Zlobivá kočka v bytě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
35901
4.2.21 14:09

Pro ty, co myslí, že kočka co sežere 3 kapsičky za den bude obézní, tak naše madam sní asi 4-5 za den (nemá zuby, suchý spolkne jen v celku a nejí to) a obézní rozhodně není, má asi 3,5 kg :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7296
4.2.21 14:10
@Šmoulice píše:
Co se té kočky zbavit? A chlapovi říct, že utekla…
Já kočky nesnáším. A najít kočku na lince? Tak s tou kočkou třísknu o zem. To by nedostala jen po zadku :roll:
Kočka to je asi jediné zvíře, které bych v bytě nesnesla.

Já zas nesnáším takový dementní lidi. Škoda, že se nemůžou mlátit. Na někoho takového bych poslal deset bitkařů. Třeba by mu došlo, že třískat o zem se zvířetem, které se nemůže bránit a nemůže za to, že si ho pořídí dementi, kteří se ani neumí domluvit co doma budou chovat nebudou se fakt nedělá. To nešťastný kotě za nic nemůže. Že každý nechce doma kočku je v pohodě. I mě by vadila kočka na lince, asi bych si zvykl, ale chápu, že někdo ne, ok. Ale nemá si jí pořizovat :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13990
4.2.21 14:10
@Anonymní píše:
Ano, je pravda, že mám vůči tě kočce averzi, ale na druhou stranu se ve mě pere to, dát jí pryč, ale zároveň bojovat a vytvořit si s ní vztah… Hodně lidí tu hned osočuje, jak nesnáším kočky, ale já kočky ráda mám, jen prostě asi ne v bytě. Možná je to i tím přítelovo přístupem, jelikož mi přijde, že ji opravdu rozmazluje. :/ jinak co se týče psa tak ano, je pro mě na prvním místě, jsem prostě pejskařka už od mala a opravdu nejde na povel říct ať psa nepřesnostnuji, ještě když vím, jak špatnou minulost měla. Snažím se na tom ale pracovat, chci mít psa parťáka a ne aby z ní byl časem hotový závislák… Jinak jsem tedy ráda za reakce, ať už pozitivní či negativní… Když jsem mluvila s kamarády tak se mi dostávali takové věci, že nechápu, jak to někdo vůbec může říct… Můj dobrý kamarád mi nabídl, že tu kočku zabije a myslel to vážně… No čuměla jsem jak puk… To by mě v životě nenapadlo…

Na jednu stranu, kočku přítel rozmazluje (kapsičky na mňouknutí - to by ta naše nesklapla už nikdy), na druhou stranu, pokud chceš kočku třeba naučit na povely, tak leda přes pozitivní motivaci. Ta naše umí jen 100% přiběhnout na jméno (myslím že funguje líp jak někteří psi :-D ).
Je bohužel dost lidí, kteří kočky absolutně nesnáší a nejraději by jim zakroutili krkama. Jestli mezi ně nepatříš, tak to ještě zkus - zkus si s ní hrát, zkus ji pomazlit, i kdyby pár vteřin. Pokud nechceš, aby někam lezla - a leze tam před tvýma očima - připravit si rozprašovač na vodu a postříkej ji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7296
4.2.21 14:14
@topazio píše:
Já nikomu nepíšu, aby bil zvířata. To jen ty tu prezentuješ násilí na kočkách. Švihlá jsi ty.

No je pravda, že vy taky občas do nás pejskařů jedete pecky, nevím proč, pro mě je zvíře jako zvíře, akorát nemusím mít vše doma, ale nevadí mi žádný. Ale s tímhle s Vámi souhlasím, ona není normální. Snad nemá žádný zvíře a už vůbec ne děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
4.2.21 14:14
@Šmoulice píše:
Však tak jsem to myslela. Zbavila bych se jí. Dala bych ji někomu. Nebo do útulku.
Ne, že bych ji někam odvezla a vyhodila na ulici ;)

A když si pořídíš dítě a ono se bude chovat tak, jak se třeba nelíbí tvému partnerovi, taky bude ok, když ho nenápadně odveze někam do babyboxu? :mrgreen: :mrgreen: Jako jasně, extrémní přirovnání, ale i kočka je závazek. Jednou si jí společně pořídili, takže kdyby jí takhle nenápadně vykopla, vůbec bych se nedivila partnerovi, kdyby následně velmi nápadně vykopl zakladatelku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5185
4.2.21 14:15
@Anonymní píše:
Ano, je pravda, že mám vůči tě kočce averzi, ale na druhou stranu se ve mě pere to, dát jí pryč, ale zároveň bojovat a vytvořit si s ní vztah… Hodně lidí tu hned osočuje, jak nesnáším kočky, ale já kočky ráda mám, jen prostě asi ne v bytě. Možná je to i tím přítelovo přístupem, jelikož mi přijde, že ji opravdu rozmazluje. :/ jinak co se týče psa tak ano, je pro mě na prvním místě, jsem prostě pejskařka už od mala a opravdu nejde na povel říct ať psa nepřesnostnuji, ještě když vím, jak špatnou minulost měla. Snažím se na tom ale pracovat, chci mít psa parťáka a ne aby z ní byl časem hotový závislák… Jinak jsem tedy ráda za reakce, ať už pozitivní či negativní… Když jsem mluvila s kamarády tak se mi dostávali takové věci, že nechápu, jak to někdo vůbec může říct… Můj dobrý kamarád mi nabídl, že tu kočku zabije a myslel to vážně… No čuměla jsem jak puk… To by mě v životě nenapadlo…

Promluv si s přítelem vážně a v klidu. Kotě se podle mě chová jako obyčejné kotě. Ale je třeba i kočku postupně vychovávat. Ale prostě jinak než psa. Mám šlechtěného kocoura, který je svou povahou dost temperamentní. Bengálská - takže malý tygr. Jako kotě to byl mazec. Chodila jsem doškrábaná a jizvy mám doteď. Vše teda v rámci hry. Musela jsem ho naučit, že naše ruce ani nohy se nekoušou a nedrápou. Dobrý je rozprašovač s vodou a na kočku zasyčet. To jí neublíží a upozorní ji to, že se to nedělá. V případě, že útočí na vás nebo pejska, tak chytnout za kůži za krkem a dát bokem. Dělají to tak a nosí je i jejich matky. Vypadá to hrozně, ale nebolí je to. Veterinář mě na to upozorňoval. První půlrok, když byl kotě jsem ho musela 2× denně hodinu unavit hrou. Výhoda to byla v létě, kdy jsem ho vzala vylítat a zahradu. V zimě jsme doma a hrajeme si s hračkama, laserama, míčkama…včera jsem to schytala od manžela, když se uvezl na hopíkovi. :lol: Kotě nezlobí, jen se prostě nudí. Teď už je to s naším kocourem mnohem lepší a to má rok. Taky dostane záchvat divokosti a lítá jak splašený. Ale to je normální, potřebuje vybít energii. S věkem je to méně časté. Teď má rok a už je to větší kliďas i přes jeho divokou povahu.
Co se týká krmení, tak kotě potřebuje opravdu 3 kapsičky denně. Postupně jsem dospělácké kapsičky eliminovala na 2 + celodenní přístup ke granulím a vodě.
Stříhat drápky je opravdu nutnnost! S tím souhlasím. Kočka, která je doma si je nemá moc kde obrousit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5185
4.2.21 14:16
@pikola píše:
Pro ty, co myslí, že kočka co sežere 3 kapsičky za den bude obézní, tak naše madam sní asi 4-5 za den (nemá zuby, suchý spolkne jen v celku a nejí to) a obézní rozhodně není, má asi 3,5 kg :mrgreen:

Miluju černé kočky. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5185
4.2.21 14:18
@Matt 02 píše:
Já zas nesnáším takový dementní lidi. Škoda, že se nemůžou mlátit. Na někoho takového bych poslal deset bitkařů. Třeba by mu došlo, že třískat o zem se zvířetem, které se nemůže bránit a nemůže za to, že si ho pořídí dementi, kteří se ani neumí domluvit co doma budou chovat nebudou se fakt nedělá. To nešťastný kotě za nic nemůže. Že každý nechce doma kočku je v pohodě. I mě by vadila kočka na lince, asi bych si zvykl, ale chápu, že někdo ne, ok. Ale nemá si jí pořizovat :zed:

Ahoj! Jak to dopadlo s tím kotětem, kterého se ta maminka chtěla zbavit, jelikož jí škrábe děti? Domluvili jste se nějak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3938

