Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj, dnes ve 14:30- 15:30 mi měl být doručován balíček. Jedná se o rostliny za 5 tisíc. Byla jsem doma, telefon jsem měla u sebe a nikdo nepřijel. V pět jsem se podívala do aplikace a je tam napsáno, že proběhl neúspěšný pokus o doručení. Takže další možnost je až v pondělí. Kdysi jsem měla zakoupené rostliny od Starklu a z šedesáti jich přežilo sedum, protože to bylo o víkendu v depu. Dá se nějak reklamovat doprava. Strašně mě tím naštvali, byla jsem doma, na telefonu. Nevolali, ani nezvonili, máme i kamery, ani na nich nic není. Je to hloupé vůči zahradnictví, ale chyba je na straně dopravce, máte nějaké zkušenosti s reklamací dopravy? Děkuji
@nuklear90 píše: Více
U DPD i PPL hrozně záleží na řidiči. Většina je v pohodě, ale jak trefíš idiota, tak je to v háji. Ve tvém případě bych si zkusil domluvit vyzvednutí přímo na depu a pro balíček si zajel, než riskovat, že budeš příště opět nezastižena. Pokud nejsi spokojena, podej stížnost přímo na DPD a když se těch stížností sejde víc, oni se ho vyhodí. My se tady tak zbavili řidiče, který okrádal na penězích při dobírkách, záhadně vozil načaté balíky, ve kterých chybely věci a tak. Zajímavé, že se to dělo jen za jeho působení, s předchozími a následujícími řidiči vše v pohodě.
Ahoj,
bohužel přepravní společnosti šetří na řidičích., Letos se všude houfně propouštělo = minimum řidičů dělá maximum práce a nestíhají. Dělá se i to, že se vůbec z kamionů nesundají všechny palety, někde zůstane kamion viset a řidiči z depa vyjedou bez nějakých zásilek… Bohužel to ale dostane schytáno řidič i když je to chyba majitelů a dispečerů…
Nicméně zahradnictví většinou dobře balí rostlinky a ty by měly právě i víkend zvládnout… Reklamovala bych až podle stavu. Nicméně opět a zase - zvířata a rostliny se nekupují prostě osobně a ne přes net.
I když se jedná o nějakou odrůdu, kterou chci a mají ji daleko, je lepší si dojet a vybrat zdravou, silnou rostlinu…
Rostliny to v pohodě zvládnout, u starkla to nebylo přepravou a čekáním než se vyzvedne zásilka ale tim, že starkl je prostě špatnej
@chs.jasmin píše: Více
Bohužel jsme do živého plotu zvolili ligustrum ovalifolium argenteum, takže mi nezbývá, než to dokupovat přes internet. Vždy objednávám na podzim, když se ochladí, ale jak jsem psala, minule mi to pochcípalo a ta reklamace rostlin byla složitá a vleklá. Teď to znovu v aplikaci změnilo stav a není tam neúspěšný pokus doručení, ale znovu, že to doručí dnes mezi 14:30-15:30. Tak uvidíme, třeba byla nějaká porucha na cestě a ještě balíky dorazí.
@rmot píše: Více
Děkuji, v pět hodin už se nikam nešlo dovolat, takto jsem balíky vyzvedávala z depa Balíkovny, vždycky v pohodě. Jenže s DPD se mnou nikdo nekomunikuje, aninemám číslo na řidiče.
bývá tam telefon na řidiče zkoušela jsi volat když nepřijel? stalo se mi že si píchl pneu a nedorazil domluvili jsme se po tel co a jak
@a12 píše: Více
Rodiče si Stark nemohli vynachválit, tak jsem dala na jejich doporučení. Ale také to sváděli na pozdní vyzvednutí zásilky a vyschnutí kořenového balu, i když to nebyla moje vina.
Přečti si recenze, starkl se hrozne pokazil.
@ka2ka píše: Více
V SMS je čas doručení, číslo balíku, pin kód a odkaz na změnu doručení. Nic jiného. Jinak bych volala.
A vám to nedávaj do vydejniho místo? U nás stejně jako ppl, zasilkovna.. Nekam do obchodu atd.
@a12 Já už jsem poučena, našla jsem si své zahradnictví a od nich je opravdu každá rostlina perfektní a taky odesílají od pondělí do středy, aby to do pátku přišlo.
@a12 píše: Více
Asi by to měli dát do výdejního místa, ale to by snad přišla sms, že je to někde uloženo. Já opravdu s DPD zkušenosti nemám. ![]()
a může se zeptat které? taky jsem loni zkoušela Starkla a velké zklamání…