou, to ani omylem :mrgreen:

Já jsem taky pracovala, ale z domu a měla jsem toho za 7 let plné kecky. Doma mě to povětšinou nebaví a radši se někde couráme :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
29.1.17 12:25
@Moise píše:
Já jsem taky pracovala, ale z domu a měla jsem toho za 7 let plné kecky. Doma mě to povětšinou nebaví a radši se někde couráme :mrgreen:

máme to stejně… taky raději někde couráme… pracuji doma a tak jsem ráda, že se dostanu i někam jinam… a když je nejhůř, tu práci si můžu vzít sebou a ve volných chvílích i na té dovolené něco dělat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101611
29.1.17 12:26

@Regina Hero Třeba protože ten životní styl účast dětí ne vždy umožňuje, pokud budu nadšený horolezec, tak si s sebou těžko vezmu 2 leté dítě… a tedy se mu buď přizpůsobím a pojedu jinam nebo nepojedu vůbec nebo zajistím hlídání. Nicméně rozhodující je ten životní styl a nikoliv to, zda bych na ty hory jela autem nebo vlakem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí