Žlučník

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3025
5.1.06 11:42

Mimochodem ona mi ta dieta jen prospěje, začínala jsem těhu s 85 kilama, jsem strašnej mlsoun, takže ve 21tt jsem byla už 6 kilo nahoře. No a teď mám zase 4 dole. Snad mě to naučí stravovat se zdravěji a nebude problém se po porodu dostat na nějakou rozumnou váhu, chtěla bych tak na 70 do příštích Vánoc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
5.1.06 12:34

Ahoj Pavlo, a ty mas nejake problemy se zlucnikem ? Nevim, jestli ti ted dobre rozumim …
To je jasny, ze se zlucnik kazdymu nerozboli z kojeni :) Ale kdo problemy a koliky uz ma (a Irucha pise, ze ano - uzila si to v tehotenstvi asi dost), tak je opravdu velka pravdepodobnost, ze to kojenim prizivi.
Mne to tak rekli doktori a taky jsem to tak mela.
Moje 10-tydenni kojeni byl prakticky jeden neustavajici zlucnikovej zachvat (vim, ze to ted zni mozna legracne). Ale fakt mi dobre nebylo ani chvili. Nikomu bych to neprala - manzel mi treba musel drzet malyho u prsu, aby se nakojil, protoze jsme se nemohla ani pohnout.
Pak jsem kojit prestala (zase z jineho duvodu), a bylo po problemu. ZE DNE NA DEN !!
Kameny jsem mela, takze jsem se objednala a asi po dalsich 4 mesicich sla na laparoskopii, kde me jich+zlucniku zbavili.

Ahoj
Lenoska

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
5.1.06 12:52

Lenoško, mě začal žlučník zlobit (teda měla jsem pocit, že umřu) v těhotenství, byla jsem kvůly němu v nemocnici a pak na neschopence. fakt jsem si taky užila své..Do konce těhu jsem byla na lékách a je fakt, že po porodu se to hodně zlepšilo..Ale je pravda, že následné kojení nic nezhoršovalo asi je to taky individuální…
No určitě se žlučníkem do dalšího těhotenství nejdu.....

Pavla

• Citovat
  • Upravit
3025
5.1.06 13:21

Lenoško, obdivuju tě, že jsi i přes ty bolesti kojila. Já jsem celkem srab, vím, že je to pro mimi to nejlepší, ale pokud bych trpěla, asi bych kojení nevydržela, obzvlášť po 2-3 hodinách, už tak je péče o mimi náročná a k tomu se nemoct hnout. No zkrátka máš můj obdiv!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
5.1.06 15:21

Doprcic, ja si smazala celej prispevek :evil: , no napisu to znova -

prosim Te vubec me neobdivuj :) , ja totiz nevedela, co to se mnou vubec je - ma to se prislo jinou nahodou.
Vubec nechapu, ze to moji prakticky dr nedocvaklo, kdyz jsem ji tam denne chodila skoro s brekem (a rvoucim uzlickem), ze mi je porad zle, ze mam bolesti kolem celyho tela, ze se nemuzu kolikrat ani pohnout a poradne se nadechnout - jeji diagnoza byla zkazeny zaludek, a at jim den stare housky :evil: 8O
Pak jsem dostala (kdyz bylo malymu 10 tydnu) ledvinovou koliku, se kterou me odvezli na Karlak, a tam mi delali UTZ vseho moznyho (aby zjistili, co se mnou vubec je) a pri te prilez. se me zeptali, jestli mi neni uz delsi dobu porad spatne, ze mam zlucnik plnej kamenu !!! 8O No, byla jsem docela rada, ze to konecne vim …
Hrozne nerada na tohle obdobi vzpominam, vubec nevim, co to je mit nejakou radost po prichodu z porodnice. Neustaly bolesti, urvany mimi :cry: , depka … no desny. Nekde jsem tu o tom uz drive psala.
Takze jsem zustala v nemocnici s tou ledvinou, tyden, tim skoncilo kojeni (mimi prevedla doma moje mama na Sunar) a tim skoncilo ze dne na den moje zlucn.trapeni.
Jedna holka mi tu myslim nekde napsala, ze nic neni dulezitejsiho nez kojit mimi a mit ho v nemocnici u sebe atd ...... no ani jsem to nekomentovala :wink: . Nektery veci se musej zazit.

