Život je těžký aneb co včil - příspěvky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17014
26.2.13 12:42
@datega píše:
@monika32 No přesně, taky jsem vyučená v jiným oboru a ohýbám plechy na konstrukce autobusů :nevim: :nevim:, bavit mě to nikdy nebude, ale peníze pěkný, po mateřský se tam vracim

Jo, kolikrát se lidem nechce dělat podřadná práce, ale když má chlap rodinu, tak holt musí makat, aby byl zdravej chlap doma 3 měsíce? 8o :cert: Neexistuje, fakt bych ho hnala do práce- příklad zakladatelky, druhej případ, kdy se jde na operaci a úraz mu způsobuje obtíže, to je jiná a o tom je manželství/partnerství, nehodit durhého přes palubu kvůli nemoci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.2.13 12:43
@datega píše:
Tak ted už toho moc nezachráníte, ale jestli ti zbývá 7000, tak s tim se vyjít nouzově dá, chce to fakt šetřit a snad si po operaci chlap najde práci

zbyde až po rodičáku, který dostanu po porodu, ted máme 4 tis…po všem zaplacení.

• Citovat
  • Upravit
310
26.2.13 12:51
@Anonymní píše:
zbyde až po rodičáku, který dostanu po porodu, ted máme 4 tis…po všem zaplacení.

Zkusila jsi příspěvek v hmotné nouzi od úřadu v místě bydliště? 4000 je fakt málo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
310
26.2.13 12:57

@monika32 Máš recht, v druhým případě je to těžký chlap je nemocnej a paní za chvíli rodí :nevim: :nevim:, ale zakladatelce bych radila, zkusit se domluvit s majitelem bytu, zkusit zažádat aspon o hmotku a hlavně hnát chlapa do práce, nedostatek peněz se bohužel jinak než prací vyřešit nedá. A práce se sice dneska hledá blbě ale JE, i když třeba prozatím je potřeba vzít hroznou málo placenou práci, chce to nepřebírat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.2.13 13:30
@datega píše:
Zkusila jsi příspěvek v hmotné nouzi od úřadu v místě bydliště? 4000 je fakt málo

právě, že otec tu není ani nahášený, je pořád hlášený u rodičů…když jsem ale byla na sociálce, tak mi řekli, že když jsem těhotná, takže stejně musí on se posuzovat. Asi kv tomu, že má povinnost přispívat na výbavičku a na mě, jelikož nepracuju kv těhotenství. Takže jsme vlastně 4 lidi a příjem máme 8 tis mínus 3tis měsíční inkaso. On nemá nárok na nic, jelikož je jako u rodičů. Plánovali jsme svatbu, ale pak právě ze všeho sešlo kvůli financím, trvalý pobyt jsme nechávali až po narození miminka, tak já nevím jestli ho sem nahásit hned a zajít na sociálku? Vždy má nárok přeci na 3tis a něco pro jednu osobu ne? Je na pracovním úřadě, zrušil živnost…

• Citovat
  • Upravit
1144
26.2.13 22:52
@Anonymní píše:
Tak jsem se teĎ koukala, při podepisování smlouvy nám majitelka bytu řekla že trvalé bydliště nesmíme, ale teď tak koukám je tam napsáno NÁJEMNÍ SMLOUVA… tudíž můžu jít proti jejímu zákazu a dát si trvalý pobyt?A ne fabrika tu nikde není, nikde nic kde by brali, všechno obvolané obchozené,
a s tou práci mimo tohle město a okolí je to tžké je to elektrikář a těch je všude spousta a prostě ty vyberové řízení… nikde ho nevzali…

Jestli máte smlouvu o nájmu sjednanou přímo s majitelem bytu, tak ano, můžete si tam bez jeho souhlasu zřídit trvalé bydliště. Naprosto bez problému.
Nezáleží na tom, jestli je na papíře napsané Nájemní smlouva, Podnájemní smlouva.. pokud je sjednaná s majitelem bytu, je na ní nahlíženo dle občanského zákoníku jako na Nájemní smlouvu.
Pokud je sjednaná s nájemníkem bytu, tak tam může být napsané klidně Nájemní smlouva, ale bohužel podle občanského zákoníku je to už Podnájemní smlouva. Že vám paní řekla, že trvalé nesmíte, to je jenom její přání. Mohla by vám to dát i písemně a stejně si ho tam můžete zřídit. Stačí k tomu opravdu jen ta smlouva o nájmu. Nic dalšího.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
325
26.2.13 23:19
@Anonymní píše:
právě, že otec tu není ani nahášený, je pořád hlášený u rodičů…když jsem ale byla na sociálce, tak mi řekli, že když jsem těhotná, takže stejně musí on se posuzovat. Asi kv tomu, že má povinnost přispívat na výbavičku a na mě, jelikož nepracuju kv těhotenství. Takže jsme vlastně 4 lidi a příjem máme 8 tis mínus 3tis měsíční inkaso. On nemá nárok na nic, jelikož je jako u rodičů. Plánovali jsme svatbu, ale pak právě ze všeho sešlo kvůli financím, trvalý pobyt jsme nechávali až po narození miminka, tak já nevím jestli ho sem nahásit hned a zajít na sociálku? Vždy má nárok přeci na 3tis a něco pro jednu osobu ne? Je na pracovním úřadě, zrušil živnost…

