Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Nowuka2 No, zkoušet to můžeš, šance, že ti měšťáci to auto odtáhnou je v některých oblastech takřka 100%…
@Nowuka2 píše:
Tak to je drsný teda… Já jsem zahlédla že tam jsou nějaký zóny podle barev ale jelikož se mě to netýká tak o tom nic nevím. Takže nějaká situace kdy si koupíš místo, který ti vyšrafujou a píchnout ti tam značku s SPZ je sci-fi jo? I třeba za 10 tisíc ročně…?
Tak třeba u nás ve městě stojí stání 20K ročně na periferii, v centru parkovací karta asi 13K ročně, parkovací místo v centru nejde, parkovací místo blízko centra za 25K ročně. Garáže se pohybují od 300 do 500K, nájem od 5K měsíčně. Ale u baráku jsou garáže málokde, většinou musíš stejně z těch garáží ještě MHDčkém domů. Takže ještě 500Kč měsíčně za MHD. No bych se vy*rala. Parkuju u paneláku na chodníku, ale brzy se přestěhujeme zpět na vesnici do domečku takže to bude s parkováním vyřešené.
@j.a.n.i1 píše:
@Nowuka2 No, zkoušet to můžeš, šance, že ti měšťáci to auto odtáhnou je v některých oblastech takřka 100%…
Masakr. A máš přehled kolik je vydáno karet a kolik je míst? Kterej inteligentní člověk to vymyslel?
Tak to parkování je teda síla, to vám povím. Za ty náklady, co tu píšete za parkování + projetý benzín a pojistky jsme měli 3týdenní expedici do Japonska. To bych se na ten,,plech" teda fakt vyprdla!!!
Tak my auto mame. Nicmene ja neridim a v tydnu auto nepotrebuju (praha). Nakupy mi vozi tesco, vsude mhd v pohode s dvema detma. Ale o vikendu jezdime za rodicema mimo prahu - kocarek, veci na dve deti, darky na vanoce?!?, odvazime si zeleninu…to bysme bez auta nedali. Vylety jsou v pohode, to casto jezdime vlakem, ale dovolena v Cechach?!?
Nase mamka na mensim meste auto nema uz leta. Ale zas ma dceru, takze kdyz je lotreba, ma tu moznost. Sice jen obcas, ale jsou takovy situace - nakup v Baumaxu, kocka k veterinari…
Takze pokud ma clovek nekoho koho muze obcas zneuzit, tak to bez auta jde (a za usetrene penize letet k mori):):)
@Nowuka2 To nemám, tím, že už jsme odstěhovaní, tak to neřeším a na okraji, kde bydlí naši to zatím ještě není. Až bude, tak fakt nevím, kde to upíchnu, až pojedu na návštěvu.
@orizuri nikdy jsme auto neměli. Děti mají 5 a 7 a jde to. Občas musím poprosit někoho z rodiny kdo má auto aby nás někam odvezl, ale to je párkrát za rok.
@andelka83 a kde bydlíš? Větší, menší město? vesnice? Jak řešíš nákupy, doktory, atd.? ![]()
My jsme sr ze vsi přestěhovali do krajského města, manzel auto potřebuje kvůli práci, ale druhé jsme prodali, protože jsem si mysela ze to zvládnu…no do tři měsíců jsme ho běželi zas koupit ![]()
Třeba v těchhle mrazech, kdybych měla do skolky a zá skolky jít s malou cca půl hodiny, to by bylo náročné…nákupy s dvěma detma, úřady, doktoři, babičky, dedecci…no fakt jsem to nedala…
Jo a na pohotovosti jsme tak dvakrát do měsíce : uši, laryngitida, úrazy, moje zablokavana záda, zuby…no poslední dobou se nám daří ![]()
„@orizuri“velké město, jen náš obvod má skoro 60 tis obyvatel. Obchod mám před domem, větší obchody do 15 minut busem, většina 5-10 minut. S kočárem jsem do nich chodila i pěšky. Doktorka 5 minut busem, zastávka u domu a přímo před ordinací. Školka přímo v domě, škola 5 minut pěšky.
Myslím, že kdo bydlí v Praze, kde je velmi pěkná dostupnost MHD a je to rychlejší, než projet Prahu autem, tak tam se to bez auta dá zvládnout pěkně. Aspoň se člověk nemusí bát, že bude někde kroužit kvůli parkování a nebo, že mu o někdo ukradne.
No my žijeme v Jižním čechá a máme auta dvě, momentálně dokonce tři
koupili jsme nové a jedno staré není ještě pryč…Manžel dojíždí do práce 30 km, jezdí různě jak potřebuje, někdy jede už ve tři ráno, jindy až na půl devátou…spoje jsou na tu stranu paradoxně velmi chabé…
takže musí jezdit autem.
Já mám auto taky, děti jsou celkem zdravé, ale já musím několikrát do měsíce na krev a na injekci, to pak musím mladšího dát pohlídat a musím spěchat zpět, po injekci bych domů pěšky nedošla ani náhodou. Bohužel to tak absolvuji už několik let, včetně návštěv Krajské nemocnice jednou měsíčně, která je vzdálená 60km. Městská je u nás taky hodně zvláštní
Doufám, že po rodičáku budu pracovat konečně u nás ve městě, to pak počítáme se zbavením se jednoho auta.
@j.a.n.i1 My na dětskou pohotovost jezdíme s dcerou, tak jednou do roka ji přepadne angína a pravidelně v pátek odpoledne
jí vyskočí horečka ![]()
A bez receptu mi atb nedají ![]()
Jinak my máme dvě auta… Každý svoje. Já ráno rozvezu děti do školky a školy, pak rovnou pokračuju 25km do práce. Chlap teď zrovna pracuje v našem městečku, takže v létě asi vytáhne i to kolo. Jenže zas má nemocné klouby, tak jsem ráda, že zvládá práci a klidně ať si ty 3km sveze zadek v autě. Než aby si něco uhnal na kole a strašil mi doma.
Auto nemame od doby co se mi ho podarilo rozflakat
ale bydlime ve meste takze vsechno potrebny zvladnu pesky nebo mhd, naopak bych nevyjizdela treba do centra. Jediny kdy auto chybi je kdyz jedem mimo mesto treba k pribuznym, ale i tam se da dostat autobusem nebo se domluvim s nekym kdo ma cestu kolem
Myslim ze bez auta dokazu fungovat uplne normalne a este usetrim za benzin ![]()
@Pipet Tak angína je pro mě pouze teoretický pojem, nikdy jsme ji jako děti ani já ani brácha neměli a moje děti taky zatím ne… tak se obávám, že bych ji ani nepoznala
ale jinak jo, to je další situace pro pohovovost ![]()