Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Zdravím, zkusila bych paní Vranovou, byla vždy ochotná, s panem Kvapilem moc nepekla, mohla by něco vědět. Mluvila jsem s ní tak před 2 měsíci, byla normálně dostupná a v pohodě poradila. Pokud nemáte číslo, napište mi soukromou zprávu a pošlu vám ho, nechci ho tu uvádět.
Podával jste někdo na RD Start žalobu? Jak jste dopali, nebo ještě někdo chystáte pořád hromadnou žalobu? Děkuji.
A proč chcete podávat žalobu. Oni Vám něco dluží? to, že jste s nimi nedostavěli je asi jasné nebo se pletu a přeci někomu dostavěli celý dům.
My jsme nakonec dostavěli s jinou firmou a jsme rádi neboť nám opravovali na co RD Start šáhl. O navýšení ceny škoda mluvit. ![]()
No my platili vždy až když něco dodělali. Měli jsme nastaveno na učité celky. Takže ano, když pominu kvalitu a čas. Samozřejmě jsme jim účtovali smluvní pokutu, ale o její vymahatelnosti dost pochybuji.
Ano platilo se až za určité celky, ale jak pan Stavitel píše, „co RD Start postavil to se muselo nechat opravit jinou firmou“, no a to samozřejmě stálo nemalé peníze.
Jinak RD Start samozřejmě dluží, dluží totiž svým dodavatelům a řemeslům. Pan Kvapil už, ale dokázal (asi cíleně)přivést ke krachu tolik firem, že je v tom asi velmi dobrý a tudíš o vymahatelnosti také pochybuji.
No my si užili s Kvapilem své, asi jako všichni. Taková slibotechna se jen tak nevidí. Měli jsme ho vyhodit již dávno, ale vždy tam někoho poslal, dle sousedů tam něco čuchtil, pak přijela policie a všechni odvezla, neb neměli povolení k pobytu a zase se stálo. Takže všichni v okolí vesele stavěli a my stáli.
pak jsem přizvali jiného odborníka a ten se zhrozil a řekl okamžitě odstoupit od smlouvy a pak jsme se zase málem složili my, kdy vyčíslil opravy a dodělání.
Ale udělai jsme jak řekl a za 3 měsíce jsme bez problémů zkolaudovali.
nevím za jaké řemeslníky mluvíte, ale ti co byli u nás by si nezasloužili žádné peníze, spíš my měli platit nám, protože odvést takovou práci a chtít za to peníze je drzost.
No, já myslím, že jsme podepsali všichni stejně špatné smlouvy, takže vězte, že to, co jste jim dal, neprostavěli ani náhodou. Všichni jsme měli stejné fakturační celky, takže jsme platili procenta z celkové ceny domu. Mám jedinou otázku: Kolik procent částky, za kterou měl dům stát, jste zaplatil poprvé? Myslím, že někde kolem 14%?
No jasně všichni jsme měli smlouvy stejné, ale uzavírali jsme je v dobré víře, že dům dostaví, takže ty celky byly nastavené, jak píšete.
I za předpokladu, že by dostavěli, tak ty ceny byly nereálné, jak se v průběhu ukazovalo.
Dle mého byly smlouvy nastavené tak, že se již na začátku počítalo s tím, že domy nikdy nedostaví a budou se snažit inkasovat za počáteční etapa neboť nejdražší byly dodělávky a ty již zbylo zoufale málo peněz a proto bylo zcela nereálné za tyto ceny dům dodělat.
Ale jak jsem již psal jedna věc je nárok a druhá vymahatelnost pohledávky.
Nakonec i insolvenční návrh byl podán tak diletantsky, že již od začátku bylo jasné, že nemá naději na úspěch.
A mistr Kvapil již založil novou firmu a jistě šišlá ty své bláboly dalším chudákům.
No já jen reagoval na to, že „jste platil vždy“, až něco dostavěli. Teď přiznáváte, že tomu tak není. Prostě nás okradli všechny, protože jsme všichni platili dle jejich tzv. fakturačních celků. Tzn., jsme dávali víc, než prostavěli. Hotovo. Tečka. Ať se hajzlové smažej v pekle.
No to tak úplně nemátete pravdu, nevím jak u Vás ale u nás pokud jsme platili tak ten celek určitě dostavěli. Problém je však jinde, jak jsem již psal. Celky byli nastaveny nereálně, že nebylo možné dostavět do konce protože nejvíce jsme zaplatili na začátku a na konečné práce(které už RD START nedělali) zbylo zoufale málo peněz a nedalo se ty práce prostě za to dodělat (názor naší další firmy).
Ale to byla naše/vaše chyba, že jsme takovou smlouvu podepsali a nenechali si ověřit, že to není možné takto stavět.
Ale to byla jejich"now how" vybrat co nejvíce peněz na začátku s tím, že věděli, že nedostaví a práce z poslední etapy (ty nejnákladněší) již nebudou realizovat.
Takže dle mého názoru můžete vymáhat pouze smluvní pokutu pokud jste jí vyúčtovali.
Ale klidně žalujte, tyto spory jsou zdlouhavé, nákladné se značně nejistým koncem a nám za to nestojí. ![]()
Omyl, právě že vy nemáte pravdu. Neodpověděl jste mi na základní otázku. Kolik procent z celkové částky domu jste platil v první splátce? Bylo to těch cca 14%? Pakliže ano, platil jste tedy dopředu. Ať se vám to líbí, nebo ne. Protože v tom případě vám za tu částku udělali pouze základovou desku a ta ROZHODNĚ nemá cenu 14% ceny domu… A takhle to pokračovalo dál. Takže vlastně při KAŽDÉ platbě jste jim dal víc, než prostavěli. Měli to moc dobře spočítané. A čím dřív s nimi zákazník skončil, tím menší byla částka, kterou prodělal. Logicky.
O tom, že bylo nereálné za ty částky domy postavit není třeba diskutovat. To je dnes už každému jasné. Ale to už je jiná kapitola.
Nemáte někdo aktuální spojejí na pana Kvapila. Ať už telefon nebo mail. Díky