Dvouleťák jí POUZE brokolicovou polévku

3831
1.1.15 18:26

Dvouleťák jí POUZE brokolicovou polévku

Zdravím, maminky. Mám dvouletého syna a ze dne na den mi přestal úplně jíst. Kousne jednou do rohlíku a už nechce, jogurt si vyžádá, jednou olízne lžičku a nechce, klasické teplé jídlo je boj největší. Zkoušeli jsme nechat vyhladovět, že sám dojde k tomu, že hlad je největší kuchař a nic. Radši bude o hladu. Vařila jsem jeho oblíbená jídla a stejně bez úspěchu. Sám si běží pro lžíci a dožaduje se jídla, jak před něj ale postavím talíř, otočí hlavu a začne řvát.
S manželem jsme zkoušeli už se zoufalství prostě první lžičku násilím. Zjistil, že je to jeho oblíbená rajská a dlabal. Jak jsme ale nabídli další lžičku, zase začal řvát. Takže znovu za řevu do pusy, znovu požvýkal a klid, dokud nepřišla další lžička. Nechápu to.
Další den jsem mu dělala brokolicový krém, který miluje. Kuodivu bez rotestu, pusinku otevíral a ještě si přidal. Hlavní jídlo opět boj. Druhý den zase řev, nabídla jsem tedy znovu brokolicový krém a ten snědl bez problému.
A má otázka: Mám nutit a krmit násilím nebo vyčkat a dělat mu denně brokolicový krém? Případně mě napadlo ho „ošulit“ a do krému přidat kuřecí maso, šunku, vejce,..a pomixovat, aby to nepoznal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101960
1.1.15 18:29

@dandysek Já bych dávala brokolicový krém a čekala, moje dvouleťačka se sebe teď asi na 5 dní udělala plně kojené mimino…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7065
1.1.15 18:29

@dandysek zkusilala bych osulit. nemuze ho bolet pusinka v krku ze nechce kousat?
cobmu zkusit udělat jídlo jako pro mladší Dítě? brambora, mrkev do toho kousky masa bale aby to mel spíše kasovite :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
1.1.15 18:30

@dandysek Nenutila bych. Chápu, že je to na palici, ale dvouleťák Ti hlady neumře.
Není už natolik komunikativní, aby alespoň naznačil, co se mu na tom jídle nelíbí/proč nechce jíst?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3831
1.1.15 18:33

@Svistice komunikativní není vůbec. Nemluví, jen kňourá, maximálně ukazuje, když něco chce. Hlavně - on jídlo ani neochutná a začne řvát, kdyby asoň okusil, tak si řeknu, že mu to nechutná. Ale když jsme to do něj opravdu dali násilím, tak mu to chutnalo a dlabal, kousal. Do další lžičky. Nevím, proč se takhle zaseknul :/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3831
1.1.15 18:34

@Jannys To mě taky napadlo, zkoušeli jsme mu dát křupku, tu pokousal a nestěžoval si :/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7065
1.1.15 18:36

@dandysek nezaskocilo mu ted nekdy něco většího v puse, nebo to nemohl pokousat a musel to vyplivnout?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3831
1.1.15 18:37

@Jannys nic takovýho :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6611

Nás Mates to udělal taky. Byl hodně velký a vždy dobře jedl a najednou z ničeho nic přestal jíst(úplně) a do teď jí velmi malé porce, ale asi mu to stačí protože je hubenej, ale tak zdravě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7065

@dandysek asi blbost se ptám ale zeptám se. ma uz všechny zoubky venku? muj syn když ho trápil zub byl celý den na jogurtech

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
1.1.15 18:39

Nechala bych ho..zrovna brokolicový krém je docela zdravý jídlo. myslím, že se mu to za pár dní přejí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3831
1.1.15 18:39

@Jannys právě má všechny, co má mít, zoubky mu rostly od 4 měsíců,.. taky mě napadly zuby, ale to by musely růst další hooodně s předstihem a u zubařky jsme byli před vánoci a neříkala, že by se klubaly další. To by byl asi mimoň :)
Navíc jak říkám, křupky nebo tyčinky by si dal hned :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3831
1.1.15 18:40

@slavuska1 já se jen děsím, že se mu přejí a co mu budu dělat pak? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3831
1.1.15 18:41

Dobrá, maminy, díky za radu, zůstaneme na krému. Máte ještě další tipy, jak krém „vylepšit“, abych do něj dostala další potraviny, ale aby to neviděl a nezměnilo to moc tu základní chuť?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
1.1.15 18:42

@dandysek Ještě mě napadl určitý způsob vzdoru (ví, že vám na tom jedení záleží, tak zkouší).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí