Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Dobrý den, včera moje dcera (13 let) běžela a zakopla. Bolely ji ruce, tak jsme ji vzali do nemocnice. Bohužel měla obě zlomené, ale bez komplikací. Na obou rukách má sádru až po rameno, už je doma. Já teď mám dovolenou, ale příští týden bude muset být sama doma, musím pracovat, beze mě by se takhle nečekaně obešli těžko, protože dovolená byla plánovaná. A teď k věci. Sádry má mít 2 měsíce. V září jde do 8. třídy, absolutně nevím jak to zvládne. S jídlem ji pomáhám (krmím ji), hrnek s pitím ji dávám až k puse, aby se napila. Ale jak bude sama doma, myslíte, že to zvládne sama? Nemáte nějaké rady jak může jíst a pít? Nemáte někdo třeba stejnou/podobnou zkušenost? Děkuji
@Barbora_Novotna píše:
Bohužel měla obě zlomené, ale bez komplikací. Na obou rukách má sádru až po rameno, už je doma.
kolik je ti Barboro, 13? a no jo vlastně…něco o osmé třídě, tak možná 14…
hele, servery pro děti jsou jinde, tady zase tak úplně ne
@Borrealis píše:![]()
![]()
nevím, jestli je to troll, ale znala jsem dítko, které spadlo z takové té hrazdy mezi dveřma a zlomilo si obě ruce.
@Barbora_Novotna píše:
Dobrý den, včera moje dcera (13 let) běžela a zakopla. Bolely ji ruce, tak jsme ji vzali do nemocnice. Bohužel měla obě zlomené, ale bez komplikací. Na obou rukách má sádru až po rameno, už je doma. Já teď mám dovolenou, ale příští týden bude muset být sama doma, musím pracovat, beze mě by se takhle nečekaně obešli těžko, protože dovolená byla plánovaná. A teď k věci. Sádry má mít 2 měsíce. V září jde do 8. třídy, absolutně nevím jak to zvládne. S jídlem ji pomáhám (krmím ji), hrnek s pitím ji dávám až k puse, aby se napila. Ale jak bude sama doma, myslíte, že to zvládne sama? Nemáte nějaké rady jak může jíst a pít? Nemáte někdo třeba stejnou/podobnou zkušenost? Děkuji
Jídlo a pití mi přijdou jako nejmenší problém
![]()
Vážně se dospělá ženská musí na tohle ptát? ![]()
@Borrealis píše:![]()
![]()
tak nereálné to není, obě ruce jsem si zlomila, pardon, jednu jen naštípla, i letos, v 47 letech a omezující to bylo teda dost.
@vokishka píše:
nevím, jestli je to troll, ale znala jsem dítko, které spadlo z takové té hrazdy mezi dveřma a zlomilo si obě ruce.
nejen děti ![]()
@Barbora_Novotna píše:
Na tohle bys dostala paragraf i na manžela, obě ruce v gypsu až po rameno. Nemůžeš nechat třináctiletou holku s tímhle samotnou. Nebo ji chceš nechat v plenkách před TV??? Pokud si na tohle nemůžeš čerpat OČR, tak co manžel, babičky? Sama být nemůže, to je fakt blbost.
já se zasmála tomu " bez komplikací " a současně " sádra obě ruce po ramena "
ehm ehm
po zakopnutí u dítěte
ale no tak…
…no je to naprostá blbost
Já sádru nikdy neměla, tak nevím, jak moc omezující to je… babičky jsou dobrý nápad, nejspíš je k ní pošlu
@Kockazvysocan píše:
tak nereálné to není, obě ruce jsem si zlomila, pardon, jednu jen naštípla, i letos, v 47 letech a omezující to bylo teda dost.
Máme v práci Ukrajinku, odjela se synem, asi 11-12 let na Ukrajinu a upadl a ma zlomený obě ruce a ortezu na noze
@Barbora_Novotna píše:
Já sádru nikdy neměla, tak nevím, jak moc omezující to je… babičky jsou dobrý nápad, nejspíš je k ní pošlu
A jak si ta chudera dojde na záchod, když má obe ruky v sádře? To bys ji opravdu nechala sami doma, bez možnosti na záchod a jídla? Nebo jak bude jako sama doma jíst? Nevěřím, že takhle může uvažovat matka ![]()
Spadla, nekomplikovaně si zlomila ruce, má je zasádrovaný až po rameno a na dva měsíce? Ale no taaaak
![]()
@Borrealis píše:
@Kockazvysocanjá se zasmála tomu " bez komplikací " a současně " sádra obě ruce po ramena "
ehm ehm
po zakopnutí u dítěte
ale no tak……no je to naprostá blbost
Tak pokud se to dalo jen do sádry, bez nějakyho rovnání, lámání, drátů, operace, tak ano je to bez komplikací ![]()
@thalasan Přiznávám, že s tímhle jsem to asi trochu přeháněla, ale pořád jsem z toho trochu v šoku, a moc se nedokážu soustředit, omlouvám se