Změna lékaře a karta

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Matttesssf
21.4.12 02:14

Opis karty

No je blbé, že na tom opisu musí být razítko,takže je to dobře udělané pro dr.
A taky to vydávání či nevydávání má smysl, protože když jde člověk třeba do armády je potřeba mít opis z karty, já přecházel od jedného dr k druhému a při té příležitosti jsem si vyndal s karty co bylo potřeba aby mě do army vzali :D
Ted by to nebylo možné, a nevyšlo by mi to.

• Citovat
  • Upravit
Šarlottka
19.12.12 22:07

Chci se prosím zeptat, je možné změnit praktickéo lékaře, pokud s ním nejsem spokojená a není ochoten mě odeslat na podrobná vyšetření? A ještě jedna, zda se musí platit vyšetření u odborníka, pokud nemáte doporučení od praktika. Jsem pojištěná a bylo mi řečeno, že pokud nepřinesu doporučení, zaplatím si vyšetření sama. Je to opravdu možné? (jedná se o kardiologické vyšetření, cena cca 1500,–) děkuji

• Citovat
  • Upravit
1219
19.12.12 22:22

Volba praktického lékaře je na tobě samo že ho lžeš změnit a to kdy chceš stačí si najít nového u vsého pořádat o výpis karty a tu novému donést.
ne neplatíš za vyšetření pokud nemáš doporučení tak si asi počkaš nebo tě možná nevezmou bez doporučení ale platit by jsi rozhodně neměla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2693
19.12.12 22:23

No po pravdě na některých pracovištích to tak chodí. Lékaře změnit můžeš, podle zákona máme právo si lékaře volit a také změnit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.12.12 22:42
@Matttesssf píše:
No je blbé, že na tom opisu musí být razítko,takže je to dobře udělané pro dr.
A taky to vydávání či nevydávání má smysl, protože když jde člověk třeba do armády je potřeba mít opis z karty, já přecházel od jedného dr k druhému a při té příležitosti jsem si vyndal s karty co bylo potřeba aby mě do army vzali :D
Ted by to nebylo možné, a nevyšlo by mi to.

Já jsem nikde v armě původní kartu neukazovala :jazyk: Sama doktorka mi do výpisu pro armádu některé věci neuvedla, aby mě vzali. Jinak bych měla smůlu. Dala jsem ji čokoládu :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
15
31.12.12 19:21

Změna pediatra

Maminky:opět mne namíchla naše dětská mudr.dnes jsem sháněla 3 letému synovi novou paní doktorku. Bydlíme v Písku. A povedlo se. její přístup, je naprosto super. Kartu si vyžádá sama. A důležité je, že je jedna z mála, co přibírá nové pacienty. A má dlouholetou praxi z dětského oddělení z nemocnice. Super!!!Pokud by nějaká maminka chtěla vědět více, napište. Zdravím DANINA83

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.8.14 07:11

Změna lékaře a odmítnutí poskytnutí zdrav. údajů

Ahoj holky, než půjdu zbrojit proti doktorce, jdu se sem ujistit jestli jsem v právu. Už je to dlouho co jsem od své pediatričky přešla na „klasický“ obvod, odešla jsem protože lékařka v mém případě silně pochybila a obecně jsem s ní nebyla spokojená. Nový lékař mě vzal bez problémů. Avšak bývalá lékařka odmítla vydat mi mou kartu (chápu že celou nemusí), napsala pouze malý řekněme dopísek mému novému lékaři, kde vůbec nic nebylo, žádné zmínky o tom že jsem byla na operaci a že byly problémy a tak, vůbec nic. Myslím si že se tím kryje, protože nemá v papírech pořádek :nevim: a to ale nejde. Nyní mi jde o to, že bych potřebovala do své bývalé kartu u t lékařky nahlídnout, vím že na to mám právo, když k ní chodím, ale co když jsem odešla? I tak mám snad právo vidět svou kartu nebo se pletu? Potřebuji v té kartě najít výsledky jednoho vyšetření na kterém jsem byla a ty výsledky by mi nyní mohly dost pomoct.

Omlouvám se za anonym, je to pro mě osobní.

• Citovat
  • Upravit
85410
28.8.14 07:37

Lekarka postupovala spravne, pokud prejdes k jinemu lekari, da mu jen vypis ze zdravotni dokumentace a kartu musi uschovat ke kontrole pojistovnam dalsich 10-15 let. Myslim si ale, ze pokud pisemne zazadas (a nejlepe s razitkem noveho doktora, aby se to urychlilo), muzes si u nich v ordinaci poridit kopie sve STARE karty (za poplatek). Nebo jeste lepe (ofot si ji zadarmo). Lekar musi predat dalsimu lekari vsechny potrebne informace, aby Te mohl osetrovat. Byla bych ale slusna a nestezovala si, zapojila bych i sveho nynejsiho doktora (aby Ti dal do te zadosti razitko). Musis zazadat pisemne a domluvit si termin (kdysi jsem to tak nekde cetla).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
JLP
4646
28.8.14 08:00

Já měnila praktickou dr. před pár týdny kvůli stěhování. S původní dr. jsem do kontaktu vůbec nepřišla - všechno si vyřídila nová dr. Ptala jsem se, jestli jsem neměla přinést aspoň výpis ze zdravotní dokumentace, ale nová dr. mi řekla, že o to se já vůbec nemusím starat, že si to vykomunikuje ona…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.8.14 08:33

@blumen ano, výpis s potřebnými daty, to co ona mě dala, to opravdu bylo dost málo, jsme se nad tím s doktorem dost pozastavili. Jo s tím ofocením to bude nejlepší nápad :palec: vždy jsem s ní jednala slušně, ale bohužel jsem narazila na neshody.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.8.14 08:36
@JLP píše:
Já měnila praktickou dr. před pár týdny kvůli stěhování. S původní dr. jsem do kontaktu vůbec nepřišla - všechno si vyřídila nová dr. Ptala jsem se, jestli jsem neměla přinést aspoň výpis ze zdravotní dokumentace, ale nová dr. mi řekla, že o to se já vůbec nemusím starat, že si to vykomunikuje ona…

jo to jo, on by si to nový lékař zařídil, ale mě přišlo slušné zajít jí to říct osobně, tak jsem přišla řekla jí že přecházím k jinému lékaři, z důvodů že má málo míst a pak by mě nemusel vzít (nechtěla jsem rovnou říct že s jejími postupy nesouhlasím a že jí nevěřím) a ona na mě byla nepříjemná takže u ní s nějakým prosím vás moc neuspěji

• Citovat
  • Upravit
85410
28.8.14 09:57
@Anonymní píše:
@blumen ano, výpis s potřebnými daty, to co ona mě dala, to opravdu bylo dost málo, jsme se nad tím s doktorem dost pozastavili. Jo s tím ofocením to bude nejlepší nápad :palec: vždy jsem s ní jednala slušně, ale bohužel jsem narazila na neshody.

Musis o to stejne zazadat dopredu, ale manzel si to zdarma ofotil bez problemu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.8.14 09:59
@blumen píše:
Musis o to stejne zazadat dopredu, ale manzel si to zdarma ofotil bez problemu.

díky, s tím ofocením je to super nápad :palec:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty