Život bez auta...

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3968
11.4.11 11:57

holky děkuju za reakce budeme tu cestu muset vychytat v pátek bude malýmu 2 měsíce tak počítám že v květnu nebo v červnu by jsme vyrazili

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1918
11.4.11 11:57

Take nemame auto, nicméně šetříme kde se dá aby aspoň nějaké provizorní vozítko bylo. U nás je to trošku problém s tím že manžel je slovák a je pojištěný ještě pořád na SK, má tam úvěr, takže kdykoliv potřebuje něco vyřídit, musí se tam jet tak je to pak komplikované.

Já jsem řidičák začala dělat, ale v den zkoušek (byla jsem 8tt) jsem začla ráno krvácet tak jsem si zavolala sanitku a bylo po zkoušce. Dr mi zakázal ho dodělat, tak počkám až po porodu a spíš až se s malou trošku zažijeme.

Jinak teda musím říct, v dneštní době bez auta je fakt na provaz…obdivuju lidi, kteří auto nemají a nijak jim ani nechybí… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23033
11.4.11 11:58

aha, no tak se student agency muzes vzit v pohode autosedacku a dat ji misto nastavby na hluboky kocar pokud mas 3v1 jinak vlakem asi s hlubokym a satkem :) nektere maminy co jsem videla a jezdi se studentem jezdi i od malinka s satkem a kocarem ale ja bych se bala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3585
11.4.11 12:02

jsem sama s holkou bez auta, v Brně. zatím nebyl jediný problém. I na dovolenou po ČR jezdíme vlakem každá svůj kufr a batoh a je to OK. Příští rok k moři holt využijem autobus od cestovky. JInak po městě MHD a jsme spokojený. Na vesnici by to asi byl větší problém, tak jsem ráda za město.

Jedině kdy bych přivítala auto je situace, kdy musíš v noci s děckem na pohotovost… zatím se mi to nestalo, holce je 6 let, ale tohoto jediného se bojím, řešením je volat sanitku /ale nevím nevím/ nebo taxíkem, žádného známého v noci budit asi nebudu.

A.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3968
11.4.11 12:03

uvidíme jak to dopadne taky spíš přemýšlím o tom vlaku
to se chce nebát a prostě to vyzkoušet
taky jsem si nedovedla představit jak budu tahat kočár do 3 patra ale jde to sice to je makačka ale zatím nechodíme ven každý den tak to jde ale taky uvažuju o koupi nějakého nosítka na pomoc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lumu
11.4.11 12:04

taky se hlásím k maminám bez auta… bydlíme u Prahy auto by se sice leckdy hodilo (velké nákupy atd.), ale stále se nám vyplatí MHD než žrout peněz… nákup řešíme buď společně s přítelem nebo jen on, k rodičům nás má vždy kdo odvézt… popravdě kdyby byli děti 2 tak bych asi neváhala a pořídila

• Citovat
  • Upravit
23033
11.4.11 12:04

hromnice jo urcite to nositko chce bud treba manducu nebo satek :) nebo nevim co se jeste prodava, ja jsem spokojena s satkem, taky bydlime ve 3 patre bez vytahu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2891
11.4.11 12:05

já si teda život beza auta neumím představit. S přítelem jsme si jako první auto pořídili favorita, na kterém jsme se po autoškole „naučili“ jezdit a teď už máme krásného broučka Renault Scenic a jsme na něj oba pyšní, že jsme ho dokázali pořídit bez jakékoli lízačky či úvěru. Bydlíme na vesnici, takže je to pro nás potřeba, sice do města je to cca 4 km, navíc civilizací, takže s kočárkem většinou stejně chodím pěšky, ale přítel jezdí do práce denně 35 km tam a 35 zpátky, navíc o víkendech třeba chceme někam zajet a upřímě řečeno - nesnáším MHD. Hlavně v létě ten smrad ze zpocených lidí apod. :nevim: :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3968
11.4.11 12:09
Monjie píše:
hromnice jo urcite to nositko chce bud treba manducu nebo satek :) nebo nevim co se jeste prodava, ja jsem spokojena s satkem, taky bydlime ve 3 patre bez vytahu

Monjie a můžu se zeptat-můžu dát i takhle malé miminko do šátku nebo do toho nějakého nosítka. Mám na druhou stranu zase strach aby si nějak neponičil zádíčka, ale přečetla jsem si o nošení miminek spoustu věcí a všude mně ujišťujou že to jde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2000
11.4.11 12:09

pajinko nekdy to proste jinak nez mestskou dopravou nejde :-(
taky bych radsi jezdila autem ale kdyz nejosu finance momentalne tak se neda nic delat ja musela auto prodat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2000
11.4.11 12:11

hromnice ja mam tu klokanku a ta je od 2 mesicu, ale malej tam byl uz driv, vak bych ti nedopurocovala mela jsem ho pujceny a malej v nem byl moc smotanej, mel zada jak klubicko a hlavicku zarazenou, mozna je lepsi zajit do obchudku a zkusit co ti bude lip vyhovovat, ja nevydrzim mit malyho v klokance dul jak 45 minut uz ma 6 kg a celkem me boli ramena

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23033
11.4.11 12:13

urcite do satku do kolibky, ja manducu ani klokanku nepouzivam od zacatku atek, je to fajn i na doma na uklidneni na prdiky clovek ma volne ruce :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2891
11.4.11 12:14
Markita píše:
pajinko nekdy to proste jinak nez mestskou dopravou nejde :-(
taky bych radsi jezdila autem ale kdyz nejosu finance momentalne tak se neda nic delat ja musela auto prodat

no u nás teda cesta do města autem vyjde rozhodně levněji, než MHD, zvlášť teda pokud v autě jede jeden člověk, protože s autem se do města dostanu rozhodně levěji, než za 22 kč. Ale chápu, že tam jsou i jiný investice - gumy, opotřebení a náhlé závady. Taky jsme do něj teď po zimě narvali dost peněz, ale zase dva roky se na to nešáhlo, takže revize už byla nutná :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lumu
11.4.11 12:15

Hromnice my jsme pořídili manducu, je od 3,5 kg (od narození)

• Citovat
  • Upravit
3968
11.4.11 12:15

No já mám právě vyhlídnutou klokánklu od chicca za 540kč
a může se od 2 měsíce do 9kg miminka tzn. že pak by šel do sporťáku
samozřejmě ta klokanky by se nosila hlavně přes týden kdy je manžel v práci takže taky ne furt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí