Zkušenosti s léky na podporu chuti k jídlu u dětí?

243
11.1.15 21:13

Zkusenosti s léky na podporu chuti k jídlu u dětí?

Máte prosím někdo zkušenosti s léky na podporu chuti k jídlu u dětí a osvědčené výsledky? Nebo něco co navodí pocit hladu? Poraďte co funguje a co je placebo? Našla jsem sirupy Elánek, Pediakid a určitě jich existuje ještě spousta. Dítě mi dokáže i tři dny dobrovolně hladovět a stále tvrdí že nemá hlad, potřebujeme se dostat z podvyživeného stavu do normálu a trochu nabudit chuťové buňky aby se začal stravovat sám a dobrovolně, díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4692
11.1.15 21:17

Švagrová měla u synovce Pediakid a malej se rozjedl docela dost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1428
11.1.15 21:18

Jsem taky zvědavá. Syn ma 5 let a nějakých 17 kilo. Mladší má rok a půl a ma 12 kilo. Stara ji z ovoce jen hrusku jabko banán. Neji jogurty. Pije jen studene mléko. Rohlík s necim ji půlku hodinu. Souka to do sebe. Zeleniba jen mrkev kedlubna…hruza…neji brambory…neji chleba…proste strašný. Zrovna se zitra chystá do lékárny. Mam doma sirup sanastol. Ale chtěla jsem asi jen nějaký b komplex nebo něco. V patek jdem ještě na orecentivkuva očkování tak se také zeptam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44214
11.1.15 21:24

Dobrý je rybí tuk nebo pangamin(pivovarské kvasnice)..Chuť k jídlu podporují všechny vitaminy skupiny B.
Taky jsem potřebovala, aby prostřední dcera trochu přibrala, sice nemá problémy s jídlem, chutná jí vše a i v normálním množství, ale má rychlé spalování. Jednu dobu měla taky podváhu(vysoká, kost a kůže),teď už je to OK, i když je na dolní percentilové hranici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1726
11.1.15 21:26

U nas nic nepomohlo, dcera ma ve 4 letech 13,5 kg :zed: Leda ze bych ji servirovala pouze sladka jidla, to by bastila ostosest :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
243
11.1.15 21:28

No můj synek se stravuje stylem například včera zcela bez jídla, všechna jídla ignoroval a nechal netkuté, takže výživový stav O, hlad prý neměl a jíst nepotřebuje, dnes k snídani jogurt, pak snědl půlku běžné porce rýže s omáčkou, odpoledne 1 banán a večeři opět s úspěchem ignoroval… hladovět vydrží dobrovolně klidně i 3 dny. Dnes jsem vážila a má 15,5 kg na 108 cm, tabulkově už sice nejsme v kategorii podviživenců ale někde na středu, ale nemá na sobě prakticky gram tuku, ale spíš mám starost jak bude fungovat ve školce kam bude od září nastupovat, doteď ho doma krmim protože sám se jídla nedotkne, trpělivě u něj sedí třeba dvě hodiny a čučí do prázdna aniž by se snažil jíst. Dobrovolně jí akorát sladké, cokoliv přesoleného typu chipsy nebo různé krekry, a uzeniny, to bere hrstma, párky sní třeba 4 naposezení, takže zdravotní problém tam není, to máme potvrzeno i z lékařského vyšetření že problém je v hlavě… vyzkoušela jsem nejrůznější metody motivace, donucovací metody, vydírací metody… nic nezabírá, tak už chci vyzkoušet poslední druh možné záchrany v podobě nějakých léků co mu tu chuť jídlo nebo pocit hladu navodí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17630
11.1.15 21:31
@zuzuza píše:
Jsem taky zvědavá. Syn ma 5 let a nějakých 17 kilo. Mladší má rok a půl a ma 12 kilo. Stara ji z ovoce jen hrusku jabko banán. Neji jogurty. Pije jen studene mléko. Rohlík s necim ji půlku hodinu. Souka to do sebe. Zeleniba jen mrkev kedlubna…hruza…neji brambory…neji chleba…proste strašný. Zrovna se zitra chystá do lékárny. Mam doma sirup sanastol. Ale chtěla jsem asi jen nějaký b komplex nebo něco. V patek jdem ještě na orecentivkuva očkování tak se také zeptam.

No ale to se mi nezdá až tak málo :think: Moje pětiletá má 14 a 2,5 letá 12
Ale záleži hlavně jakou k tomu mají výšku. Třeba u té pětileté už to řeší pediatrička, protože celkově neprospívá. A přitom jí pěkně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7250
11.1.15 21:34

Mám všechny tři dcerky vychtrlé a hubené a dostat do nich nějaké jídlo je nadlidský úkol. Nejmladší měla při narození 3650gr a v roce 7460gr, teď už má v 25. měsících konečně 10kg, ale stále jsme na nejnižším percentilu. 6letá dcerka má už konečně 18kilo na svou výšku a 8 letá dcerka už 22kilo. Jsou to jen kostry potažené kůží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17630
11.1.15 21:35

@cici.j třeba se živí pránou :think: Já teda nemám problém, že by mi nejedla, ona je vychrtlá od přírody.
Co zkusit takové to kreativní servírování? Na chleby vytvořit ze šunky a sýra auto, nebo tak něco? :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1428
11.1.15 21:38

U nas taky manžel rija ze už to ma malý v hlavf na něm je úplně vidět jak to do sebe souka proste strašný se na něj dívat. Jo ale korbacek bramburky kokinka to by mu šlo. Ale doma to teda nedostává. To ma smůlu. Ve školce ji asi jen svacinky a obedy moc asi ne. Musejí tam aspoň ochutnat. Uz me to štve. Clovek furt vyvari vymysli a deckavto s prominutím nezerou. Ten malý tomu taky moc nedá. Ten zas nevydrží u jídla na zadku. Takže dat mu ctvrtku jablka do zidlicky tak se po dvou minutách zbridi a chce doku. Takže ani polivky…ovocne oresnidavky…jogurty…proste to co nemusí moc kousat.to už taky na chocholouska.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
243
11.1.15 21:39
@Antonie Bolavá píše:
@cici.j třeba se živí pránou :think: Já teda nemám problém, že by mi nejedla, ona je vychrtlá od přírody.
Co zkusit takové to kreativní servírování? Na chleby vytvořit ze šunky a sýra auto, nebo tak něco? :palec:

to jsem taky zkoušela… ale efekt nula

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26055
11.1.15 21:45

@cici.j zkus starý osvědčený pangamin, b-komplex

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
243
11.1.15 21:47
@Duckula píše:
@cici.j zkus starý osvědčený pangamin, b-komplex

a to může i 3leté dítě? Užíváme běžné vitaminy jako jsou marťánci nebo vibovit, na střídačku, nebude pak předávkovaný když přidám ještě nějaký další solo vitamin?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
994
11.1.15 22:01

Pouzivam uz 4 mesice ten pediakid, je docela dobry, mala navysila porce. Moje dite nechce ani to sladky :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2242
11.1.15 22:01

Z vlastní zkušenosti nic a hlavně po rybím tuku je tak hnusně v puse, že mě vždycky chuť na jídlo dokonale přešla:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí