Zkušenosti s prací pokladní v bance
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
zkušenosti s prací pokladní v bance
Ahoj, zajímalo by mě, zda- li tu má někdo zkušenosti z prací Pokladní v bance.
Co tato práce obnáší a jak se co nejlépe připravit na pracovní pohovor? Děkuji za všechny názory.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Určitě umět jazyky pro směnárenské operace s cizinci, zdůraznit pečlivost a stícnost vůči klientům, nic víc není potřeba. Nepřijít na pohovor nijak extravagantně oblečená, učesaná, zmalovaná…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
napadá mě ještě: základ pro práci pokladní je znát tohle http://www.cnb.cz/cs/platidla/
třeba to nevyužiješ při pohovoru, ale možná na to přijde řeč (ono taky záleží co jsi dělala před mateřskou a proč chceš dělat právě pokladní v bance)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V bance jsem s penězi nepracovala, ale téměř v každé mé práci jsem měla na starostí pokladnu s nemalým množstvím peněz. Jinak v bance jsem pracovala na správě úvěrů.
Je to obrovská nejen hmotná, ale i psychická zodpovědnost, protože děláš penězi.
Budou chtít: odpovídající vzdělání, pravděpodobně vynikající znalost s PC, takový ten komunikativní přístup a příjemný vzhled. Možná znalost AJ. Něco si o bance zjisti.
Nicméně práce s penězi obnáší to, že se nesmíš nechat rozptýlit za žádných okolností. Dobře počítat, dávat pozor na falzifikáty a na lidi jako takové.
Personalistky mají zkušenosti a pokud od pohledu nebudeš „ta pravá“, tak ti extra příprava nepomůže, protože jak jde o prachy, jde o všechno.
Bych řekla, že je to pracovní pohovor jako každý jiný.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, já jsem v bance pracovala jako pokladní! Práce mě bavila, pohovor byl v pohodě. Podle mě bys neměla přijít nějak vyšminkovaná, ale spíše nějak decentně oblečená-prostě tak, jak pak budeš za přepážkou. Dobré pro mě bylo, že jsem jim už na pohovoru řekla, že mám praxi s penězi(dělala jsem pokladní snad všude možně
).
Jinak podle mě anglicky muset neumíš, stačí základní věci, když budeš mít směnárnu(třeba jak se řekne koruna, dolar atd.)Na počítači umět nemusíš, banka má svůj program, kde děláš všechny pracovní operace! A byly tam se mnou i starší pokladní, které počítač doma ani neměly a taky to zvládly. Já jsem jela na týdenní školení(vše mi platila banka),kde mě všechno naučily. Práce je v pohodě, jen někteří klienti jsou pěkní blbci
Pardón, ale je to tak. Někteří si chtěli furt stěžovat, ale stejně neměli ani pořádně na co ![]()
Jinak je to opravdu psychicky náročné! Pracuješ třeba s několika sta tisíci, jednou jsem měla v rukádh 10 miliónů a ty jsem všechny musela zkontrolovat, klepaly se mi ruce jak prase
Jasně. můžeš to hodit do počítačky, která ti to přepočte, ale pokud mezi nima bude jen jedna falešná a ty na to nepřijdeš, tak to platíš ze svého.
Kdyby jsi ještě něco chtěla vědět, tak se klidně ptej. ![]()
- Citovat
- Upravit
Jo a ještě co ta práce obnáší. Klienti k tobě nejčastěji chodí kvůli tomu, aby si vybrali peníze, to je většina lidí. Pak chodí ti, co si přijdou vložit. Pak ještě ti, co chtějí směnárnu(pokud budeš mít pokladnu+směnárnu, někteří dělají jen pokladnu).A zbytek chce dělat bezhotovostní věci, kterými by se pokladní vůbec neměla zabývat.
Ale nemůžeš toho člověka vyhodit, že? ![]()
Ja na tu práci ráda vzpomínám. Nejhorší byly ale ty nervy, když jsme po každé směně počítali zůstatky a NEVYŠLO nám to ![]()
Jinak co ještě vím, tak už i teď pokladní MUSÍ nabízet bankovní produkty!!To radši nebudu komentovat, protože bych musela být sprostá.
![]()
- Citovat
- Upravit
Ahoj, děkuji za vyčerpávající informaci. S prací s penězi a zákazníky také mám zkušenost i když úplně jinou a s úplně jinými částkami. Mohla by jsi mi napsat v jaké bance jsi pracovala? Klidně SZ. A také by mě zajímal plat. O nabízení bankovních produktů zatím nepadlo slovo tak doufám že to snad ne. To bych nerada.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Petrushka83 píše:
Ahoj, děkuji za vyčerpávající informaci. S prací s penězi a zákazníky také mám zkušenost i když úplně jinou a s úplně jinými částkami. Mohla by jsi mi napsat v jaké bance jsi pracovala? Klidně SZ. A také by mě zajímal plat. O nabízení bankovních produktů zatím nepadlo slovo tak doufám že to snad ne. To bych nerada.
Tak co vím já od bývalých kolegyň, tak musí plnit i pokladní. Mně to přijde nesmyslné, pokladní si především musí dávat pozor na peníze, to je to hlavní. Musíš být celou dobu pořád NEUSTÁLE ve střehu. Najdou se totiž týpci, co tě budou chtít napálit
Nebo se najdou i dobráci, kterým omylem dáš více a oni si to rádi nechají ![]()
Plat 17 000 hrubého, ale mám zatím jen maturitu
- Citovat
- Upravit
Taky jsem pracovala v bance, prvně jako poradce, pak i jako pokladní. Neměla jsem směnárnu, jen vklady výběry v CZK. Asi záleží jak která banka, ale u nás musely pokladní taky nabízet produkty. Měly za úkol vzbudit zájem u klienta a přehodit ho pak poradci. Není to až tak hrozný, záleží na vytíženosti, no… K tomuto, kdybys měla u pohovoru něco jako prodat (v oblibě je nabídnout manažerovi propisku nebo lahev vody), tak důležitý je klást otázky a zjišťovat potřeby, ne vyjmenovat, co všechno voda obsahuje, propiska umí atd… Spíš se ptát, jakou propiskou rád píše, jestli ví, že modrá je lepší než černá atd… Jsou to nesmysly, ale o tohle jim fakt jde
![]()
Jo a perfektní znalost pc fakt nepotřebuješ, stačí nějaká uživatelská, stejně si Tě proškolí na svoje systémy. Jazyk chtějí jak kde, záleží na velikosti a umístění pobočky, jaká tam chodí klientela… Naše pobočka je dost velká, banka taky, a když mi přišel aj mluvící klient a já mu začala jeho peníze počítat v aj, tak se hrozně divil, že to v naší bance ještě nezažil ![]()
Kdyby Tě ještě něco zajímalo, klidně písni SZ.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Tak co vím já od bývalých kolegyň, tak musí plnit i pokladní. Mně to přijde nesmyslné, pokladní si především musí dávat pozor na peníze, to je to hlavní. Musíš být celou dobu pořád NEUSTÁLE ve střehu. Najdou se totiž týpci, co tě budou chtít napálitNebo se najdou i dobráci, kterým omylem dáš více a oni si to rádi nechají
Plat 17 000 hrubého, ale mám zatím jen maturitu
Jj, to plnění je i u pokladních
A v nabídce se o tom moc nezmiňují, to je asi fakt…
Ti týpci, kteří s Tebou rozměňují peníze tak dlouho, až Tě totálně oblbnou, to je na
fakt…
Co se týká platu, tak se obávám, že tady vzdělání nerozhoduje… Aspoň u nás nerozhodovalo - maturita, bakalář nebo inženýr… Stejná pozice, stejný plat… Leda bys byla chlap, to bys dostala vyšší nabídku
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pracuju jako pokladní v bance na malé pobočce což znamená že krom klasiky jako je vklad, výběr a směnárna často provádím i bezhotovostní operace a řeším kde co. Člověk se stejně musí produkty naučit aby mohl dobře poradit z čeho případně vybrat atd. Obchodní plán má u nás každá pokladní, každá musí plnit tím že klientovi nabídne nějaký produkt a přesměruje ho k poradci. Důležitá je hlavně pečlivost, podvodných pokusů je stále víc a pokladní má hmotnou zodpovědnost.
- Citovat
- Upravit
čekal něco lepšího
Chtěl jsem pracovat v nejdynamičtější bance(asi všichni víte kterou myslím), ale mam tam několik kamarádů a ti řekli jak to zam chodí. Nejste prý ani zaměstnanec banky, ale nějakého eseróčka a to vám při pohovoru nikdo neřekne, plat je naprosto mizerný a to že děláte s penězma na úplně otevřené pokladně to mě odradilo úplně. K tomu je třeba přidat chování nadřízených.
Raději zůstanu u současného zaměstnavatele.
- Citovat
- Upravit