Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Záleží jestli máš obstavený jen jeden účet či oba. Vybrat může jen jednou… A když máš obstavený účet tak je exekutorovi úplně jedno jestli Ti tam chodí mateřská nebo něco jiného… Řešení je nechat si rp posílat složenkou, ale to si pak můžeš být jistá, že Vám exe do pár dnů zaklepe doma na dveře…
@Anonymní píše:
Ahoj,
chtěla jsem se zeptat pokud mám dva účty. Z toho na jeden mi chodí rodičovský př. a já si vybrala už z jednoho kam mi nechodí rod. příspěvek životní minimum mám nárok si vybrat i z toho druhého, kde mám ten rodičovský příspěvek?
Na rodičovský příspěvek nemá exekutor právo si nic strhnout, to jsem si ověřila na úřadu.
vyvedu vás z omylu…jakmile přijdou peníze na učet stává se z toho příem a ne rodičovský příspěvek(tedy dávka) a na to muže exekutor sáhnout) v případě exekucí je nejlepší řešení bud mít učet např na dítě( berušky) a nebo si to nechta posílat složenkou pak máte jistotu že vám nic nevemou. pokud je exekuce na vás a učty jsou vaše zmrazí je a k penezum se prostě nedostanete
@Anonymní píše:
Ahoj,
chtěla jsem se zeptat pokud mám dva účty. Z toho na jeden mi chodí rodičovský př. a já si vybrala už z jednoho kam mi nechodí rod. příspěvek životní minimum mám nárok si vybrat i z toho druhého, kde mám ten rodičovský příspěvek?
Na rodičovský příspěvek nemá exekutor právo si nic strhnout, to jsem si ověřila na úřadu.
jestliže je účet na Tvé jméno, tak si můžeš jednorázově vybrat 2 násobek minima. Ale pouze z jednoho účtu.
Ahoj mne tedy prisla exekuce na manzelovy dluhy nabyte pred manzelstvim na rodicovsky prispevek. Exekutor poslal pozadavek tedy primo uradu prace a ti mi penize strhavaji. Bance nastesti ne. Tim chci jen rict ze pravdepodobne na rodicak sahnout ex. Muze… Sama jsem byla v soku
@nulu86 ano muže ale je to minmum co odečte uřad zatímco když to přijde na učet muže to exekutor vzít celé
Ahoj,