Zkušenosti s rovnátkama Invisalign

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9
24.11.18 21:36

@LucyMa
Dostal jsem na to takový vosk, ktery se užmoulá a nalepí na tu ostrou hranu. Zatím jsem ho ale nepouzil, uz mě to netrápí. Předtím jsem to piloval malým pilníčkem :D . A to šlo docela dobře :palec: Asi bych osobně použil zase pilniček ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
24.11.18 22:24

zkušenost s těmito rovnátky skvělá.Neviditelná, sundavací na jídlo a čištění a hlavně splnila očekávání na 100%.Cena 60 000 Kč, Praha, za 5 měsíců oblouky rovné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
202
25.11.18 10:26

Zkušenost velmi negativní. léčba 5 měsíců, měla jsem končit. Doporučení rovnátek na obě čelisti, protože pro lepší efekt je ideální na obě patra. V pátek jsem měla končit. Horní čelist jsem měla „před léčbou“ jak z katalogu, což mi oznámily i dvě lékařky. Po 5 měsících se mi horní zuby rozlezly. Nemám verzi „full“, tak nelze pokračovat v léčbě zdarma. Po mém výbušném projevu mi oznámili, že na jejich náklady mi nechají vyhotovit nová rovnátka. Mám vytržené moudráky. Spodní patro mám srovnané. Horní mi „upravili“ tak, že mi posunuli čelist. V praxi to znamená, že mám mezi zuby strašné díry a na konci mám zuby nasoukané k sobě. Mezi 2. a 3. protáhnu vatovou tyčinku, mezi 3. a 4. taky. Oznámili mi, že je to chyba mého lékaře, špatně vymodeloval rovnátka. Nejdřív mi tvrdili, že to udělal dobře a blablabla. Příští týden jdu na nový sken a udělají mi retenční dlahy, které budu nosit dokud mi nevyrobí nová rovnátka. Za sebe velká nespokojenost. Ale myslím si, že je to díky tomu, že lékařem byl cizinec. ten na mě „vyšel“. Všichni ostatní, co tak sleduji mají opravdu vše v pořádku. Za sebe bych nedoporučili lékaře cizince, navíc s velmi křivými zuby. Léčba bude trvat co s klasickými, jen jsem zaplatila mnohem víc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
25.11.18 10:33
@zacatecnice2 píše:
Zkušenost velmi negativní. léčba 5 měsíců, měla jsem končit. Doporučení rovnátek na obě čelisti, protože pro lepší efekt je ideální na obě patra. V pátek jsem měla končit. Horní čelist jsem měla „před léčbou“ jak z katalogu, což mi oznámily i dvě lékařky. Po 5 měsících se mi horní zuby rozlezly. Nemám verzi „full“, tak nelze pokračovat v léčbě zdarma. Po mém výbušném projevu mi oznámili, že na jejich náklady mi nechají vyhotovit nová rovnátka. Mám vytržené moudráky. Spodní patro mám srovnané. Horní mi „upravili“ tak, že mi posunuli čelist. V praxi to znamená, že mám mezi zuby strašné díry a na konci mám zuby nasoukané k sobě. Mezi 2. a 3. protáhnu vatovou tyčinku, mezi 3. a 4. taky. Oznámili mi, že je to chyba mého lékaře, špatně vymodeloval rovnátka. Nejdřív mi tvrdili, že to udělal dobře a blablabla. Příští týden jdu na nový sken a udělají mi retenční dlahy, které budu nosit dokud mi nevyrobí nová rovnátka. Za sebe velká nespokojenost. Ale myslím si, že je to díky tomu, že lékařem byl cizinec. ten na mě „vyšel“. Všichni ostatní, co tak sleduji mají opravdu vše v pořádku. Za sebe bych nedoporučili lékaře cizince, navíc s velmi křivými zuby. Léčba bude trvat co s klasickými, jen jsem zaplatila mnohem víc…

proč sis nevybrala ověřenou ordinaci a doktora s rovnými zuby, tím spíše česky mluvícího? :think: Už to, že má sám v puse židovský hřbitov Tě mělo trknout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
202
25.11.18 10:35

@Burj Chalifa byla jsem na ověřené. Jen mají víc lékařů a tenhle na mě prostě vyšel. Zítra tam jdu na sken a přemýšlím, jak jim oznámit, že nechci, aby mě ošetřoval on. Nemám k němu důvěru. Můžu se zeptat na místo tvé léčby? Děkuji moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
25.11.18 10:41
@zacatecnice2 píše:
@Burj Chalifa byla jsem na ověřené. Jen mají víc lékařů a tenhle na mě prostě vyšel. Zítra tam jdu na sken a přemýšlím, jak jim oznámit, že nechci, aby mě ošetřoval on. Nemám k němu důvěru. Můžu se zeptat na místo tvé léčby? Děkuji moc.

