Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj, prvně jsem koupila tilápii- jak má být cítit? Na netu jsem se dočetla, že je bez zápachu a to tahle rozhodně není, cítím klasickou rybinu. Máte zkušenosti? Když si vedle ní čuchnu k lososovi, tam prakticky necítím nic. Mám jim to jít omlátit o hlavu?
St. Pierre smrdi normalne jako kazda morska ryba, nebo treba krevety. Losos nevoni skoro vubec, protoze je spise sladkovodni.
Cerstva ryba by nemela smrdet, at je klidne morska. Zrovna tuhle jsem zjistovala, jak dlouho muzu mit v lednici cerstvy krabi maso a skoro vsude radi ridit se predevsim svym vlastnim cichem. Jak to smrdi, tak ja osobne uz bych to nejedla.
Moje mala si takle u babicky na makrelach, ktery pekne zatouchaly, kdyz se pekly vytvorila averzi na ryby, ikdyz predtim je milovala, tak pak jsem mela velkej problem ji presvedcit, at jim da zase sanci.
Já nechápu, že se lidi pořád diví, že nějaká ryba je cítit rybinou, to má být cítit po hovězím? ![]()
Jestli je cítit jen rybinou, je to v pořádku.
Cerstva ryba nema byt citit rybinou. Ani krevety (diky uzasnymu sousedovi, co mi to nosi primo vytazeny z vody mam porovnani). Velmi rychle zacne byt citit, kdyz se spatne skladuje. Takze ja uz takovym povidackam, ze ryba ma smrdet a je to v poradku neverim.
No divim se, co by ne
Nikdy jsem ještě žádnou takhle necítila, tak se ptám, nechci se sejít se zbytkem rodiny na kapačkách
Hlavně jsem nikdy necítila, jak smrdí zkažená ryba- jestli stejně jako jiný maso nebo ne- takže nemůžu porovnat. Tak uvidíme zítra no, ono asi kdo je na to cíťa, řekne, že i čerstvá ryba smrdí rybinou. Kdo cíťa není, tomu čerstvá voní vodou a rybinou až ta stará. Já na to fouňa nejsem, ale tady mě to zarazilo.
@Sepishka Tak to já mám asi citlivej nos, páč i když si chytnu rybu přímo v řece, tak z ní tu rybinu prostě cítím ![]()
@zuzouš Ujistuju tem ze ja jsem cichaci pes
Z cerstvy ryby citis fakt tak maximalne slanou vodu, ale takovej ten klasickej rybi zapach bys citit nemela. Pokud nejsi founa a zarazilo te to, tak ta ryba urcite cerstva nebyla.
@Jemys I z cerstvyhp pstruha? Treba kapra chapu, to je takovej bahnak ten je citit. Ale uplne cerstvej pstruh na tom je to krasne poznat, kdyz uz neni cerstvej…
@Jemys Hehe, tak to zcela jiste ne, ale urcite poznas rozdil kdyz ho nechas treba dva dny v lednici a pak k nemu cichnes
Tam ten zapach stoupa geometrickou radou.
Jinak na uklidneni zakladatelky- ja jsem tu smradlavou makrelu pozrela (tchynka me neustale ubezpecovala, ze to je normalni, ze ryby proste takle smrdi a ja se ji nechtela dotknout) a prezila jsem bez ujmy ![]()