Zlomený prst u dětí

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Verun83
25.6.19 14:03

A dr rekl co?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21509
25.6.19 14:03

A co gti na to řekl doktor? My přece rentgen tvé dcery neznáme, většina z nás ani nebude mít lékařské vzdělání. Tak jak můžeš čekat nějakou „dověryhodnou“ odpověď? Ano, určitě se sejdou názory, že šetřit i nešetřit. Já bych to ale primárně řešila s ošetřujícím lékařem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
25.6.19 14:08

Jestli to chceš hrotit, tak kup ve zdravotnických potřebách bandáž a fixuj teo

http://www.zdravotyka.cz/…hy-2318.html

Pokud jí to nebolí, tak zjevně našlapuje tak, že tu kůstku co je zlomená nezatěžuje a tudíž nemá co poškodit. Rozhodně ji nenuť sedět doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
966
25.6.19 14:09

Záleží, kde a jak tu kost má zlomenou. Ale ve zdravotnických potřebách se dají koupit berle, cca za 400 si myslím. A koupání - nesmí divočit, měla by podle mě jen se nechat nadnášet, aby nezabírala nohama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
25.6.19 14:20

No mám takovou jednu čerstvou zkušenost. Sice zlomenina na ruce, ale přesto přidám příspěvek, jen pro zvážení situace. Dcera si nedávno přivezla ze školního výletu nitrokloubní zlomeninu na prostředníčku levé ruky. Člověk by na první pohled řekl, že je to blbost, nateklý prst… No po RTG doktor řekl, že se počká až spaskne otok a za 3 dny se uvidí. Dostala tenkrát dlahu. V pondělí přišla na kontrolu a po CT ji poslali domů s tím, že dlahu nechají a ještě se počká, že operace „asi“ nebude potřeba. U dětí (dceři je 15), se prý řeší sebemenší zlomeniny, protože by jim to mohlo špatně srůst a v dospělosti by mohlo dojít na problémy a mohlo by je to omezovat…, zavazet.
Další kontrola byla naplánovaná v pátek (za další 3dny). To bylo 8 dní od úrazu. Znova ji čekal rentgen, po kterém ji lékař poslal domů s tím, že to „vypadá dobře“. No jo, jenže za chvílí se na RTG podíval jiný doktor, který nám ihned volal, abychom se s dcerou vrátili ihned do nemocnice, že musí ještě ten den na operaci.
Takže tak… Dcera je nyní po operaci 10 dní a je to mnohem lepší, přestala si stěžovat na bolest a vše se zdá v pořádku.
Asi bych zlomený prst na noze příliš nenamáhala a nepodceňovala to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3155
25.6.19 14:29

Tak obvykle se prst na noze přilepí k vedlejšímu. Co jinýho s tím taky.. můžete jí říkat, ať se šetří, ale pochybuju při tomhle počasí a začátku prázdnin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
25.6.19 15:43
@Petula306 píše:
Tak obvykle se prst na noze přilepí k vedlejšímu. Co jinýho s tím taky.. můžete jí říkat, ať se šetří, ale pochybuju při tomhle počasí a začátku prázdnin.

ja mela zlomene palce u nohou na obou nohach (ne naraz). Jednou bez sadry a bez rentgenu, zlomene to bylo ale urcite a dost dobre mozna i tristive zlomene, nohu jsem mela nateklou 3m tak, ze jsem mohla nosit pouze plazove slapky, do niceho jineho jsem nohu nenarvala a to nemluvime o bolesti. Jakakoliv chuze byla utrpeni, myslela jsem si, ze mne to uz nikdy neprestane bolet. Po asi 3m nakonec ano.

Podruhe jsem si zlomila palec v telaku a dostala jsem na to sadru. Mela jsem ji klasicky 6 tydnu a diky klidu me noha po sundani vubec nebolela.

Jinak, namahana zlomenina muze vest k tomu, ze se zacne ztracet kost. Toto hroz obzvlaste u prstu.

Ale kdyz to dcerku neboli…? Hmmm, nedovedu si predstavit, ze to neboli. Me to bolelo UKRUTNE.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4465
25.6.19 15:52

Já měla letos v únoru zlomený palec na noze. Nijak mi to nefixovali, já sama jsem si palec lepila klasickou leukoplastí k nártu a ostatním prstům. Šetřit to moc nešlo, jeli jsme na hory a já musela běhat za prckem. Jinak to bolelo jak prase, pajdala jsem se skoro 3 týdny. Prst srostl, ale jako by mi na něm zmizel kloub, prostě palec neohnu, už to sice nebolí, ale pořád o tom vím.

Zkusila bych jí to zatejpovat, jinak se běžně zlomeniny prstů na noze opravdu nefixují. Sama bude vědět, kdy ji to omezuje, ukazováček se tolik nezatěžuje jako ten palec. Ať je dcerka brzy v pořádku ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.6.19 16:14

Moc děkuji za názory. Já měla také zlomený prst teď v únoru ale pocitovala jsem to. Pro to mě překvapuje že dcerka ne a chtela jsem spíš znát jen názory a popřípadě zkušenosti. Na chirurgii minulý týden samozřejmě doporučení lepit k dalšímu prstu a nezatěžovat a odpočívat. Což je u dětí nadlický výkon 😁 😁 😂. Spíš mám jen strach aby jí to třeba špatně nesrotlo, když nebude odpočívat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26559
25.6.19 18:41

Melo by to byt zafixovane, my meli takovou miniaturni dlahu. Par tydnu to trvalo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.9.19 07:54

Ahoj, chtěla bych se zeptat, jestli někdo neměl ditko, co mělo zlomeny prst na ruce.Melo sádru nebo dlahu? U dcery doktor nepoznal zlomeninu, jenže ji to oteklo zmodralo, tak jsme jeli na pohotovost, kde jiný doktor řekl, že to má zlomené. Dal ji dlahu, ale má to zlomené skoro pod prstem, tak tam se jí to občas hýbe, tak nevím. A vzhledem k tomu, že nejdřív tu zlomeninu ani nepoznali, tak jestli to takhle měly i vaše deti :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17013
22.9.19 08:06
@clostylbegytka píše:
Ahoj, chtěla bych se zeptat, jestli někdo neměl ditko, co mělo zlomeny prst na ruce.Melo sádru nebo dlahu? U dcery doktor nepoznal zlomeninu, jenže ji to oteklo zmodralo, tak jsme jeli na pohotovost, kde jiný doktor řekl, že to má zlomené. Dal ji dlahu, ale má to zlomené skoro pod prstem, tak tam se jí to občas hýbe, tak nevím. A vzhledem k tomu, že nejdřív tu zlomeninu ani nepoznali, tak jestli to takhle měly i vaše deti :D

Nás měl zlomený poslední článek prstu a měl jen tu dlahu na prst. Zahojil se dobre a to to pořad sundaval. Ve 4 letech měl zlomenou pažní kost, pod ramenem a taky jeden rentgen zlomeninu viděl a další ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101532
22.9.19 08:17

@clostylbegytka Tak hýbat by se to nemělo… A jinak nevím co přesně myslíš dlahou, jestli sádrobou, akorát že není komplet domotaná na plnou tloušťku, tak to je na prst standard.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35323
22.9.19 08:24

Jak velke je dite? Byli jste na detske chirurgii? Poznat detskou zlomeninu casto neni zrovna lehka disciplina, zvlast pokud to nedela detsky chirurg nebo detsky rentgenolog( a tech zas tolik neni). Jak to myslis s tou fixaci, tomu nerozumim. Jak vis, kde to ma zlomene?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101532
22.9.19 08:30

@mroe Tak předpokládám, že ji to řekl ten doktor, který vyhodnotil, že to zlomené je, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák