Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Tak dneska folikul 18mm takže ve středu jdem na to a pak dlouhých 14 dni ![]()
Neboj hlavně žádný stres
já teď cekam 3 týdny a to je vážně dlouhý, dostala jsem dvojí dávku pregnylu proto cekam takhle dlouho.. ![]()
@Membina píše:
Je Móňó to testujeme stejně a já si taky teď pichala injekce tak snad to zabere
ty jo tak to je dobrý
tak doufám že najdem ty dvě čárky, hele a co ty injekce to je asi zabíračka viď? já co jsem zobala ty prášky tak jsem byla strašně nervozní až vzteklá ![]()
Jj bylo to o manželovi nerviky
. taky na ně reaguji stejně jak ty…
Monica: jo tak jestli si doma, tak to věřím, že je to ještě horší. U IUI si žádné hormony nepíchám, jen dva dny před IUI´jsem si píchla něco na podporu ovulace´a teď zobu utrogestan.
Holky o jakých injekcích to mluvíte? Já myslela, že u IUI se žádné hormony neberou. Krom té injekce před IUI
@Martinka1988 clostilbegyt, tamoxifen ty fungují jako oblbovak hypofyzi když nemáš ovulaci je vsak možné ze neúčinkují a je nutné nasadit menopur nebo podobný přípravek obsahující fsh a lh ale je třeba aby centrum asist. reprodukce poslalo zadost na pojišťovnu jinak je to pálka dle množství az 4500.
Já ze začátku brala clostik a pak teď na tu 4 IUI ty injekce menopur, ale naštěstí je hradila pojišťovna jinak stali 5500 kč… a pak dva dny před IUI ten pregnyl…
No mě bylo právě řečeno, že pokud to nevyjde tak si mám dát měsíc pauzu a mezitím že oni pošlou požadavek na pojišťovnu aby mi zaplatili ty injekce název teda nevim, prý že ten clostil by byl slabej no, a ještě teda jsem se chtěla zeptat bolelo vás někoho břicho při tý ovulaci mě teda jo a docela silně druhý den už to bylo jako by nic nebylo
Jj to ti pojišťovna musí schválit jelikož jsou dráhy… jinak ne teď naposled večer před IUI bolelo břicho strašné ani normálně chodit jsem nemohla a uvažovala o pohotovosti jelikož jsem nevěděla a druhý den na IUI my dr řekla, že to byla ovulace takhle silná ![]()
@Membina a predstav si ze me v centru řekli ze to nejde na pojišťovnu ze to musim zaplatit tak jsem volala posudkovému doktorovi na pojišťovnu a ten mi narovinu řekl ze oni si tu zadost napisou dostanou to zadarmo a v ordinaci ti to pak ještě jednou naučtujou…to jsou ![]()
A tyto injekce teda používáte, když neovulujete? Tzv. máte anovulaci?
Člověk chce miminko a musí ho to stát spousty peněz. Jak zvrácené. Já když jsem byla na první IUI, to bylo minulý rok v létě, tak pojišťovna IUI řadila mezi umělé oplodnění, takže pokusy byly jen tři, proto jsme si IUI zaplatili, aby ty tři pokusy zůstaly popřípadě na IVF. No a stálo nás to 5500 Kč. Teď je IUI naštěstí zadarmo, 6 pokusů ročně co jsem slyšela.
@Martinka1988 píše: Člověk chce miminko a musí ho to stát spousty peněz. Jak zvrácené. Já když jsem byla na první IUI, to bylo minulý rok v létě, tak pojišťovna IUI řadila mezi umělé oplodnění, takže pokusy byly jen tři, proto jsme si IUI zaplatili, aby ty tři pokusy zůstaly popřípadě na IVF. No a stálo nás to 5500 Kč. Teď je IUI naštěstí zadarmo, 6 pokusů ročně co jsem slyšela.
jo nám to tak řekli že 6× do roka to platí pojišťovna, ale to IVF to prý pojišťovna neplatí vloni na tom byla moje švagrová dvakrát a vyšlo je to asi na 30 000 a bohužel to nevyšlo ani jednou
je to hrůza fakt hrůza když si to tak vemeš musíš si dítě zaplatit ![]()
@Martinka1988 píše:
A tyto injekce teda používáte, když neovulujete? Tzv. máte anovulaci?
a co že je to anovulace to nevim jestli mám ale nikdo mi nic takovýho neřikal
jsem začátečník skoro dva roky jsme to nechávali osudu až teď jsem řekla dost holt tomu musíme drobet pomoc ![]()