mé osobně ne, ale MUDr.Ondřej Suchý, Praha 8, Florenc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
202
25.11.18 10:46

@Burj Chalifa já šla do Světa rovnátek, který všichni doporučují. Při konzultaci už byl Dr. Chatzikallinikidis a ten mi sám sdělil, že mám krásné horní patro, ale je nutnost dát rovnátka na obě, aby byl nejlepší výsledek, protože to spodní na horní pak nemusí pasovat. Výsledek jsem napsala. Přemýšlím, jak jim oznámit, že ho nechci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
522
28.11.18 21:22
@Burj Chalifa píše:
zkušenost s těmito rovnátky skvělá.Neviditelná, sundavací na jídlo a čištění a hlavně splnila očekávání na 100%.Cena 60 000 Kč, Praha, za 5 měsíců oblouky rovné.

Prý jsou ale všechny rovnátka s možnost sundávání na jídlo určena jenom pro mírně křivé zuby v řádu pár desetin milimetru. Jakmile jsou zuby trochu víc křivější, tak sundavací rovnátka nepřipadají v úvahu. Je to pravda?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
29.11.18 02:50

@Karmínie
Všechna sundávací nejsou stejná a taky ne všechny jsou vhodné pro různé typy vad.
Tohle je alternativa k pevnym rovnatkům a měly by být cca stejně tak ucinné. Já mam zuby krivé dost a jde to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
522
29.11.18 15:36
@LakomyM píše:
@Karmínie
Všechna sundávací nejsou stejná a taky ne všechny jsou vhodné pro různé typy vad.
Tohle je alternativa k pevnym rovnatkům a měly by být cca stejně tak ucinné. Já mam zuby krivé dost a jde to

Máš křivé zuby v řádech milimetrů? Já třeba mám některý zub 2 milimetry mimo a to mi zubař řekl, že žádná sundavací rovnátka pro tak velkou křivost neexistují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
29.11.18 20:10

sundavací rovnátka

@Karmínie
@Karmínie píše:
Máš křivé zuby v řádech milimetrů? Já třeba mám některý zub 2 milimetry mimo a to mi zubař řekl, že žádná sundavací rovnátka pro tak velkou křivost neexistují.

to mi zní tak, že pan doktor bude ze staré školy :D :D

mám některé zuby jakoby v 2. řadě a hodlají mi je srovnat.. taky mám invisalign.. budou mi zuby posouvat tak, aby udělali místo na zub.. konkrétně chybějící dvojku po které není mezírka.. bude mě to stát 88 tis. a léčba cca na rok a půl.. zatím mám připraveno 60 párů fólií, které budu měnit cca po týdnu..jedničky mi budou vracet na střed a to je 5mm.. tolik k sundavacím rovnátkům.. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
522
30.11.18 10:03
@ivetvit píše:
@Karmínie

to mi zní tak, že pan doktor bude ze staré školy :D :D

mám některé zuby jakoby v 2. řadě a hodlají mi je srovnat.. taky mám invisalign.. budou mi zuby posouvat tak, aby udělali místo na zub.. konkrétně chybějící dvojku po které není mezírka.. bude mě to stát 88 tis. a léčba cca na rok a půl.. zatím mám připraveno 60 párů fólií, které budu měnit cca po týdnu..jedničky mi budou vracet na střed a to je 5mm.. tolik k sundavacím rovnátkům.. :lol:

Tak to fakt vypadá, že můj doktor je ze staré školy. Jestli máš sundavací rovnátka s těmi problémy, co tady píšeš, tak pro můj pan doktor asi zapomněl sledovat moderní trendy a neví, co nového je na světě. Potěšila jsi mě, protože po sundavacích rovnátkách toužím. Od lidí s pevnými rovnátky totiž slysším, že se nemůžou ani pořádně najíst, jedna známá dokonce jedla dva roky jen kašovitou stravu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
1.12.18 00:02

pravda

@Karmínie píše:
Tak to fakt vypadá, že můj doktor je ze staré školy. Jestli máš sundavací rovnátka s těmi problémy, co tady píšeš, tak pro můj pan doktor asi zapomněl sledovat moderní trendy a neví, co nového je na světě. Potěšila jsi mě, protože po sundavacích rovnátkách toužím. Od lidí s pevnými rovnátky totiž slysším, že se nemůžou ani pořádně najíst, jedna známá dokonce jedla dva roky jen kašovitou stravu.

Tady jedna fotka před dentální hygienou.. mám tam solidní bordel :lol:
ono to není med ani se sundavacími, ale psychicky sem se na to připravovala.. začala zuby čistit po každém jídle, omezovala uždibování kde jakých dobrot během dne. Dnes mám rovnátka 3. den.. čekala sem neustálou bolest a ta není, jen takový tlak, ale zuby sou citlivé při kousání. Takže první den jogurt, polévka a večer chleba s okrájenou kurkou na kostičky. Dnes jsem si dala už svíčkovou a šlo to i s masem :) Rovnátka drží jak přibytá a než člověk získá drif na sundavání tak je to docela mučení, dlouho to trvá sliny sou všude :D. Nejlepši bylo když jsem se to učila u ortonontisty.. to byl fakt zážitek. Mám zuby v dost dezolátním stavu a bála sem se, že klasická rovnátka by nezvládly. Jen nevím proč se sem fotka nahrála obráceně :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
522
1.12.18 15:04
@ivetvit píše:
Tady jedna fotka před dentální hygienou.. mám tam solidní bordel :lol:
ono to není med ani se sundavacími, ale psychicky sem se na to připravovala.. začala zuby čistit po každém jídle, omezovala uždibování kde jakých dobrot během dne. Dnes mám rovnátka 3. den.. čekala sem neustálou bolest a ta není, jen takový tlak, ale zuby sou citlivé při kousání. Takže první den jogurt, polévka a večer chleba s okrájenou kurkou na kostičky. Dnes jsem si dala už svíčkovou a šlo to i s masem :) Rovnátka drží jak přibytá a než člověk získá drif na sundavání tak je to docela mučení, dlouho to trvá sliny sou všude :D. Nejlepši bylo když jsem se to učila u ortonontisty.. to byl fakt zážitek. Mám zuby v dost dezolátním stavu a bála sem se, že klasická rovnátka by nezvládly. Jen nevím proč se sem fotka nahrála obráceně :lol:

Máš zuby podobné, jako já, takže mám asi naději, že bych mohla sundavací rovnátka použít taky. Sundávání a nasazování tedyy asi nebude snadné, ale předpokládám, že naučit se to snad dá. Napiš za pár dní, jak rychle se to sundávání a nasazování dá nacvičit. Asi ty peníze do toho taky investuju, láká mě to, mít konečně rovné zuby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
2.12.18 14:24
@Karmínie píše:
Máš zuby podobné, jako já, takže mám asi naději, že bych mohla sundavací rovnátka použít taky. Sundávání a nasazování tedyy asi nebude snadné, ale předpokládám, že naučit se to snad dá. Napiš za pár dní, jak rychle se to sundávání a nasazování dá nacvičit. Asi ty peníze do toho taky investuju, láká mě to, mít konečně rovné zuby.

Doporučuji si neostříhat nehty jako sem to udělala já před návštěvou kdy sem si s nimi měla naučit. Teď 4. den je mám dole za minutku (je to, ale činost do kopelny před zrcadlo). Jen se člověk musí naučit kde má artachmenty.. to sou takové různě tvarované „kostičky“ nalepené na zubech, které zajišťují určitý pohyb zubu a zároveň za to rovnátka drží (připrav se, že jich budeš mít hodně jestli máš tak křivé jako já) U jednoho zubu mám jak vnitřní tak vnější uchycení tak tam to drží jako židovská víra :lol: Chce to se před zahájením léčby zvyknout na čištění zubů po každém jídle, naučit se pít čistou vodu pokud je člověk zvyklý na kafe, čaje a slazené minerálky. Nevím odkud jsi? Já začala chodit k Mudr. Ondřeji Suchému v Praze. Pokud půjdeš někam kde je dělaj na první konzultaci doporučuji před tím zajít na dentální hygienu. Já měla k té příležitosti poslední před devíti měsíci (moje dh změnila působiště) a nebyla to moc příjemná návštěva, když mi hodnotili začínající paradentózu a navíc jsem zjistila, že moje předchodí hygienistka nebyla moc dobrá neb nová, kterou sem si našla mi odstranila veškerou pigmentaci na zubech a té předchozí se to nepovedlo. Tady moje 2. dlahy budu nasazovat za 6 dní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.