@Lily-of-the-valley
Naše kočka taky přiběhne na zavolání jména, nebo „pojď“ a hned běží se mnou. Dokonce jsem ji naučila dávat pac, to bych nikdy nevěřila, že se to kočka naučí :D Ale je to o tom, že se jí člověk věnuje :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15560
@unuděná píše:
A když si pořídíš dítě a ono se bude chovat tak, jak se třeba nelíbí tvému partnerovi, taky bude ok, když ho nenápadně odveze někam do babyboxu? :mrgreen: :mrgreen: Jako jasně, extrémní přirovnání, ale i kočka je závazek. Jednou si jí společně pořídili, takže kdyby jí takhle nenápadně vykopla, vůbec bych se nedivila partnerovi, kdyby následně velmi nápadně vykopl zakladatelku.

A na tuhle debil.itu jsi přišla sama, nebo ti to musel někdo poradit? :mrgreen:

Kočka je trochu něco jiného, než dítě. Závazek to je, ale ať se o takový závazek stará někdo jinej.
Buď v klidu. Já tohle řešit nebudu muset. Mě kočka do baráku nesmí. ;)
A jestli chlapovi záleží víc na nějaké kočce, než na přítelkyni, tak ať jde. Co s takovým…? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
4.2.21 14:20
@Matt 02 píše:
No je pravda, že vy taky občas do nás pejskařů jedete pecky, nevím proč, pro mě je zvíře jako zvíře, akorát nemusím mít vše doma, ale nevadí mi žádný. Ale s tímhle s Vámi souhlasím, ona není normální. Snad nemá žádný zvíře a už vůbec ne děti.

Za mě se nebije žádné zvíře. Psi přátel mi nevadí. Ráda si je pohladím. Někdy přinesu i dobrůtku. Ale nemám ráda psy na volno, hlavně na dětských hřištích, a výkaly všude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
4.2.21 14:21
@Šmoulice píše:
A na tuhle debil.itu jsi přišla sama, nebo ti to musel někdo poradit? :mrgreen:Kočka je trochu něco jiného, než dítě. Závazek to je, ale ať se o takový závazek stará někdo jinej.
A jestli chlapovi záleží víc na nějaké kočce, než na přítelkyni, tak ať jde. Co s takovým…? :roll:

On by jí mohl říct buď já nebo pes. Nebo co s takovou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
4.2.21 14:22
@Šmoulice píše:
A na tuhle debil.itu jsi přišla sama, nebo ti to musel někdo poradit? :mrgreen:Kočka je trochu něco jiného, než dítě. Závazek to je, ale ať se o takový závazek stará někdo jinej.
A jestli chlapovi záleží víc na nějaké kočce, než na přítelkyni, tak ať jde. Co s takovým…? :roll:

Není to debili.ta, je to fakt. Stejně jako dítě, i tu kočku a psa si pořídili společně a společně se o ně starají, vychovávají, pečují. Jenže to budu těžko vysvětlovat někomu, bere zvíře jako věc, případně majetek či dekoraci :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15560
4.2.21 14:24
@unuděná píše:
Není to debili.ta, je to fakt. Stejně jako dítě, i tu kočku a psa si pořídili společně a společně se o ně starají, vychovávají, pečují. Jenže to budu těžko vysvětlovat někomu, bere zvíře jako věc, případně majetek či dekoraci :poblion:

Já neberu zvíře jako věc. Ale jsou určitá zvířata, která mi do baráku prostě nesmí.
Protože nadělají víc škody, než užitku. Viz tady kočka přítele zakl. ;)
Kvůli blbé kočce jsou na pomalu na rozchod :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7296
4.2.21 14:28
@Šmoulice píše:

Napsala jste, že by jste ji vyhodila, to je rozdíl, než že jí prostě nechcete a proto si jí neporidite. Dokonce je to rozdil i v tom, že než aby jste si to vyřídila s chlapem a tedy jste našli kočce nový domov, což neschvaluji, ale v tomhle případě lepší, nechtěl bych být zvíře odkázané na nekoho takového. Ale druhá věc je, ze vy by jste to ani s tim chlapem neřešila, kočku vyhodila a ješte mu lhala a divala se mu do očí. No co s takovou… :zed:.

Příspěvek upraven 04.02.21 v 16:10

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný