Zkumavka na moč

Anonymní
28.8.20 12:55

Zkumavka na moč

Dobrý den, mám sbírat moč za 24 hodin. Podle pokynů mám v lékárně koupit zkumavku se žlutým uzávěrem na odběr vzorku, ale nikde žlutou nemají. Dali mi červený vršek. Myslíte že to vadí? Aby mě z laboratoře nevyhodili, znovu se mi tam jezdit nechce. Díky za radu.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4043
28.8.20 13:01
@Anonymní píše:
Dobrý den, mám sbírat moč za 24 hodin. Podle pokynů mám v lékárně koupit zkumavku se žlutým uzávěrem na odběr vzorku, ale nikde žlutou nemají. Dali mi červený vršek. Myslíte že to vadí? Aby mě z laboratoře nevyhodili, znovu se mi tam jezdit nechce. Díky za radu.

Mám dojem, že tu se žlutým uzávěrem jsem vždycky dostala u doktora. Z lékárny jsem ji, myslím, neměla nikdy. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5924
28.8.20 13:06

Já u nás na maloměstě v lékárně seženu vždy se žlutým uzávěrem. Navíc, když u nás něco neseženu, tak není problém do druhého dne objednat.
Nevím, jak se ti na to bude tvářit laboratoř, ale spíš bych koupila ty žluté.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
685
28.8.20 13:11

Červené jsou na sterilni moč. Klidně v nich můžeš donést vzorek. Opačně by to vadilo, takhle ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
28.8.20 13:12

Tak jde o to, aby ta zkumavka byla čistá a nebyly v ní žádné příměsi. pokud v té zkumavce nic není, tak by v tom neměl být problém. já mívám kontroly moče pravidelně, ale neberu si zkumavky od mojí lékařky (tedy ty, které používá místní odběrové centrum), ale vždycky si vezmu svoje ze zaměstnání. laboratoř s tím nikdy problémy neměla, maximálně se zeptá, která ze zkumavek je k bakteriologickému vyšetření. a kolikrát jim tam lidi nosí moč v různých lahvičkách :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
685
28.8.20 13:12

Červené jsou na sterilni moč. Klidně v nich můžeš donést vzorek. Opačně by to vadilo, takhle ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
405
28.8.20 13:23

Souhlas s Koblizkovou. Rozdíl je jen v tom, že červená je sterilní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4595
28.8.20 13:28

Ja dokonce pri kontrolach v tehotenstvi zazila, ze mi moji zkumavku vyplachnutou vratili na priste. Do ty doby jsem to brala jako ekl vymysl pacientu (obcas nekdo pozada o vraceni).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9292
28.8.20 16:21

Červená je v pořádku :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie