Životní pojištění - jak ušetřit?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Já jsem uzavřela asi před 8lety životní pojištění KZP komplet u ZPF akademie, popravdě a píšu to narovinu moc nevím za co platím. Je to u ČSOB a když jsem přišla do ČSOB se informovat, tak mi bylo řečeno, že to se musím informovat u svého poradce a ne u nich![]()
![]()
.Ten poradce už to dávno nedělá, takže jsem se dost vytočila, doprčic když mám uzavřenou pojistku byť přes poradce v nějaké bankovní instituce, tak přece mi ta instituce musí poskytnout info na co mám a nemám nárok no ne?
Jenže ta instituce to sama neví, v tom je ten vtip. Při uzavírání pojistky se ti budou ochotně věnovat, potom už ne. Plat měsíčně prachy a neobtěžuj, to je logika finančního trhu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Už ten první příspěvek téměř klasicky naznačoval, že se nějaká maminka neptá jen tak, ale že z toho něco vyleze…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem měla několik sezení s opravdovým finančním poradcem a mám z toho několik zásadních poznámek.
- nespolehéjte se na pofidérni pojišťováky, kteří mají dvouměsíční kurz a myslí si, že tomu rozumí
- pokud za vámi někdo přijde a řekne, hele ty máš tu smlouvu úplně naprd, pojď uděláme novou - BLBOST! Bylo mi řečeno, že smlouvy na životko se dají jakkoliv měnit v průběhu trvání, podle situace, postupného nabytí majetku atd. Takže ten kdo vám chce smlouvu zrušit a založit novou vám nechce pomoct - ale chce za vás PROVIZI!!
- žádné životko není špatné, jen většinou špatně nastavené - to znamená, že ani tak nemusíte tolik řešit u které pojišťovny, spíš se zajímejte o to, jak to bude vše nastavené
- poslední věc - PROČTĚTĚ SI POŘÁDNĚ SMLOUVU! Opravdu tam najdete nejvíc informací
- pokud se v tom neumíte orientovat, chcete odborně poradit, jak to nastavit atd, doporučuji si najít seriozního poradce, ale takového, který nepracuje v Partners, ani OVB…těm opravdu nevěřím (ale třeba se mýlím).
edit adminem- odkazy
Těmto nejznámějším bych 100% věřila ale pozor jak sem říkala DŮLEŽITÉ JE TO POJIŠTĚNÍ SPRÁVNĚ NASTAVIT NA MÍRU VAŠIM POTŘEBÁM.
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@čarimari za sebe bych to řekl takto: Mám životní pojištění a zakládal jsem ho kvůli hypotéce (v té době to bylo povinné). Jsme pojištěn na smrt a trvalou invaliditu, ale ne na úraz bez následků či krátkodobé pobyty v nemocnici.
Co přesně aktuálně platím nevím, neb si to nepamatuji.
Ale pojistku jsem vybíral skoro rok - přečetl jsem si snad všechny pojistné smlouvy a podmínky, co na trhu v té době existovali a vyhodil bezpočet prodejců neb nevěděli co prodávají. Věnoval jsem výběru skutečně stovky hodin. Dokonce jsme si i písemně dopisoval s pojišťovnami, aby mi některé body lépe a jinak vysvětlili.
Tak věřím, že jsme si vybral dobře. Sice mne už od té doby někteří prodavači pojistek přemlouvali ke změně či uzavření pojistky - ale nedokáží mi argumentačně doložit, že jinde je pojistka pro mne lepší (opakuji pro mne, nikoli pro mě nebo pojišťovnu)
Nejdražší je ta pojistka, která nic nekryje. nebo blbě kryje
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Já jsem uzavřela asi před 8lety životní pojištění KZP komplet u ZPF akademie, popravdě a píšu to narovinu moc nevím za co platím. Je to u ČSOB a když jsem přišla do ČSOB se informovat, tak mi bylo řečeno, že to se musím informovat u svého poradce a ne u nich![]()
![]()
.Ten poradce už to dávno nedělá, takže jsem se dost vytočila, doprčic když mám uzavřenou pojistku byť přes poradce v nějaké bankovní instituce, tak přece mi ta instituce musí poskytnout info na co mám a nemám nárok no ne?
No jo, jenže je potřeba si neplést, ČSOB banku s ČSOB pojišťovnou. Ve tvém případě, by ti měli pomoc na pojišťovně, která se dostane na všechny smlouvy i od poradců, v bance vidí pouze smlouvy v bance sjednané, protože nabízí jiné produkty než pojišťovna. Tak zkus tam. Jsem zaměstnanec banky.
Anonym nechci, aby se vědělo mě zaměstnání, kdyztak smažte.
- Citovat
- Upravit
@čarimari píše:
Dobrý den, ahoj,
milé maminky, tatínkové, ale i ostatní.
Zažila jsem pár situací, kdy jsme potřebovali peníze na to nejdůležitější, a to je naše zdraví.
Když se stane nějaký úraz a potřebujeme si koupit pomůcky, nebo léky, které nám s tím pomůžou. Ale co když nemáme peníze?
Můžeme se spolehnout na životní pojištění? - které nám,,někdo,, udělal. A my skoro ani nevíme za co platíme.Máte všichni životní/rizikové pojištění? A víte za co platíte? Aby jste zbytečně nevyhazovali penízky?