tak hlavne, aby si ex partner nezazadal o snizeni alimentu. Jestli tomu dobre rozumim, tak z penez, co dava na sve deti, zijete vsichni vcetne nepracujiciho nynejsiho partnera. Byt nim, tak se mi to moc nelibi. Jinak teda situaci nezavidim. Cetla jsem tu predchozi diskuzi a doufala jsem, ze si najde aspon kratkodobou brigadu :nevim:
A zakladatelce cislo2: pokud ve meste, kde zijete nemate rodinu, kamarady, sve bydleni- proc se neprestehujete jinam za praci? My bychom si taky v rodnym meste nic nesehnali, tak jsme se kvuli praci prestehovali. Nevim, ale spolehat se jen a davky, pridavky, atd.? Jste 2 zdravi lidi, co muzete pracovat a nerikej, ze aspon brigada nebo vypomoc se nenajde… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.2.13 13:41
@berunka007 píše:
tak hlavne, aby si ex partner nezazadal o snizeni alimentu. Jestli tomu dobre rozumim, tak z penez, co dava na sve deti, zijete vsichni vcetne nepracujiciho nynejsiho partnera. Byt nim, tak se mi to moc nelibi. Jinak teda situaci nezavidim. Cetla jsem tu predchozi diskuzi a doufala jsem, ze si najde aspon kratkodobou brigadu :nevim:
A zakladatelce cislo2: pokud ve meste, kde zijete nemate rodinu, kamarady, sve bydleni- proc se neprestehujete jinam za praci? My bychom si taky v rodnym meste nic nesehnali, tak jsme se kvuli praci prestehovali. Nevim, ale spolehat se jen a davky, pridavky, atd.? Jste 2 zdravi lidi, co muzete pracovat a nerikej, ze aspon brigada nebo vypomoc se nenajde… :zed:

nn z peněz ex jsme nežili, měla jsem peníze z prodeje nemovitosti, teda jen malinkou část. Ale to víš, nové bydlení, nové věci, vybavení…
brigádu si nenašel…taky mi leze doma na nervy, děti mají prázdniny a jsme tu všichni, ale to už jsem psala tam :roll: mě prostě štve to, že nemam aspon 14 tisíc prostě měsíčně na útratu, musím počítat každou korunu a žít z ničeho. To můžu být ráda, že máme vlastní brambory a vajíška :roll: určitě napíšu, jak to bude pokračovat v tom červnu a přes prázdniny, ještě to chv vydržím, ale jestli nebude mít práci do prázdnin, prostě jde…
Ale zase se utěšuju tím, znám už 3 případy, kdy chlap propadne hazardu, sice maká, peníze manželce dá, ale není to moc a ona ani neví, že má tř příjem 30 tis a 20 tis měsíčně z toho prohraje na automatech, no a kdyby to, 3 manželé takhle přišli i o dům, chudák pak ženská. Nevím co se to dnes děje :roll:

• Citovat
  • Upravit
325
27.2.13 13:47
@Anonymní píše:
nn z peněz ex jsme nežili, měla jsem peníze z prodeje nemovitosti, teda jen malinkou část. Ale to víš, nové bydlení, nové věci, vybavení…
brigádu si nenašel…taky mi leze doma na nervy, děti mají prázdniny a jsme tu všichni, ale to už jsem psala tam :roll: mě prostě štve to, že nemam aspon 14 tisíc prostě měsíčně na útratu, musím počítat každou korunu a žít z ničeho. To můžu být ráda, že máme vlastní brambory a vajíška :roll: určitě napíšu, jak to bude pokračovat v tom červnu a přes prázdniny, ještě to chv vydržím, ale jestli nebude mít práci do prázdnin, prostě jde…
Ale zase se utěšuju tím, znám už 3 případy, kdy chlap propadne hazardu, sice maká, peníze manželce dá, ale není to moc a ona ani neví, že má tř příjem 30 tis a 20 tis měsíčně z toho prohraje na automatech, no a kdyby to, 3 manželé takhle přišli i o dům, chudák pak ženská. Nevím co se to dnes děje :roll:

jo, to chapu. Aspon, ze citi aspon nejakou zodpovednost a doma „pomaha“. Hlavne, aby mu ta ruka po operaci rychle srostla a nebyl zas treba pul roku na neschopence. On teda ted jeste hleda nebo jen dela, ze hleda? :twisted: myslis, ze by se zlobil, kdybys mu „pomohla“ s hledanim?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.2.16 20:16

Ahoj. Moje kamarádka je na tom cca podobně. Je jí 23 let a má tříletého syna Jarouška. Ten má neustále problémy s játry a žebry. Manželovi je 25 let a má velké problémy se zdravím, tudíž nepracuje, ale dostává nějaké příspěvky. Ty ale využívá na léky a léčby. Kamarádka pracuje ve dne i v noci, aby měli z čeho žít. Přes den dělá papírování v kancelářích a v noci dělá někdy recepční v penzionu. Manžel se o syna stará, ale někdy musí být v nemocnici. Má to opravdu těžké, jak fyzicky tak i psychicky. Ale to co jí motivuje je láska k jejím chlapům.
Držím ti palce :D

• Citovat
  • Upravit
561
6.6.16 01:58

:-)

Odpojit kabelovku-když na ní nemám, tak na ní nečumím!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5708
6.6.16 14:34

@Keltka To lehké říct, ale nemít jak se odreagovat, tak se v takové situaci člověk akorát zblázní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat