Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@stinga píše:
a věříš, že skutečná matka dítěte s oběma rukama v sádře, by se tak hloupě ptala, jestli může být dcera sama doma nebo jít do školy? to by musela mít IQ píše: Více
Kdepak, neverim. I jsem to psala hned v prvnim prispevku.
Timhle jsem jen chtela rict, ze ta indispozice neni jen, co se tyce jidla a WC. Az s tim svym urazem obou ruk jsem si uvedomila, jak moc jsou ty ruce pro cloveka dulezite a co vsechno je bez nich obtizne.
@stinga píše:![]()
přesně tak, navíc sádra na ruce se schválně dává tak, aby trčely jen konečky prstů, aby člověk opravdu s tou rukou nemohl nic dělat a nehýbal s ní, jinak by to nemělo smysl
No, to bych tak úplně netvrdila, když si vezmu, co jsem všechno vyvadela s rukou v sádře…
@Barbora_Novotna píše:
Dobrý den, včera moje dcera (13 let) běžela a zakopla. Bolely ji ruce, tak jsme ji vzali do nemocnice. Bohužel měla obě zlomené, ale bez komplikací. Na obou rukách má sádru až po rameno, už je doma. Já teď mám dovolenou, ale příští týden bude muset být sama doma, musím pracovat, beze mě by se takhle nečekaně obešli těžko, protože dovolená byla plánovaná. A teď k věci. Sádry má mít 2 měsíce. V září jde do 8. třídy, absolutně nevím jak to zvládne. S jídlem ji pomáhám (krmím ji), hrnek s pitím ji dávám až k puse, aby se napila. Ale jak bude sama doma, myslíte, že to zvládne sama? Nemáte nějaké rady jak může jíst a pít? Nemáte někdo třeba stejnou/podobnou zkušenost? Děkuji
Hele, neměla jsi tady včera zlomené nohy až po kotníky?
@Barbora_Novotna píše:
A ohledně toho, že by to nebyly 2 měsíce - má problémy, že ji pomaleji srůstají kosti
Tim jsi tomu dodala korunu ![]()
@Takco píše:
Hele, neměla jsi tady včera zlomené nohy až po kotníky?
Jsem si úplně vzpomněla na sádrového úchyla co tady jednu dobu řádil.
@blumen píše:
Tim jsi tomu dodala korunu
Vid, doktoři jsou jasnovidci a vi to predem. A me rti pitomci honili na rtg zpočátku obden a pak po týdnu, aby se ujistili, ze je vse ok. A to byla jen jedna blba ruka.
@blumen píše:
Je to blbost, nedostane sadru na dva mesice pri nekomplikovane zlomenine a ne az po rameno.
Vim, o cem mluvim, sama jsem mela zlomene obe ruce zarovenpo lokty sadra, zvladala jsem vse sama, i jist, i wc, chodila jsem do skoly a tam jsem nepsala, to bylo asi jedine omezeni. Decka mi to kopirovaly pres kopirak
Sadru jsem mela 6 tydnu, kontrolni rtg a chteli presadrovat, ale nakonec jsem dostala jen ortezu asi jeste na 3 tydny.
Druhou ruku, rameno a paze, jsem mela v orteze 2,5 mesice.
@Meduňková píše:
Tady se nám nějak hromadně lámou končetiny..
Včera nohy.., dneska ruce…
První, co mě napadlo, byl film Ruce v záruce s Annou Polívkovou
mě Definice lásky s Bárou Polákovou ![]()
@j.a.n.i1 píše:
Vid, doktoři jsou jasnovidci a vi to predem. A me rti pitomci honili na rtg zpočátku obden a pak po týdnu, aby se ujistili, ze je vse ok. A to byla jen jedna blba ruka.
Presne, rtg kazdy tyden, rameno i CT
@Meduňková píše:
Tady se nám nějak hromadně lámou končetiny..
Včera nohy.., dneska ruce…
První, co mě napadlo, byl film Ruce v záruce s Annou Polívkovou
Ten jsem videla chvilku pred tim, nez jsem se zrakvila. Uplne jsem se v tom zpetne videla ![]()
@Amalthea píše:
mě Definice lásky s Bárou Polákovou
Ten jsem nevidela, ale byl mo mohutne doporucovan ![]()
@Kockazvysocan píše:
Sadru jsem mela 6 tydnu, kontrolni rtg a chteli presadrovat, ale nakonec jsem dostala jen ortezu asi jeste na 3 tydny.
Jenze tohle se nevi predem a na dva mesice rovnou ti ji nedaji. Navic je rozdil v hojeni u dite a dospeleho. Nehlede na dalsi komentare. Troll.
@blumen píše:
Jenze tohle se nevi predem a na dva mesice rovnou ti ji nedaji. Navic je rozdil v hojeni u dite a dospeleho. Nehlede na dalsi komentare. Troll.
hned mi rekli 6 - 8 tydnu
. Ramcove vedi.
@Kockazvysocan píše:
Přesně tak.
Je to individuální.
Každý má jiný typ zlomeniny, při které je lékařem určena prozatímní stanovená doba trvání sádrové fixace.
RTG vyš. je nezbytné u každé kontroly a rozhoduje o ukončení fixace.
Pak je většinou doporučena RHB.
@Barbora_Novotna píše:
Dobrý den, včera moje dcera (13 let) běžela a zakopla. Bolely ji ruce, tak jsme ji vzali do nemocnice. Bohužel měla obě zlomené, ale bez komplikací. Na obou rukách má sádru až po rameno, už je doma. Já teď mám dovolenou, ale příští týden bude muset být sama doma, musím pracovat, beze mě by se takhle nečekaně obešli těžko, protože dovolená byla plánovaná. A teď k věci. Sádry má mít 2 měsíce. V září jde do 8. třídy, absolutně nevím jak to zvládne. S jídlem ji pomáhám (krmím ji), hrnek s pitím ji dávám až k puse, aby se napila. Ale jak bude sama doma, myslíte, že to zvládne sama? Nemáte nějaké rady jak může jíst a pít? Nemáte někdo třeba stejnou/podobnou zkušenost? Děkuji
a jak si utře zadek?
pokud tohle nevyřešíte, sama doma být nemůže
možná jsou na to nějaké pomůcky pro invalidy