Žlučník

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Radina
5.1.06 09:31

Holky, Lenoško… kde bolí žlučník? Já jsem od vánoc nějaká bolavá. Řekla bych sice, že je to žaludek, protože tam mne to bolí,ale asi dva dny mne děsně píchalo vlevo od žaludku. Já vím, že mám ten můj „pajšl“ v nepořádku, ale děsně se bojím všech těch vyšetření žaludku, střev..... a tak to pořád odkládám. Ale mám dvě děti, tak bych se měla nechat asi důkladně proklepnout abych někdy nezkolabovala doma s nějakou kolikou.
Moc dík, v anatomii střev jsem zaostalá :oops:

• Citovat
  • Upravit
Aki
1280
5.1.06 10:10

Ahoj Radino. Žlučník bolí většinou v pravo od žaludku, trošku pod žebry. Moji mamce léčili několik let páteř, chodila na elektrošoky nebo co a až pak zjistili, že je to žlučník. Trpěla jak zvíře. Bolest se může promítnout i do zad.

Já v žlučníku kameny ani písek nemám, ale bolí i tak (snad kvůli anatomické odchylce). Plánuju se do 6ti měsíců začít snažit o další mimčo. Myslíte, že by bylo lepší nechat si žlučník vyoperovat? I když jsem byla teď chvíli těhu, zhoršilo se to a potom co jsem se dočetla o zhoršení u kojení… :evil: Na druhou stranu taťku před pár lety operovali (taky kvůli žlučníku), prý operace, která se dělá „na vrátnici“ a málem to nepřežil. Tak nevím, jak se rozhodnout..
 Aki

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
5.1.06 11:07

Ahoj holky,
me bolelo vpravno, jakoby pod zebry, byla to hnusna neustavajici trvala bolest, ktera se promitala i do zad. Vlastne ze vseho nejdriv me bolelo v zadech - myslela jsem, ze je to nejak skripnuty nerv nebo neco takoveho.
Bolest je to opravdu takova tezka (je to opravdu jako citit v tele kameni), moc nic na to nepomaha. Kdyz me to bolelo uz opravdu dlouho (nekolik dni), tak jsem z bolesti (a asi i nervu) i treba zvracela, ovsem je to zvraceni, ktere neprinasi ulevu (dle dr. je to typicky postreh - vestsinou se cloveku po vyzvraceni ulevi, alespon na chvili - pri zlucniku ne).
Myslim, ze to nema se strevy a zaludkem nic spolecneho. Zaludek boli uplne jinak (tedy alespon podle me).
Holcino s predesl.mejlu - NECH SI KAMENY VYNDAT ! Radim ti to dobre, dokud nejsi tehotna a nemas male mimi. Ja to tak po tehu taky udelala.
Byl to planovany zakrok, laparoskopie, v nem. jsem byla 3 dny. Delali mi to v Praze na Karlaku. Nic se mi pri tom nedelo.
Nikdy nevis, kdy Te to muze chytnout ! Ja mela koliky s kojenym miminem - v noci - byli jsme sami doma - nikomu bych to neprala. Doktor z pohotovosti si se mnou vubec nevedel rady (nemohl mi vzhledem ke kojeni ani nic pichnout, ale byl prvni, kdo mi rekl, ze to kojeni je na me zabijak).
Kameny ti nikam sami nezmizi, s temi muze byt - bohuzel - jen hur.

Lenoska

• Citovat
  • Upravit
3025
5.1.06 11:08

To by ti ho Aki úplně vzali nebo jak?
Já holt budu držet tu dietu do porodu a pak dokud teda budu kojit a budu doufat, že to bude stačit. Je to fakt pekelná bolest, už to nechci zažít!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
5.1.06 11:10

Jezis promin - ja jsem moula - ted vidim, ze tam kameny nemas - takze beru zpet a s vyndanim zlucniku „jen tak“ neporadim - nevim, jestli by ti to doktori udelali. Rozhodne bych se o tom ale poradila byt Tebou.
Mne vyndali s kameny i ten zlucnik (v 25ti letech :cry: ).
Rekli mi ale, ze nikde neni psano, ze nemuzu mit problemy stejneho druhu se zlucovody (ucpavani piskem apod.) :cry: :cry:
Zatim jsem v poradku.

Lenoska

• Citovat
  • Upravit
3025
5.1.06 11:11

A pro Radinu:
Bolelo mě kolem dokola pod žebry přes celá záda. Dokud jsem byla schoulená v klidu tak to šlo, ale je otočit se na druhý bok bylo utrpení. Nejhorší to bylo nevím proč v noci, to jsem fakt bolestí brečela. Asi to taky bylo dost tím, že těch pár dní jsem nevěděla co to je a měla jsem strach o mimčo.
Byl to takový bolestivý tlak, jakoby mě někdo do toho břicha nakopl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3025
5.1.06 11:12

Lenoško a jak se žije bez žlučníku? To stačí dodržovat jen ta dieta nebo se musíš ládovat léky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
5.1.06 11:18

Jezismankote neee !!! Bez zlucniku se uzije uplne stejne jako s nim !!
Zlucnikovou dietu jsem mela jen po te operaci, aby se telo dostalo postupne do kondice (cca mesic), a od te doby jim (a piju :wink: 8) ) uplne vsechno.
Zlucnik je organ, bez ktereho se clovek normalne obejde.
Jsem po vyndani zlucniku 8 let.
Mozna by bylo dobry mrknout se do odbornejsiho clanku nekde na netu.
Na druhou stranu - neni nad vlastni zkusenost :lol:
Fakt, zadne leky, zadna omezeni, jsem uplne fit.

Lenoska

• Citovat
  • Upravit
Aki
1280
5.1.06 11:29

Před rokem jsem lítala po vyšetřeních a nakonec mi chirurg řekl, že žlučník raději vyndáme (bez nějakého nálezu). No, mám názor, že se chirurgové do řezání moc hrnou a zkoušela jsem to raději vyřešit dietkou, bylinkami atd. Celkem to šlo, dokud jsem neplánovaně neotěhotněla a zjistila, že si nic na záchvat nemůžu vzít. A to se bolest projevila klidně i po dietních jídlech. Takže asi pod kudlu raději půjdu a budu doufat, že se mi nezačne dělat ve žlučovodech písek. Žlučník by mi vzali asi celý..
Oba mí rodičové jsou bez žlučníku a žádné zažívací problémy nemají.
Měla by se po operaci dodržovat nějaká dieta?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
5.1.06 11:30

Irucho, hlavu vzhůru já jsem kojila 15 měsíců a žlučník kvůly tomu nebolel:), problémy mám jen když si dám něco dobrého masnějšího nebo více aromatického..
Každopádně si myslím, že bude lepší být doma v klidu, taky předpokládám že dietku ti v práci vařit nebudou.. No uvidíš…
Tak hezký zbytek těhu:)

Pavla

• Citovat
  • Upravit
Aki
1280
5.1.06 11:31

Aha.. odpovědi dorazily dřív než jsem to napsala :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3025
5.1.06 11:40

Pavli, já musím ještě minimálně do konce ledna nebo ještě líp února v práci být. Jasně, že násilím mě tam nikdo nepotáhne, ale tak nějak se za to cítím pořád odpovědná a počítají se mnou.
Asi si budu nosit baštu z domova.

Tak proč ten žlučník vlastně máme, když akorát zlobí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3025
5.1.06 11:42

Mimochodem ona mi ta dieta jen prospěje, začínala jsem těhu s 85 kilama, jsem strašnej mlsoun, takže ve 21tt jsem byla už 6 kilo nahoře. No a teď mám zase 4 dole. Snad mě to naučí stravovat se zdravěji a nebude problém se po porodu dostat na nějakou rozumnou váhu, chtěla bych tak na 70 do příštích Vánoc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
5.1.06 12:34

Ahoj Pavlo, a ty mas nejake problemy se zlucnikem ? Nevim, jestli ti ted dobre rozumim …
To je jasny, ze se zlucnik kazdymu nerozboli z kojeni :) Ale kdo problemy a koliky uz ma (a Irucha pise, ze ano - uzila si to v tehotenstvi asi dost), tak je opravdu velka pravdepodobnost, ze to kojenim prizivi.
Mne to tak rekli doktori a taky jsem to tak mela.
Moje 10-tydenni kojeni byl prakticky jeden neustavajici zlucnikovej zachvat (vim, ze to ted zni mozna legracne). Ale fakt mi dobre nebylo ani chvili. Nikomu bych to neprala - manzel mi treba musel drzet malyho u prsu, aby se nakojil, protoze jsme se nemohla ani pohnout.
Pak jsem kojit prestala (zase z jineho duvodu), a bylo po problemu. ZE DNE NA DEN !!
Kameny jsem mela, takze jsem se objednala a asi po dalsich 4 mesicich sla na laparoskopii, kde me jich+zlucniku zbavili.

Ahoj
Lenoska

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
5.1.06 12:52

Lenoško, mě začal žlučník zlobit (teda měla jsem pocit, že umřu) v těhotenství, byla jsem kvůly němu v nemocnici a pak na neschopence. fakt jsem si taky užila své..Do konce těhu jsem byla na lékách a je fakt, že po porodu se to hodně zlepšilo..Ale je pravda, že následné kojení nic nezhoršovalo asi je to taky individuální…
No určitě se žlučníkem do dalšího těhotenství nejdu.....

Pavla

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí