Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Šmoulice píše:
Co se té kočky zbavit? A chlapovi říct, že utekla…
Já kočky nesnáším. A najít kočku na lince? Tak s tou kočkou třísknu o zem. To by nedostala jen po zadku
Kočka to je asi jediné zvíře, které bych v bytě nesnesla.
A co se zbavit tebe? Rodiče tě neuměli vychovat. Tebe měli třískat.
@unuděná píše:
Nepřijde ti kapku nefér, že zakladatelka jednou s kočkou souhlasila a teď by jí měla nenápadně vykopnout a lhát partnerovi??Ty jsi dobrej materiál teda..
Já bych si od takové mrchy zničit byt nenechala.
Pokud partner kočce vše dovolí, podstrojuje jí a nedokáže ji zvládnout? Tak co.
Kočka by prostě letěla. Tohle bych nesnesla.
@divine woman píše:
@Šmoulice Třískni svojí hlavou o zeď. Nikdo ti kočku domů nenutí.
Tato uživatelka je odpad. ![]()
@Šmoulice píše:
Já bych si od takové mrchy zničit byt nenechala.Pokud partner kočce vše dovolí, podstrojuje jí a nedokáže ji zvládnout? Tak co.
Kočka by prostě letěla. Tohle bych nesnesla.
Mr^cha jsi ty.
@topazio píše:
A co se zbavit tebe? Rodiče tě neuměli vychovat. Tebe měli třískat.
Jasně
![]()
Asi v první řadě by chtělo pročíst si informace ohledně chovu koček. Upřímně já kdybych si měla pořídit zvíře nebo partner, tak si prvně přečtu plno článků a sbírám informace, aby se zvíře mělo, co nejlépe a nestrádalo.
V první řadě - kočka není pes.
A u každého zvířete je potřeba přístup i trochu jiný, protože i každé zvíře má jinou povahu.
Většinou, když zvířata zlobí, tak je to prostě zrcadlení „výchovy“ majitelů…
Problem není v té kočce, ale v tobě. Nedochází ti, že kočka se nikdy nebude chovat jako pes. Dokáže prospat XX hodin denně, ale ten zbytek potřebuje zábavu, pokud je sama. Proto provokuje tvoji fenku a vyvádí, kde může. Je to ale ještě nevybouřené kotě, hrou se učí. Stejně tak, jako ty jdeš se psem běhat, se musíš věnovat kočce. Hrát si s ní, nechat ji lovit, číhat a většinou v tomhle věku ano tohle nestačí. Důležitá je i doba, do kdy byla venku, jak dlouho vyrůstala se sourozenci. Třeba brzy odebraná koťata nejsou socializovaná a chybí jim zpětná vazba od sourozenců a matky. Proto často škrábou a koušou, dovolí si daleko víc. Měli jste si vybrat kočku, nějaké klidné plemeno, ale myslím, že ani tak bys nebyla spokojená. My měli klidnou maynu a když ji chytl rapl, tak stejně lítalo kde co. Navíc ano, kočka se dá vychovat, ale určitě ne bitím. Tím docílíš akorát toho, že se její chování bude zhoršovat.
@topazio píše:
Mr^cha jsi ty.
A pak, že pejskaři jsou švihlí ![]()
Kočkaři jsou na tom daleko hůř jak koukám ![]()
Ano, je pravda, že mám vůči tě kočce averzi, ale na druhou stranu se ve mě pere to, dát jí pryč, ale zároveň bojovat a vytvořit si s ní vztah… Hodně lidí tu hned osočuje, jak nesnáším kočky, ale já kočky ráda mám, jen prostě asi ne v bytě. Možná je to i tím přítelovo přístupem, jelikož mi přijde, že ji opravdu rozmazluje. :/ jinak co se týče psa tak ano, je pro mě na prvním místě, jsem prostě pejskařka už od mala a opravdu nejde na povel říct ať psa nepřesnostnuji, ještě když vím, jak špatnou minulost měla. Snažím se na tom ale pracovat, chci mít psa parťáka a ne aby z ní byl časem hotový závislák… Jinak jsem tedy ráda za reakce, ať už pozitivní či negativní… Když jsem mluvila s kamarády tak se mi dostávali takové věci, že nechápu, jak to někdo vůbec může říct… Můj dobrý kamarád mi nabídl, že tu kočku zabije a myslel to vážně… No čuměla jsem jak puk… To by mě v životě nenapadlo…
@Šmoulice píše:
A pak, že pejskaři jsou švihlí
Kočkaři jsou na tom daleko hůř jak koukám
Já nikomu nepíšu, aby bil zvířata. To jen ty tu prezentuješ násilí na kočkách. Švihlá jsi ty.
@Šmoulice Je úplně jedno, jaký vztah ke kočkám máš TY, ale tady už ji prostě mají, takže mají zodpovědnost se o ni postarat. Pokud ji dají někomu jinému, ok, ale vyhodit? Jsi si jistá?
@Anonymní píše:
Ano, je pravda, že mám vůči tě kočce averzi, ale na druhou stranu se ve mě pere to, dát jí pryč, ale zároveň bojovat a vytvořit si s ní vztah… Hodně lidí tu hned osočuje, jak nesnáším kočky, ale já kočky ráda mám, jen prostě asi ne v bytě. Možná je to i tím přítelovo přístupem, jelikož mi přijde, že ji opravdu rozmazluje. :/ jinak co se týče psa tak ano, je pro mě na prvním místě, jsem prostě pejskařka už od mala a opravdu nejde na povel říct ať psa nepřesnostnuji, ještě když vím, jak špatnou minulost měla. Snažím se na tom ale pracovat, chci mít psa parťáka a ne aby z ní byl časem hotový závislák… Jinak jsem tedy ráda za reakce, ať už pozitivní či negativní… Když jsem mluvila s kamarády tak se mi dostávali takové věci, že nechápu, jak to někdo vůbec může říct… Můj dobrý kamarád mi nabídl, že tu kočku zabije a myslel to vážně… No čuměla jsem jak puk… To by mě v životě nenapadlo…
Tak jako tak bych to nezabila. Mám problém zabít i komára
Ale nemám kočky ráda. Absolutně vůbec a ani bych si k tomu vztah nedokázala vytvořit.
Ale zbavila bych se jí tím, že bych jí našla jiný domov.
Jeee nechte toho blbnuti. At je kocka pubos jak chce, ten chlap ji proste silene rozmazlil. Nic se nema prehanet.
@Lucie_Sx píše:
@Šmoulice Je úplně jedno, jaký vztah ke kočkám máš TY, ale tady už ji prostě mají, takže mají zodpovědnost se o ni postarat. Pokud ji dají někomu jinému, ok, ale vyhodit? Jsi si jistá?
Však tak jsem to myslela. Zbavila bych se jí. Dala bych ji někomu. Nebo do útulku.
Ne, že bych ji někam odvezla a vyhodila na ulici ![]()
@Tarjei píše:
Jeee nechte toho blbnuti. At je kocka pubos jak chce, ten chlap ji proste silene rozmazlil. Nic se nema prehanet.
Asi tak… ![]()