Dá se takto mnoho peněz ušetřit.
Zdraví si za peníze nekoupíš.
Hledáš tady nové klienty?
Jinak, ušetřit se dá mnoho peněz tak, že žádné „životko“ neplatíš.
- Citovat
- Upravit
Nene klienty určitě Nehledám, to si myslim ze by nebylo na místě.
jen mě zajímá jak to mají lidi. Prostě mám spoustu klientů a ty přijdou ze jsou u té a u te pojišťovny a že mají životní pojištění a neví co plati. Většinou je to nějaká investiční smlouva a oni vůbec neví že něco spoří, ale na smrt třeba pojištění nejsou i když svému poradci řekly že mají hypotéku. Je to smutné a moc me to mrzí vůči ten lidem, protože vím jak to v oboru je.
. Přesně jak píše @Ellysa tak žádná smlouva nejí úplně špatně, ale zároveň není úplně dobře.
je hrozně těžké si v dnešní době najít správného finančního poradce, který nechxe jen provizi. Proto jsem psala ze mohu pojištění klidně jen zkontrolovat, bez žádného úmyslu a chtíče za provizi. Myslím to dobre, hlavně zda se klient cítí dobře a zajištěně a lépe když máš životní pojištění. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@čarimari Vy mi chcete říct, že nabízíte lidem, že jim zkontrolujete smlouvy jestli mají OK a pak NIC? A když zjistíte, že je něco špatně, tak co? Řeknete jim, že si mají dojít do pojišťovny a to a to změnit?
Navíc- jestli pracujete v pojišťovně, tak byste tedy neměla vůbec vypustit informaci, že na investičku někdo spoří. Myslím, že by si na tom ČNB pěkně smlsla. A levné by to nebylo.
Pro klienta je celkem jedno, kde si to pojištění udělá (nemluvím o kvalitě práce). Myslím to tak, že to nebude mít u mě dražší, než kdyby si došel přímo do pojišťovny. A u majetku/ aut je dokonce celkem pravděpodobné, že to od poradce pořídí výhodněji, než přímo v pojišťovně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ivan PPZ ja lidem nix necpu. Jen jim mohu a rada pomohu pokud nevedi za co platí. Pokud by mi například řekly ze mají hypotéku a neměli by ji tam zajištěnou tak jim řeknu ať si zajdou za svým poradcem a vloží jim to do smlouvy. Mrzi me ze někdo platí za něco co neví co je. Další věc. Investiční pojištění - snad každý ví ze se tam spoří
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Investiční pojištění ne spoření. To je veřejne Ivane.
to není nic tajného. Takze klid. Za další. Spousta poradců dela investici do smlouvy a špatně pojištění úrazové. Protože z investičního je větší provize. Pozor!! Taky veřejné!!!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@čarimari píše: Další věc. Investiční pojištění - snad každý ví ze se tam spoří
No, jestli jako pracovnice pojišťovny lidem říkáte, že se na investičku- IŽP -spoří, tak na tom odborně asi moc OK nebudete. Jak jste dlouho VPA/VPZ? Měsíce? Nebo jste PPZ a máte občas službu na pobočce?
Co říkáte lidem, kteří přijdou za vámi (proč vlastně?) a mají jiný produkt, než vaše pojišťovna?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Leny5 píše:
Můj táta měl životní pojištění, zahrnovalo to i úraz. Jenže v tom byla klauzulka, že pokud se zraní a umře na následky zranění - dostane peníze. Jenže musel zemřít 20 a více dní od úrazu. No a opravdu se mu přihodil úraz, ale zemřel 11 den po úrazu, takže máma nedostala vůbec nic… :-/ Takže bacha na to, co uzavíráte…
to je od pojišťovny nechutný.(vydrž tatínku, vydrž ještě do 20. dne…
.)Už jen číst ty pojistné podmínky tohoto druhu je na ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ivan PPZ co je Vám vůbec do toho. Tady se člověk nemůže ani na nic zeptat.
Co myslíte ze jim říkám… myslíte si že každá pojišťovna je špatná jen ta ve které pracují já není? To určitě. Nejsem hloupá. Prox bych to dělala. Nadále vám přeji krásný večer, protože si nechci kazit dál večer s Vámi. Zajímali me pouze ostatni příběhy. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zeptat se můžete, ale odpovídejte odborně správně. Já jen tvrdím, že buď pletete výrazy, nebo nemáte ani tušení, že špatně informujete klienty. A jako pracovnice z pojišťovny musíte klientům podávat přesné a pravdivé informace. Pokud bych si u vás sjednal IŽP a třeba po 1 roce poslal na ČNB stížnost, že jste mě uvedla v omyl, protože jste mi tvrdila, že si na IŽP spořím a já přitom o nějaké peníze přišel, tak byste asi nedopadla dobře.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem uzavřela asi před 8lety životní pojištění KZP komplet u ZPF akademie, popravdě a píšu to narovinu moc nevím za co platím. Je to u ČSOB a když jsem přišla do ČSOB se informovat, tak mi bylo řečeno, že to se musím informovat u svého poradce a ne u nich