No a Pavlo s Tebou souhlasim, ze se spatnym zlucnikem bych do tehu nesla taky - ANI ZA MILION !!! Kazdy rok si nechavam UTZ zkontrolovat zlucovody, a do tehu se moc nehrnu, ale uz mam na case (je mi skoro 35 a synovi uz 10 let :oops: ). Teda ne ze bych se nehrnula kvuli tomu zlucniku (nebyt ted Iruchy, tak uz bych na nej ani nevzdechla :) , ale tak nejak jsem hrozna no - furt to odkladam, v praci to mam dobry, doma i v praci klid a pohoda … :wink:

Lenoska

• Citovat
  • Upravit
203
5.1.06 15:53

Holky,vy me teda strasite s tim zlucnikem :cry: :) Ne vazne,mam taky v zlucniku dva kameny a zlucnikovou koliku jsem mela asi jednou uz pred 7 lety.A pak uz ne.Potom jsem otehotnela a nastesti cele tehotenstvi to bylo dobry,jenze ted bych chtela jit do druheho a zacinam mit obavy,jestli teda si to nemam nechat vyndat ty sutry :? Bylo to v pohode ta operace kdo jste ji zazil?A Lenosko jasne ze kojeni neni v tomto pripade nejdulezitejsi :P Tos jako mela radsi zemrit hlavne ze bys nakojila.?!To fakt nechapu takovy zarputily nazory.Petra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
14.3.06 16:39

Holky, ja se chci jen zeptat. Mam zlucnik taky plny kamenu a pisku. Nikdy jsem ale nemela zadnou koliku (prislo se na to nahodou). Behem nasledujicich dvou let bzch chtela otehotnet. Porad premyslim, jestli si zlucnik nechat vytahnout nebo ne. Co si o tom myslite? Diky

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
14.3.06 16:40

Holky, ja se chci jen zeptat. Mam zlucnik taky plny kamenu a pisku. Nikdy jsem ale nemela zadnou koliku (prislo se na to nahodou). Behem nasledujicich dvou let bzch chtela otehotnet. Porad premyslim, jestli si zlucnik nechat vytahnout nebo ne. Co si o tom myslite? Diky

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
18.3.06 16:11

kamene v zlcniku

ahoj!no ak ti mozem poradit,tak si ich daj urcite vybrat este pred tehotenstvom.hovorim z vlastnej skusenosti-cakam druhe babo,za cca 2 tyzdne sa ma narodit,syn ma 5rokov a toto tehotenstvo som si vytrpela so zlcnikom az az!Mne to zacalo asi pred 4mi rokmi,no nikto nevedel prist na to,z coho mam tie strasne bolesti,vzdy ma to chytilo v noci,ukrutna bolest akoby v zaludku,sirila sa pod rebra do celeho hrudniku,koncilo to vzdy nekonecnym vracanim,vsetcia si mysleli,ze to je zaludok,tak som podstupila asi pred troma rokmi gastroskopiu,samozrejme nic mi nenasli.na ultrazvuku nebolo nic vidiet.no nemavala som tie zachvaty pravidelne,pred tehu som ich nemala mozno rok,aj viac tak ma ani nenapadlo,ze v tehu to moze prist…ale prislo a hrozne.tak asi v tretom mesiaci to zacalo,zasa ta bolest,lenze predtym trvali tak den a teraz zrazu tri-styri dni,zvijala som sa,zvracala,nic mi nezaberalo,ani injekcie proti zvracaniu,znova mi robili gastroskopiu,vies si asi predstavit ako mi bolo ked som sa uz druhykrat na to dala a este v tehu, no uz nikdy viac!a zasa na nic neprisli!Az asi v 23.tyzdni,konecne na ultrazvuku nasli pricinu mojich zachvatov a to dva,ci tri kamene v zlcniku a piesok!ono sa to zevraj velmi tazko zistuje a hlavne v tehu.ale tym to nekonci,v tehu nemozes brat nic od bolesti,nic na zlcnik a ani na to nic nie je.teraz som pred tyzdnom prisla z nemocnice,kde som stravila 5dni na infuzkach,antibiotikach,pretoze kazdy glg vody som vracala prudom,vdaka zapalu zlcnika a tej hroznej kolike a este mi ten jeden kamen upchal aj nejaku trubicu,ktora vedie z pecene do zaludka,chcel sa dostat von,takze uz ma nemozu operovat laparoskopicky ale pekne ma rezat,aby ten kamen mohli z tej trubice vyoperovat,lebo tu odstranit nemozu!Takze popri cisar.reze mi budu robit aj rovno zlcnik,aby mi nebolo malo.bojim sa totiz,ze ak s tym budem cakat a je to len otazka casu,vrati sa to urcite vtedy,ked to budem najmenej potrebovat!Takze cez to kojenie!Tak nech sa ho radsej zbavim cim najskor!Len teraz dufam,ze sa mi to nevrati skor ako do toho planovaneho terminu cis.rezu-2.4.Trosku som sa tu rozpisala,tak prepac,asi som sa musela uz vykecat,ale rozhodne by som uz necakala a dala si to operovat este predtym,nez tie zachvaty zacnu,naozaj je to priserna nekonecna bolest!Horsia ako porod!A hlavne kym sa ti nepohnu niekam inde,vzdy je lepsia laparoskopia-3 dierky,asi 1cm, ako cca 10cm rez!takze z vlastnej skusenosti-nevahaj a do toho!drzim palce!

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
18.3.06 17:54

Ahoj zlučníkařky

tak já bych volila to vyndání: mluvím z vlastní zkušenosti…

po druhém těhu mě cca ve 1měsíci dítka chytla žlučníková kolika - no děs bolesti, teklo to ze mě horem dolem, UTZ a žlučníkové kamínky a do měsíce byl žlučník venku - laparoskopicky… A když měla holčička 5 m - tak jsem otěhotněla znovu… takže vyndaný žlučník tomu nebrání… a jestli víte, že byste chtěli dítko - tak při těhu je operace náročnější a dost se při tom riskuje… a normálně je hotová za chvilku a v nem jsem byla celkem 5 dní…

Závisí také na velikosti těch kamínků nebo písku - protože velké kamínky „pouze“ ucpou odtok žluči, kdežtože ty menší a písek cestujou pak v žlučovodech a to je nebezpečnější… A nechci strašit - mé mamince se tohle stalo osudným. Měla jít na žlučník - nešla - a umřela na rakovinu žlučníku…

Věra

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
18.3.06 20:10

Holky, mě se můj gynekolog na žlučník doslova ptal hned na začátku, protože na žlučové cesty (nebo jak se to jmenuje ) má vliv kolísání hormonální hladiny během těhu a zejména po porodu…
Progesteron, který způsobuje povolování veškerého hladkého svalstva (praskání drobných žilek a roztahování močové trubice jsme zaznamenaly asi každá, že :cry: :lol: ), způsobuje, že se mohou dát do pohybu drobné kamínky ne písek…a z toho můžou být mimo jiné ty drobné koliky/záchvaty. Navíc - jak se ty cesty roztáhnou a kamínky se během těhu i díky jinému metabolismu můžou zvětšit, tak po porodu, jak se zpátky stahujou, tak to najednou způsobí těžkou koliku, protože to svalstvo najednou musí „obepnout“ větší útvary. Může to prý chytnout i někoho, kdo před těhu nikdy problémy se žlučníkem neměl, tak abych se prý nelekla :wink: . Dle rozsáhlosti problémů se to buď musí řešit zákrokem po porodu nebo se můžou mírné problémy opět díky zmněně metabolismu dát do pořádku samy…
Já sama jsem už v životě asi 2× měla takový drobný záchvatek - ale hodně bolestivý :twisted: a teď během těhu 1×( Rozehnala jsem to teplem -termoflaškou, odeznělo to do 20minut)

Není nad informované lékaře :wink:

Cami + 2prcci 24tt

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
18.3.06 20:11

..drobné kamínky NEBO písek… oprava
Cami

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
20.3.06 09:39

Dekuju vam vsem moc za odpovedi. Jsem ted totiz na vazkach, jelikoz jedna skupina doktoru se priklani k odstraneni a druha se tvari tak jako, ze neradi resi problem, tam kde neni-do ted jsem totiz nemela jeden jediny problem. Mam tzv. neme kameny :-).

• Citovat
  • Upravit
3221
7.1.14 19:19

Ahoj vsem, chtela jsem se zeptat jestli nekdo netusi, jestli se muzou brat nejake vitaminy pri zlucnikove diete-treba centrum? Mela jsem jit zitra na operaci, meli mi ho vyndat, jenze jsem nastydla, tak to prelozili a ja se musim dat rychle dokupy. Jenze jim jen piskoty a suchary, protoze po vsem ostatnim mam zachvat a z toho asi vitaminy nevydoluju :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
7.1.14 19:33

Můžeš zkusit najít si dráhu žlučníku podle čínské medicíny a než ti ho vyndají, tak si mačkat akupresurní body. Mělo by se ti ulevit.
tady je ten meridián s popsanýma bodama. Najdi přesně, co ti je, najdi si ten bod a ten si stimuluj.
 http://www.reiki-cz.com/akupunktura.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí