Zkušenost s užíváním ATB Amoksiklav

7.12.13 11:17

Zkušenost s užíváním atb. Amoksiklav

Zdravím maminky, chtěla bych se zeptat jaké máte zkušenosti s užíváním Amoskliklavu? Přijdou mi hodně silné, měla bych je brát na týden, tak by mě zajímalo co mám očekávat :) Mám 5 měsíčního prcka, tak být „mimo“ bych docela nerada :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6021
7.12.13 11:24
@Gabriela29 píše:
Zdravím maminky, chtěla bych se zeptat jaké máte zkušenosti s užíváním Amoskliklavu? Přijdou mi hodně silné, měla bych je brát na týden, tak by mě zajímalo co mám očekávat :) Mám 5 měsíčního prcka, tak být „mimo“ bych docela nerada :jazyk:

Ahoj, mám syny 8 let a 13 měsíců a teď ho oba dobírají, zabral bezvadně :palec:
Berou ho od pondělí.
:mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5473
7.12.13 11:34

Jsou to naprosto běžná širokospektrá ATB penicilinového typu, myslím, že patří k nejběžněji užívaným a dobře snášeným. Samozřejmě negativní reakci na jakékoli ATB může mít kdokoli (resp. na jakýkoli, i nejnevinnější lék). Ale rozhodně se není čeho bát. Ani nemyslím, že by byla nějak „silná“ (ono těžko posoudit „sílu“ ATB, tam jde spíš o účinnost na jednotlivé mikroorganismy, i když samozřejmě taky existují různé gramáže, ale tam je to jasné). Ať je brzy dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
7.12.13 11:43

Mě „po nich“ bylo blbě, ale těžko říct, jestli jenom po nich, bylo mi celkově blbě, když mi je mudra dávala. Ale spíš od žaludku, měla jsem tehdy ani ne dvouletého a v pohodě jsem zvládala ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
7.12.13 12:01

Můžeš čekat jako vedlejší účinek kvalitní průjem. Dost vybíjí střevní floru, tak si k nim dej laktobacila nebo živý jogurty. Jinak jsou to běžná ATB.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.12.13 12:10

Me po nich bylo zle od zaludku. i kdyz jsem je brala behem jidla.mela jsem jeste silne bolesti hlavy. brala jsem je na zanet dutin a vubec mi nezabrali :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nejhodnější
7.12.13 12:32

Mě vůbec nezabraly tyto antibiotika. A za 4 dny jsem ležela s brutální angínou ve špitále na kapačkách. Akorát mi bylo po nich ještě ze od žaludku. :think: :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Zzzuuz
7.12.13 12:54

U mě zabraly a vedlejší účinky žádné :-)

• Citovat
  • Upravit
2451
7.12.13 12:57

Bralo je tehdy mé 2 měsíční dítě a bylo vše v pohodě, nestresovala bych se. V létě jsem měla boreliozu, 40tky horečky, manžel věčně v práci a zvládala jsem… poté jsem brala ant, na bronchitidu a vzápětí angínu, takže jsem byla 1.5 měsíce střídavě na atb, i silnějších a dala jsem to. Tím chci říct, že se zbytečně bojíš. Tak držím pěsti, ať je brzy lépe…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.12.13 22:34

Děkuju moc všem za názory ;) Tak nakonec vše v pohodě a už je lépe..hurá :dance: Tak všem držim pěsti, ať se vám bacily vyhnou :!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8660
18.12.13 20:43

Obnovení diskuze

Ahoj holky, chtěla bych navázat na tuto diskuzi. Můj roční syn dostal po vleklých obtížích atb Amoksiklav, neměl teploty, ale silnou rýmu se zelenými hleny a kašel, nepomohly atb kapky Pamycon, proto se dr. rozhodla nasadit Amoksiklav. Nebyla jsem z toho zrovna nadšená, ale zase jsem doufala, že se to zlepší…ale po 7 dnech užívání sice zelená rýma zmizela, ale syn začal opravdu ukrutně kašlat až se skoro dávit, už předtím pokašlával, ale jen trošku…dr, to komentovala tím, že se asi jedná o jiný kmen bakterie, prý asi pneumokok a nasadila v pondělí malému Klacid. Dnes po dvou dnech užívání mám pocit, že došlo k nepatrnému zlepšení, ale malý je pořád otrávený, kňourá a je mu zle…celé to trvá už 6 týdnů :zed: :zed:

Máte některá podobnou zkušenost, že atb nezabrala? Dr. nedělala žádný výtěr ani testy, tak mi přijde, že prostě zkouší co zebere…

Já doufám, že ten Klacid nakonec zabere, je to teprve 3. den…ale stejně jsem z toho nešťastná, že do syna musím cpát tolik svinstev a to ani nebudu vyjmenovávat, kolik už nám dr., za tu dobu doporučila sirupů…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2451
27.12.13 21:17

Ahoj, mně přijde divné, že mu neudělala žádné bližší vyšetření :nevim: minimálně CRP z prstu asi mohla???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8660
28.12.13 11:51

@nulu86 Taky jsem si říkala, když měl v létě vysokou teplotu, hned dělala CRP… ale on teď neměl vůbec teplotu, na začátku to vypadalo opravdu jako klasické nachlazení, ale prý to byl pneumokok, kterého měl na průduškách. Nakonec ihned po dobrání atb. Klacid je malý zcela v pořádku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2451
29.12.13 18:58

Tak hlavně že je malý ok… my takhle bojovali už v 6 týdnech s údajným zánětem středního ucha… jen nechápu jak tohle mohli nepoznat… až se nakonec zjistilo že měl v oušku stafylokoka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
382
1.6.14 11:35

Ahoj holky, mám chlapečka(8 týdnů) a kvůli nálezu v moči nám doktorka předepsala tyhle antibioktika.No nevím teda, malej strašně brečí, má silný průjem, otok očí, po celém tělíčku červené flíčky a po každém krmení si ublinkne(což nikdy předtím neudělal).Takže po třech dávkách jsem už mu je nedala a zítra jdu s ním k doktorce. Uvidím co mi řekne:(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna očního lékaře

Ikona - Vladimír Korda

MUDr. Vladimír Korda Ph.D.