Změna kvality vlasů

5
26.9.22 16:01

Změna kvality vlasů

Ahoj, do svých asi 23 let jsem měla vlasy dlouhé a řekla bych že i husté a celkem zdravé. Začali mi řídnout a všimla jsem si že i dorůstat, ale vždy max 10 cm a pak vlas vypadne, dole jsou suché a řídké a nahoře celkem husté, ale už mi nechcou dorůst- takhle to mám už asi třetím rokem. Zkusila jsem všechno možné včetně šamponu i vitamínů. V tu dobu jsem i vysadila antikoncepci, ale když jsem ji vysadila i dříve např. na rok a půl, nikdy jsem takové změny u vlasů nezaznamenala jako teď. Tak nevím, jaká může být příčina. Děkuji za každý tip. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
37132
26.9.22 16:51

A ten vlas vypadne celý, nebo se ulomí? Podle popisu bych řekla, že je tam nějaká chyba v péči, možná moc barvení, odbarvování, špatné přípravky, časté žehlení, fenovani na vysokou teplotu apod, co ten vlas prostě ničí a on nemá šanci dorůst.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
26.9.22 17:04

@Kriss Tina vlasy mám nebarvené, nežehlené a snažím se kupovat kvalitní šampony.. vlas vypadne, nezlomí se a je jemný a tenký :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37132
26.9.22 17:12

@Mona300 aha, tak to bude něco vnitřně. Nějaký stres? Covid nebyl? Nové léky? Hormony?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
26.9.22 17:17

@Kriss Tina stres bych řekla že ve stejné míře jako dřív a začalo to už asi 2 roky před covidem, léky také neberu. Zjistili mi akorát nižší progesteron na hormonálním profilu, ale vůbec nevím, zda to může mít příčinu takových vlasů a ještě po takovou dobu :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37132
26.9.22 17:19

@Mona300 jo tim progesteronem to může být, třeba v těhotenství je ho naopak hodně a má to vliv na vlasy, že rostou hodně, nepadají atd, takže naopak pokud je ho málo může dělat to, že vlasy porostou blbě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí