Život je těžký aneb co včil - příspěvky
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Tady ti nikdo nepomuze.. zvedni prdelku a jdi na socialku… za prve nechapu, proc tvuj chlap nema podporu v nezamestnanosti… jeste existuje doplatek na bydleni, treba byste na nej dosahli - plati tam jine pravidla nez u prispevku…
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Zdravím, možná mi některá z vás pomůže, spíše poradí, nebo alespoň napíše tu ostřílenou větu „bude líp“.
Nechtěla jsem to psát do deníčku, není anonymní, a druhý profil je zakázaný, hodně lidí mě tady už zná. Život je těžký,
pro každého kdo nikdy nežil v pohádce.
Stalo se, bláznivá 19 letá holka s 20 letým klukem si pořídili rozkošné dítě.
Kluk se přistěhoval do zapadlé díry za holkou, našli si krásné 3+1 za měsíční nájemné 7000kč. Holka brala rodičák a kluk vydělával 10tisíc měsíčně. Šlo to tak krásně celých 5měsíců, bez hádek, starostí, žili spolu na hromádce.
Ovšem přišel nový rok, snižování stavů a kluk dostal výpověď, den co den sháněl novou práci, chodil po firmách, po pohovorech ale nic.
Dva měsíce žili jen z rodičáku, nájemné pokryli ze zálohy a teď přišel na řadu třetí měsíc bez práce.Jelikož jsme podnájemníci, nemáme zde trvalé bydliště, nemáme nárok na příspěvek na bydlení.
A tady nastává ta otázka, co včil…
Máma holky, pomoct nemůže, sama má problémů až až, i když se snaží pomoct…
Máma kluka je moc daleko, podporuje financemi, když už je nouze, ale 7tisíc na nájem po ní chtít nemůžem.Máme vůbec nárok na něco? na příspěvek? Hmotnou nouzi? Nějakou peněžitou pomoc?
Nebo je to prostě tak že skončíme i s půl ročním dítětem někde na ulici pod mostem?Promiňte holky, ženy, ale vždycky jsem byla outsider, nemám kamarádky, kamarády, nemám si s kým povídat…svěřit se, poradit se… nic…
nemám v tom zajeté koleje…
Už nevím jak dál, nemám sílu přítele ani podporovat, snažím se přivydělat jak jen to jde domací prací, ale ty čtyři stovky měsíčně mi moc nepomůžou.
Sypu se, hroutí se mi všechno pod nohama, někdy začínám mít pocit, že toho všeho lituju, svého přítele, dítěte, že bych tady raději nechtěla být, ale pak se kouknu do tváře tomu drobečkovi a nutím se nakopnout a alespoň se pokusit sehnat nějakou bokovku alespoň za těch pár korun…Náš rozpočet?
8100kč (rodičák, a příspvěk na dítě), z toho 7150kč nájem, 900kč splátka za televizi, 700kč platíme kabelovku a internet, to je víc než máme… a to se nepočtá jídlo a ani to, kolik stojí pleny, mléko pro dítě a oblečení…
Už nevím jak dál
ahojky, jsem na tom podobně…nemam nic krom alimentů a přídavků na děti, tj 8000tis, bydlím sice bez nájmu, ale musím platit měsíčně 3 tis inkaso. Mam přítele, který pracoval na živnost, pak se něco stalo a přišel o práci, sem tam nějaká brigáda, čeká na operaci, takže do dubna určitě práci schánět nebude a já ho od prosince živím z těch 8 tis, spíš 4 co nám zbydou, měla jsem nějaké rezervy, ale tento měsíc došly, takže jsem zoufalá co budeme dělat, nehrne se už ani na brigádu když s ním o tom mluvím, je mu to nějak fuk a to budeme mít za pár týdnů dítě, jsem na dně svých sil ![]()
- Citovat
- Upravit
Na strankach mpsv.cz je kalkulacka pro vypocet zivotniho minimima - pro vas tri je to 7700… A je to bez bydleni, takze podle me byste na ten doplatek na bydleni dosahli, protoze ten se vztahuje k hmotne nouzi…
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
ahojky, jsem na tom podobně…nemam nic krom alimentů a přídavků na děti, tj 8000tis, bydlím sice bez nájmu, ale musím platit měsíčně 3 tis inkaso. Mam přítele, který pracoval na živnost, pak se něco stalo a přišel o práci, sem tam nějaká brigáda, čeká na operaci, takže do dubna určitě práci schánět nebude a já ho od prosince živím z těch 8 tis, spíš 4 co nám zbydou, měla jsem nějaké rezervy, ale tento měsíc došly, takže jsem zoufalá co budeme dělat, nehrne se už ani na brigádu když s ním o tom mluvím, je mu to nějak fuk a to budeme mít za pár týdnů dítě, jsem na dně svých sil
Nechapu, proc ho nevyhodis!!!
- Citovat
- Upravit
@kattkka
je na pracáku, vlastně už skoro sedm měsíců, teď pracoval 5 měsíců na dohodu (300 hodin ročně) ale to jen na oko pro úřady, aby si nemusel platit sociální a zdravotní, a prý na nic nemá nárok.
- Citovat
- Upravit
No, fakt to chce zajít na sociálku popsat situaci a natvrdo se zeptat na co máš nárok. Ten tvůj ať se sebere a maže na pracák(snad je to čech, nebo má alespoň povolení pro pobyt).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@chatwenna tátu svého nenarozeného dítěte? Kam ho mam poslat k mamince dokud nebude mít peníze? Já fakt nevim, ale já se rozhodla, že stříhám kartu, abych nemohla do mínusu a at si poradí sám. Já kvůli tomu celou noc nespala, ještě že vše na mimčo mam nakoupené…trpí tím akorád děti, protože nemůžu ted jít a koupit jim třeba igelitku dobrot. Občas něco dostaneme od jeho rodiny, ale to je minimum, hladal nějakou práci na netu, ale nic z toho ![]()
- Citovat
- Upravit
Zařídit si levnější bydlení, aspoň pro to nejhorší, s NÁJEMNÍ smlouvou, nahlásit trvalý bydliště, zažádat o příspěvek. CHlap podporu nemá? Ad.700 TV + net - šílenost, sehnat levnější nebo zrušit. Pokud máte saťák s Discovery apod., zbytečný, holt se budete muset asi uskromnit s českýma kanálama, který jsou gratis. Teď bude vyrovnání daní, tak třeba aspoň nějaká injekce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
@kattkka
je na pracáku, vlastně už skoro sedm měsíců, teď pracoval 5 měsíců na dohodu (300 hodin ročně) ale to jen na oko pro úřady, aby si nemusel platit sociální a zdravotní, a prý na nic nemá nárok.
Aby si nemusel platit soc. a zdrav. - takže pracoval, peníze dostával bokem, neodvedl nic??? Tak to nárok nemá, to je jasný. Jedná se o dočasnou podporu (teda aspoň pro většinu by MĚLA být dočasná)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky nevíte jak to je, když životní minimum na tři lidi je 7020 kč? To se počítá po odečtení nákladů na bydlení, nebo i s ním, prostě máte nárok na tuto částu a poplatte z toho vše!! Ale co když člověk nemá nájemní smlouvu? anonym P
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Holky nevíte jak to je, když životní minimum na tři lidi je 7020 kč? To se počítá po odečtení nákladů na bydlení, nebo i s ním, prostě máte nárok na tuto částu a poplatte z toho vše!! Ale co když člověk nemá nájemní smlouvu? anonym P
To už ti tu psala @chatwenna v 11:01
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zdravím, možná mi některá z vás pomůže, spíše poradí, nebo alespoň napíše tu ostřílenou větu „bude líp“.
Nechtěla jsem to psát do deníčku, není anonymní, a druhý profil je zakázaný, hodně lidí mě tady už zná. Život je těžký,
pro každého kdo nikdy nežil v pohádce.
Stalo se, bláznivá 19 letá holka s 20 letým klukem si pořídili rozkošné dítě.
Kluk se přistěhoval do zapadlé díry za holkou, našli si krásné 3+1 za měsíční nájemné 7000kč. Holka brala rodičák a kluk vydělával 10tisíc měsíčně. Šlo to tak krásně celých 5měsíců, bez hádek, starostí, žili spolu na hromádce.
Ovšem přišel nový rok, snižování stavů a kluk dostal výpověď, den co den sháněl novou práci, chodil po firmách, po pohovorech ale nic.
Dva měsíce žili jen z rodičáku, nájemné pokryli ze zálohy a teď přišel na řadu třetí měsíc bez práce.
Jelikož jsme podnájemníci, nemáme zde trvalé bydliště, nemáme nárok na příspěvek na bydlení.
A tady nastává ta otázka, co včil…
Máma holky, pomoct nemůže, sama má problémů až až, i když se snaží pomoct…
Máma kluka je moc daleko, podporuje financemi, když už je nouze, ale 7tisíc na nájem po ní chtít nemůžem.
Máme vůbec nárok na něco? na příspěvek? Hmotnou nouzi? Nějakou peněžitou pomoc?
Nebo je to prostě tak že skončíme i s půl ročním dítětem někde na ulici pod mostem?
Promiňte holky, ženy, ale vždycky jsem byla outsider, nemám kamarádky, kamarády, nemám si s kým povídat…svěřit se, poradit se… nic…
nemám v tom zajeté koleje…
Už nevím jak dál, nemám sílu přítele ani podporovat, snažím se přivydělat jak jen to jde domací prací, ale ty čtyři stovky měsíčně mi moc nepomůžou.
Sypu se, hroutí se mi všechno pod nohama, někdy začínám mít pocit, že toho všeho lituju, svého přítele, dítěte, že bych tady raději nechtěla být, ale pak se kouknu do tváře tomu drobečkovi a nutím se nakopnout a alespoň se pokusit sehnat nějakou bokovku alespoň za těch pár korun…
Náš rozpočet?
8100kč (rodičák, a příspvěk na dítě), z toho 7150kč nájem, 900kč splátka za televizi, 700kč platíme kabelovku a internet, to je víc než máme… a to se nepočtá jídlo a ani to, kolik stojí pleny, mléko pro dítě a oblečení…
Už nevím jak dál