Zkažená ryba?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
10351
1.8.13 19:58

zkažená ryba

Ahoj, prvně jsem koupila tilápii- jak má být cítit? Na netu jsem se dočetla, že je bez zápachu a to tahle rozhodně není, cítím klasickou rybinu. Máte zkušenosti? Když si vedle ní čuchnu k lososovi, tam prakticky necítím nic. Mám jim to jít omlátit o hlavu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6956
1.8.13 20:03

St. Pierre smrdi normalne jako kazda morska ryba, nebo treba krevety. Losos nevoni skoro vubec, protoze je spise sladkovodni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2401
1.8.13 20:46

Cerstva ryba by nemela smrdet, at je klidne morska. Zrovna tuhle jsem zjistovala, jak dlouho muzu mit v lednici cerstvy krabi maso a skoro vsude radi ridit se predevsim svym vlastnim cichem. Jak to smrdi, tak ja osobne uz bych to nejedla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2401
1.8.13 20:47

Moje mala si takle u babicky na makrelach, ktery pekne zatouchaly, kdyz se pekly vytvorila averzi na ryby, ikdyz predtim je milovala, tak pak jsem mela velkej problem ji presvedcit, at jim da zase sanci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8633
1.8.13 20:58

Já nechápu, že se lidi pořád diví, že nějaká ryba je cítit rybinou, to má být cítit po hovězím? 8o
Jestli je cítit jen rybinou, je to v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jemys
1.8.13 21:02

Ryba bude vždycky cítit jako ryba :think:

• Citovat
  • Upravit
2401
1.8.13 21:02

Cerstva ryba nema byt citit rybinou. Ani krevety (diky uzasnymu sousedovi, co mi to nosi primo vytazeny z vody mam porovnani). Velmi rychle zacne byt citit, kdyz se spatne skladuje. Takze ja uz takovym povidackam, ze ryba ma smrdet a je to v poradku neverim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
1.8.13 21:06

No divim se, co by ne :) Nikdy jsem ještě žádnou takhle necítila, tak se ptám, nechci se sejít se zbytkem rodiny na kapačkách :nevim: Hlavně jsem nikdy necítila, jak smrdí zkažená ryba- jestli stejně jako jiný maso nebo ne- takže nemůžu porovnat. Tak uvidíme zítra no, ono asi kdo je na to cíťa, řekne, že i čerstvá ryba smrdí rybinou. Kdo cíťa není, tomu čerstvá voní vodou a rybinou až ta stará. Já na to fouňa nejsem, ale tady mě to zarazilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jemys
1.8.13 21:07

@Sepishka Tak to já mám asi citlivej nos, páč i když si chytnu rybu přímo v řece, tak z ní tu rybinu prostě cítím :think:

• Citovat
  • Upravit
2401
1.8.13 21:09

@zuzouš Ujistuju tem ze ja jsem cichaci pes :-) Z cerstvy ryby citis fakt tak maximalne slanou vodu, ale takovej ten klasickej rybi zapach bys citit nemela. Pokud nejsi founa a zarazilo te to, tak ta ryba urcite cerstva nebyla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2401
1.8.13 21:10

@Jemys I z cerstvyhp pstruha? Treba kapra chapu, to je takovej bahnak ten je citit. Ale uplne cerstvej pstruh na tom je to krasne poznat, kdyz uz neni cerstvej…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jemys
1.8.13 21:11

@Sepishka Jo, i když chytnu pstruha nebo lína, tak prostě cítím rybinu

• Citovat
  • Upravit
Jemys
1.8.13 21:12

A to se ještě mrská, takže zkaženej být nemůže :lol:

• Citovat
  • Upravit
2401
1.8.13 21:15

@Jemys Hehe, tak to zcela jiste ne, ale urcite poznas rozdil kdyz ho nechas treba dva dny v lednici a pak k nemu cichnes :-) Tam ten zapach stoupa geometrickou radou.
Jinak na uklidneni zakladatelky- ja jsem tu smradlavou makrelu pozrela (tchynka me neustale ubezpecovala, ze to je normalni, ze ryby proste takle smrdi a ja se ji nechtela dotknout) a prezila jsem bez ujmy :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13073
1.8.13 21:17

.

Příspěvek upraven 03.02.14 v 17:40

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...