Zlobivá kočka v bytě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5185
4.2.21 14:59
@Šmoulice píše:
Vzhledem k tomu, že má každý rád to svoje a nejsou schopní se domluvit, tak to půjde do kopru stejně :-(
Já si nedovedu představit, že bych měla tolerovat takovou kočku. Stejně bych časem bouchla.
A evidentně teda ani jeden neví jak na ni.

A proč? Já jsem chtěla kočku. Můj manžel nechtěl kočku. Tak máme kočku. :mrgreen: A jsme spokojení oba. Já, že mám kočku. A manžel, že má klid. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15560
4.2.21 15:01
@Tarjei píše:
@Šmoulice da se vychovat..podle my zkusenosti teda je potreba ty kocce dat prostor obecne. A najevo, co cloveku vadi. Ta nase bestie ze me asi taky cejti, ze ji mam rada, je opravdu muj milacek. A to mam i jiny zvirata. Ale ona je moje alter ego :mrgreen:..jsou veci, ktery u ni nedokazu odbourat, jako sikanovat mysi tim, ze lezi na boxu a zira na ne..ale aspon kdyz ji u toho nacapam, zdrha jak vystrelena z dela :lol:

Na kočku člověk asi musí mít nervy :mrgreen:
A šikanovat myšáky bude pořád. :mrgreen: To mají v genech :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
4.2.21 15:01

@berusa.m uz ho maj tak ctyri roky..zatim zije. Ta cerna kraska sotva dva roky a bylo po ni..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15560
4.2.21 15:02
@berusa.m píše:
A proč? Já jsem chtěla kočku. Můj manžel nechtěl kočku. Tak máme kočku. :mrgreen: A jsme spokojení oba. Já, že mám kočku. A manžel, že má klid. :lol:

Tak máš manžela, který se přizpůsobí a evidentně mu kočka nijak nevadí.
Což není případ zakladatelky. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
4.2.21 15:03
@Šmoulice píše:
Já neberu zvíře jako věc. Ale jsou určitá zvířata, která mi do baráku prostě nesmí.
Protože nadělají víc škody, než užitku. Viz tady kočka přítele zakl. ;)
Kvůli blbé kočce jsou na pomalu na rozchod :roll:

Az si poridi dite, tak budou taky na rozchod. Bude to to samy v blede modrym.
To neni kvuli kocce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
4.2.21 15:06

@Šmoulice no to rozhodne. Obecne lidi kocky budto milujou nebo nesnasej. Nic mezi tim nebyva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
4.2.21 15:08

@berusa.m :mrgreen: hele ja jsem magor. Mam psa kocku morcata strasilky cervy mysi…pritel uz zflegmatictel a statecne mi vyrabi chovna zarizeni :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7296
4.2.21 15:31
@Šmoulice píše:
Pokud je chlap takovej magor a kočička sem, kočička tam, tak nejspíš nesvolí k tomu, aby se jí našel nový domov.
Takže by jim stejně za chvilku nezbylo nic jiného, než jít od sebe. Každý se svým zvířetem. Když ta kočka bude zakladatelce tak vadit.
Nebo je jiný nápad jak to vyřešit? K oboustranné spokojenosti? :think:

No ale určitě lepší, aby šli od sebe, než, aby spolu žili za takovou cenu, že ona tu kočku vyhodí a bude mu lhát. Co to je jako za vztah. Pokud jejich vztah rozvrátí hravé půlroční kotě, tak to asi nebude láska jak za hrob, to se asi shodneme ne? Navíc my nevíme, jak se ten chlap k tý kočce chová, jestli ji zakladatelka nesnáší, tak má možná jen tendenci tu kočku bránit. Po pravdě, u svého psa bych to dělal taky, naštěstí nemusím, tak se k němu chovám normálně. Zase se netvařme, že za vše může kočka, ve skutečnosti ta nemůže za nic a oba se podle toho co píše chovají divně. Ona zase preferuje psa, ale tak by to být nemělo. Oba jsou JEJICH společná zvířata, která s nima žijou v jejich společné domácnosti, takže systém moje, tvoje moc fungovat nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20855
4.2.21 15:40

Dobrý deň,

chcela by som všetkých upozoniť na zbytočné urážky. Najma @Šmoulice a @topazio - prestaňte sa do seba navzájom navážať. Pokiaľ tu tento off topic v podobe nadávok bude pokračovať ďalej, diskusiu budem musieť uzamknúť.

Ďakujem,
Kristína :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19609
4.2.21 16:30

Kočka je velmi inteligentní tvor a dá se vychovat.
Mám v bytě dvě kočky, obě jsou od divokých koček.
Starší je úplně klidná, dlouhosrstá, nekastrovaná a k tomu jsme si pořídili před Vánoci kotě, co nikdo kvůli divoké povaze nechtěl.

Kotě musí mít přístup ke stravě a vodě, dveře taky nechtějí mít kočky zavřené. Když si s kotětem budete hodně hrát, nebude pak nic ničit. Moje kočky když dělají co nesmí, zvýším hlas a v krajním případě (třeba když je chytnu na lince) je vezmu za kůži za krkem a vynadám jim. Ani jedna si nic nedovolí, opravdu stačí důrazněji promluvit nebo se zle podívat :lol:
Přesto se mnou spí a milují mě obě.

Ty návaly energie jsou normální, kočka je šelma, potřebuje prostor. Časem se to sklidní, ale musíte ji prostě usměrnit. Plus ta kvalitní strava je základ. Jako dávat 3× denně kapsičku nepovažuju za normální.

Neměla by útočit na psa, moje kotě taky nesmí tyranizovat kočku, hned ho sprdnu a už si to ani nedovolí. Pes pak bude ve stresu a kočka si bude chránit teritorium, třeba tím značkováním.

Jo a ještě dodám, že jednou mě kotě dráplo ve hře a už si to nikdy nedovolilo.
Za mě, vymezit pravidla a hlavně být vůdce smečky. Nikdy nesmí domácnost vést zvíře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.2.21 16:37

@admin dobrý den, klidně to uzamkněte, nelíbí se mi, jak se tu z toho stalo válečné pole…

Každopádně děkuji všem za konstruktivní kritiku a rady. Byla jsem zaslepená tím, že jsem měla už opravdu nervy. Kočka zůstává a budeme na tom makat. Bavila jsem se s pár kamarady a dostavala jsem rady typu „zbav se jí, zahod ji, dej ji do útulku, řekni že utekla…“ to mi taky nepřidalo v tom to pozitivně změnit. Tady jsem ale konečně dostala nějaké rady (na ten pořad kočka není pes se určitě podívám) a hlavně povzbuzení s tím opravdu něco dělat. Vztah s přítelem máme skvělí, tohle je fakt jediná věc na které se neshodneme a ja to kvůli jednomu nezbednemu (ale i roztomilemu, sakra :D) zvířátku ničit nehodlám… Budem pracovat na tom, abych já měla větší vztah a přítel menší :P

Jinak opravdu prosím pochopte, že pro člověka co od mala žije se psy je těžké pomalu ze dne na den měnit postoj a brát doma kočku jako číslo 1, ale budu se snažit. A ne, opravdu nejsem šílená pejskarka, pes žije taky doma v bytě a musí se chovat tak, aby nezničil byt, nerušil sousedy a nebyl závislý (stylem že by stěkal na zavřené dveře, jako dělá kočka, což mimochodem dělá i na vchodové dveře, které opravdu zavřené být musí). Každopádně jak říkám, vzdát to s kočkou ještě nechci!

• Citovat
  • Upravit
273
4.2.21 16:43

…nikdy jsem nechapala to rozdeleni na „pejskarky a kockarky“, ja miluji oboje, vlastne vsechna zvirata, mam take 6mesicniho kocourka, jasne ze obcas lumpaří, ale nic neniči, je uzasny mazel a chodi za mnou jak pejsek, granule+voda nonstop k dispozici a 3×denne maso+zakys. mlecne vyrobky, u rodicu mame jeste 3 kočicaky ktere bezmezne rozmazluji…ted tedy nejvic 6mesic. vnoucka…😉

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
4.2.21 16:52
@Anonymní píše:
@admin dobrý den, klidně to uzamkněte, nelíbí se mi, jak se tu z toho stalo válečné pole…

Každopádně děkuji všem za konstruktivní kritiku a rady. Byla jsem zaslepená tím, že jsem měla už opravdu nervy. Kočka zůstává a budeme na tom makat. Bavila jsem se s pár kamarady a dostavala jsem rady typu „zbav se jí, zahod ji, dej ji do útulku, řekni že utekla…“ to mi taky nepřidalo v tom to pozitivně změnit. Tady jsem ale konečně dostala nějaké rady (na ten pořad kočka není pes se určitě podívám) a hlavně povzbuzení s tím opravdu něco dělat. Vztah s přítelem máme skvělí, tohle je fakt jediná věc na které se neshodneme a ja to kvůli jednomu nezbednemu (ale i roztomilemu, sakra :D) zvířátku ničit nehodlám… Budem pracovat na tom, abych já měla větší vztah a přítel menší :P

Jinak opravdu prosím pochopte, že pro člověka co od mala žije se psy je těžké pomalu ze dne na den měnit postoj a brát doma kočku jako číslo 1, ale budu se snažit. A ne, opravdu nejsem šílená pejskarka, pes žije taky doma v bytě a musí se chovat tak, aby nezničil byt, nerušil sousedy a nebyl závislý (stylem že by stěkal na zavřené dveře, jako dělá kočka, což mimochodem dělá i na vchodové dveře, které opravdu zavřené být musí). Každopádně jak říkám, vzdát to s kočkou ještě nechci!

Heled´. Já mám taky kočky a měli jsme psa, už odešel, no každopádně si neumím představit, že by mi kočka takto atakovala psa. To by prostě dostala kočka. Dveře zavíráme, ne, že ne. Kapsičku dostávají na den ti naši jednu, maximálně někdy 2, ale my máme skoro 6 ti a 5 ti kilový macany, co lítaj po venku, když chtějí. Jinak granule. Nebo syrový maso. Já kočky miluju, ale aby mi devastovala byt, jak píšeš, nebo atakovala psa, tak to nevim, co bych dělala, jistě bych zasáhla. Ano, ráda a zcela adresně říkám, že bydlíme u svých koček, ale všechno musí mít pravidla. Z obou stran. Ty naše taky nesmí na linku, nebo na místa, kde se mi to prostě nelíbí, ty hranice jsme si postupem času vytýčili. Kočky jsou děsně chytré a vyčůrané. Když ty mantinely nastolíš, tak vám všem bude fajn :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106663
4.2.21 17:01
@divine woman píše:
Zakladatelko jsi pejskařka a kočka fakt není pes. Je to špatně od začátku, v domácnosti má být první kočka a až po ní pes. Kočka se dá vychovat, ale ne plácáním rukou. A kočka na rozdíl od psa žere několikrát denně, takže bych o žádném překrmování nemluvila. Je to prostě kotě, které si chce hrát.

Tak to si nemyslim, mi pořídili kotatko ke staršímu psovi a úplně v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
269
4.2.21 17:02
@Tarjei píše:
@berusa.m taky mame. Jmenuje se Briketa :D

Juuu, to je krásný černidlo :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek