Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Zara.Ray píše:
@saphire jasně. Já bych si ho nedala tak jako tak..
Nechci aby to vyznělo že tu brojím, ale zkušenost nějaká je, odpověď lékaře taky a proto to sdílím ať se může každý svobodně rozhodnout ![]()
@saphire já tě nekamenuji. Jen je mi jasné že se případy ohledně propichnuti dělohy mohou stát a právě toho že bych se bála. Já tělísko nikdy nechtěla a teď se i tluču do hlavy že jsem kdy brala pilulky
![]()
@Zara.Ray to já se taky tluču
ale jsou to zkušenosti. S hormonální antikoncepcí všeho druhu jsem sekla 3roky zpět a nelituju ![]()
@saphire Ok omlouvám se, jestli jsem byla útočnější. Ono mi to napoprvé od tebe vyznělo, jako by to byl zdroj „jedna paní povídala“. Pokud je zdroj od lékařky a s příběhem, jak jsi doplnila, tak to beru. A ještě jednou promiň!
Já třeba zase řešila s několika lékaři antikoncepci kvůli migréně s aurou. Nakonec mi kromě kondomů, které ani jeden s manželem nechceme, vyšla jako nejlepší varianta právě hormonální tělísko. Já na něj právě zase nedám dopustit.
@saphire přesně já taky. 3 roky jsem ji brala a teď jsem 3 roky bez ní. A jelikož se nám s partnerem nedaří a nehroutím se ( nebo se o to alespoň snažím) tak ze srandy partnerovi říkám že jsem ji nemusela brát ani předtím, že jsem jak chodící antikoncepce. ![]()
@nozu v pohodě a je jen dobře pokud jsi nezažila co já, nikomu to nepřeju. Bohužel je potřeba s tím potenciálním rizikem počítat i když neříkám že to hrozí každé druhé.
@Zara.Ray taky bojuju s otěhotněním a spíš si říkám jestli ty roky braní hormonů taky nemají svůj díl
nevrátím to a život jde dál ![]()
@saphire no přesně. I když po všech vyšetřeních nás obou jsme naprosto v pořádku. Prostě to tak je, ale já vím že to jednou přijde.. ![]()