Zkušenost s psychiatrickou léčebnou Petrohrad

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
9.8.15 21:15

Zkušenost s psychiatrickou léčebnou Petrohrad

Zdravím, máte někdo zkušenost s psychiatrickou léčebnou Petrohrad? Přítel už je tam měsíc a mám pocit, že mu nepomáhají. Nejdřív mu snížili prášky, pak mu je zvýšili a dali ho na izolaci, ale tam se jeho stav zhoršuje. Už je tam měsíc a je na tom snad hůř než když tam šel. Díky

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
9.8.15 21:25

Ano já s ní mám - měla jsem tam bratra (dohromady tam byl dva roky).
První půl rok nebyl nic moc, stav hodně kolísal - někdy mu bylo lépe, jindy hůř. Ze začátku měl volnější režim, tzn. že byl na oddělení v patře, ale po určitém incidentu ho přesunuli na hlídané oddělení (na 14 dní), tam to měl celkem krušné a vím, že mu tam bylo hodně špatně (a to i z důvodu, jací tam byli spolupacienti).
Ono asi hodně záleží, s čím tam člověk je. Ale obecně, co vím i od jiných lidí, tak se tam o ně starají dobře (žádný problém s personálem jsme neřešili).

Ad snižování-zvyšování dávek léků (i to jsme opakovaně absolvovali) je podle stavu pacienta.

Anonym X

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.8.15 21:47

Překvapilo mě, že se ho doktoři sami neptali zda nemá nějaké vedlejší účinky. Až po dalších záchvatu. Doktor řekl, že měl vedlejší účinek sucho v puse, takže pil litr vody za hodinu a tím si zředil ty léky a proto se to zhoršilo, přitom bych předpokládala, že to někdo bude kontrolovat :-(
On se tam dostal na základě manického záchvatu a týden před tím než měl jít domů dostal další :-( Ale diagnózu zatím nevědí…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.8.15 22:19

Mě tam před 15 lety odvezly dědu. Byl to celkem korpulentní pán. Po 4 měsících zemřel hlady, měl sotva 50kg :? takže z mého pohledu to bylo dost smutný :,( ale na druhou stranu tam odvezly mého spolužáka a dostal se z toho perfektně, dneska vede normální život a má rodinu. Myslím, že všude je něco o dvou stranách. Holt děda neměl štěstí, chudák, on byl taky poslední měsíce života dost schyzofrenní myslel si, že ho odposlouchává a sleduje STB 8o. Ale hlady teda zemřít nemusel :,(

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.8.15 22:34

Jo to mi na nich vadí, že nekontrolují toho člověka jestli jí a pije atd. Dědy je mi líto.
A taky mi vadí, že když se stav zhorší, tak nedají sami vědět, ačkoliv na nás přítel číslo dal. Přítel měl dovolené telefonování hodinu denně a najednou nevolal, tak jsem měla bezesnou noc a až druhý den jsem tam volala a bylo mi sděleno, že se stav zhoršil :-(

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.8.15 22:41

Já co si pamatuju, tak volaly tátovi, že děda je na tom špatně, do té doby taky nic, jenže táta byl zrovna na soustředění na kolech 350km daleko a než přijel / druhý den ráno/ tak bylo po dědovi :? a co návštěvy, můžeš tam za ním nebo tě tam nepustí.

• Citovat
  • Upravit
12921
9.8.15 22:42

Uuprimne pokud trpi manio depresivni psychozou tak mu tam stejne nepomuzou. Snazila bych se ho dostat co nejdriv ven a pak hledat dobreho psychologa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12921
9.8.15 23:05
@Anonymní píše:
Mě tam před 15 lety odvezly dědu. Byl to celkem korpulentní pán. Po 4 měsících zemřel hlady, měl sotva 50kg :? takže z mého pohledu to bylo dost smutný :,( ale na druhou stranu tam odvezly mého spolužáka a dostal se z toho perfektně, dneska vede normální život a má rodinu. Myslím, že všude je něco o dvou stranách. Holt děda neměl štěstí, chudák, on byl taky poslední měsíce života dost schyzofrenní myslel si, že ho odposlouchává a sleduje STB 8o. Ale hlady teda zemřít nemusel :,(

Já bych je žalovala měli mu aspon dát sondu nějak to řešit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3241
10.8.15 07:58
@annaei píše:
Uuprimne pokud trpi manio depresivni psychozou tak mu tam stejne nepomuzou. Snazila bych se ho dostat co nejdriv ven a pak hledat dobreho psychologa

Ty se vyznáš v psychiatrii? Nemyslím si, že člověka s bipolární poruchou z jeho stavů vyseká psycholog.

Zakladatelko, to co se stalo je určitě nepříjemné, ale pokud se jednalo o první záchvat, může trvat trochu déle, než přítel na léčbu zareaguje. :hug: Je to nevyzpytatelná nemoc (pokud ji tedy má), ale při dobrém nastavení medikace je šance, že přítel bude žít vcelku normální život. Pobyt v léčebně je vždycky náročné období, pro všechny. A měsíc je v případě psychiatrického onemocnění hodně krátká doba. Posílám podporu. :hug: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12921
10.8.15 08:35
@Anonymní píše:
Překvapilo mě, že se ho doktoři sami neptali zda nemá nějaké vedlejší účinky. Až po dalších záchvatu. Doktor řekl, že měl vedlejší účinek sucho v puse, takže pil litr vody za hodinu a tím si zředil ty léky a proto se to zhoršilo, přitom bych předpokládala, že to někdo bude kontrolovat :-(
On se tam dostal na základě manického záchvatu a týden před tím než měl jít domů dostal další :-( Ale diagnózu zatím nevědí…

Diagnoza neni nejdulezitejsi dulezitejsi je, aby se naucil s tim zit. Nemaji v okoli nejakou skupinovou terapii nebo neco poeobneho. Jinak doktori se standartne tvari, ze vedlejsi ucinky neexistuji a az clovek s tim ma problem pak to resi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12921
10.8.15 08:36

@Maddlen tim nerikam, ze nema pokracovat videt psychiatra nez stav bude 100% a dlouhodobe stbilizovan. Spis dobra terapie muze dlouhodobe mu pomoct zit normalne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3241
10.8.15 09:27
@annaei píše:
@Maddlen tim nerikam, ze nema pokracovat videt psychiatra nez stav bude 100% a dlouhodobe stbilizovan. Spis dobra terapie muze dlouhodobe mu pomoct zit normalne

No, nejdříve jsi psala, že ho má odtamtud co nejdřív dostat (proto jsem i reagovala) - a to je nejhorší, co může udělat. Pokud už bude mít nastavenou medikaci a bude celkem obstojně fungovat, pak má psycholog své místo, to je bez debat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12921
10.8.15 09:48

@Maddlen Myslim to tak, že se má od tam tud, co nejdřív dostat a pak venku to dál ambulantně řešit s psychiatrem a psychologem.
Osobně moc lidí na psychiatrii, co by jim dlouhodobě pomohli neznám.¨Mě pomohli určitě v tom, že se děsim se tam vrátit a proto se snažim nedělat žádné excesy. Množství léku, co do mě byli schopný narvat bylo něco neuvěřitelného

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12921
10.8.15 09:50

Nemam zkušenost z touto lečebnou, ale mnoha dalšími

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3241
10.8.15 10:06

Psychiatrie celkově je hodně neúspěšný obor co se léčení a vyléčení týká. Ale zase v případě bipolární poruchy… viděla jsem dost lidí, kteří se celkem stabilizovali. Naopak třeba v léčbě závislostí, těžkých depresí, složitých poruch osobnosti je neúspěch - dle mého soukromého pozorování - větší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty