Změna práce nedopadla nejlépe

Anonymní
9.9.23 07:50

Změna práce nedopadla nejlépe

Hezké ráno, potřebuji se vyzpovídat. Bude mi třicet a cely život jsem byla Ičař. Řekla jsem si ale, že by to chtělo nějaké jistoty (hypotéka, atd.) a že už je toho na mě moc, a tak jsem 1.9.nastoupila v jedné nadnárodní firmě na celkem kariérní pozici. Od začátku ale cítím, že to je celé špatně. Náplň práce je sice zajímavá, ale hodně náročná, hlavně co se týče vedlejších aktivit. Je to pozice marketingová a i když mě bylo říkáno, že cestování je minimum, mám na každý měsíc naplánovaný jiný výjezd. Jsou i zde i nepovinně povinné večeře a setkávání mimo práci. Vše, co mě jako introvertovi dost vadí. Myslela jsem se, že mě to zocelí a někam posune, spíše to ale vypadá na opak. Zároveň jsem ale v pasti, podepsala jsem konkurenční doložku a tak jsem ukončila dosavadní spolupráce na ico, které mě moc bavily. Otázka je, co teď. Zatnout zuby a dát tomu třeba ještě zkušebku? Samozřejmě mám problém i celkově s HPP, propustkami, pochlebování nadřízeným, nějak je to na mě moc velký šok. Díky za rady ;)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14955
9.9.23 08:01

Záleží co od života chceš. Co se týče nějaké pracovní morálky a chození do práce na hlavní pracovní poměr, to si člověk zvykne, pokud nemá jinou možnost. Co se týče náplně práce a toho, co od tebe vyžadují, tak je to o tom jestli kariéru tímto směrem chceš nebo ne. Pokud ano, tak musíš zapnout zuby a jakmile si zvykneš a uděláš si systém, tak to bude lepší. Pokud jsi přesvědčena, že tohle není cesta pro tebe, pak se musíš poohlídnout jinde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Stará známá
9.9.23 08:11

Osobne si myslim, ze po tydnu prace je brzy na hodnoceni i na hazeni flinty do zita.
Pripomen si znovu, proc jsi do te zmeny sla

Příspěvek upraven 09.09.23 v 08:12

• Citovat
  • Upravit
Mango_Lassi
9.9.23 08:12

Marketing a introvert nejde moc dohromady. Co jsi od toho vlastně čekala? Co jsi dělala předtím?
Jako typický introvert jsem si zvolila práci BEZ lidí. Ve tvé situaci bych chcípla

• Citovat
  • Upravit
Mango_Lassi
9.9.23 08:14

Toto nevím, jak si vyložit. Komu se musíš pochlebovat

Samozřejmě mám problém i celkově s HPP, propustkami, pochlebování nadřízeným, nějak je to na mě moc velký šok.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.9.23 08:26
@Anonymní píše:
Hezké ráno, potřebuji se vyzpovídat. Bude mi třicet a cely život jsem byla Ičař. Řekla jsem si ale, že by to chtělo nějaké jistoty (hypotéka, atd.) a že už je toho na mě moc, a tak jsem 1.9.nastoupila v jedné nadnárodní firmě na celkem kariérní pozici. Od začátku ale cítím, že to je celé špatně. Náplň práce je sice zajímavá, ale hodně náročná, hlavně co se týče vedlejších aktivit. Je to pozice marketingová a i když mě bylo říkáno, že cestování je minimum, mám na každý měsíc naplánovaný jiný výjezd. Jsou i zde i nepovinně povinné večeře a setkávání mimo práci. Vše, co mě jako introvertovi dost vadí. Myslela jsem se, že mě to zocelí a někam posune, spíše to ale vypadá na opak. Zároveň jsem ale v pasti, podepsala jsem konkurenční doložku a tak jsem ukončila dosavadní spolupráce na ico, které mě moc bavily. Otázka je, co teď. Zatnout zuby a dát tomu třeba ještě zkušebku? Samozřejmě mám problém i celkově s HPP, propustkami, pochlebování nadřízeným, nějak je to na mě moc velký šok. Díky za rady ;)

Popisujes presne to, proc chci odejit na ico. A neni to oborem ani introvertem, ale kulturou firmy

• Citovat
  • Upravit
4095
9.9.23 08:28
@Anonymní píše:
Hezké ráno, potřebuji se vyzpovídat. Bude mi třicet a cely život jsem byla Ičař. Řekla jsem si ale, že by to chtělo nějaké jistoty (hypotéka, atd.) a že už je toho na mě moc, a tak jsem 1.9.nastoupila v jedné nadnárodní firmě na celkem kariérní pozici. Od začátku ale cítím, že to je celé špatně. Náplň práce je sice zajímavá, ale hodně náročná, hlavně co se týče vedlejších aktivit. Je to pozice marketingová a i když mě bylo říkáno, že cestování je minimum, mám na každý měsíc naplánovaný jiný výjezd. Jsou i zde i nepovinně povinné večeře a setkávání mimo práci. Vše, co mě jako introvertovi dost vadí. Myslela jsem se, že mě to zocelí a někam posune, spíše to ale vypadá na opak. Zároveň jsem ale v pasti, podepsala jsem konkurenční doložku a tak jsem ukončila dosavadní spolupráce na ico, které mě moc bavily. Otázka je, co teď. Zatnout zuby a dát tomu třeba ještě zkušebku? Samozřejmě mám problém i celkově s HPP, propustkami, pochlebování nadřízeným, nějak je to na mě moc velký šok. Díky za rady ;)

Myslim, ze 1 tyden je brzy na hodnoceni. Ze je potreba zit podle pravidel a byt politicky korektni a davat si pozor k takove pozici patri.
Cestovani 1× za mesic je opravdu malo a (ne)povinne vecere k teto praci patri.

Budes si muset zvyknout a nebo si najit neco noveho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6275
9.9.23 08:28

Jsi tam chvilku, to chce klid. Tyto stavy jsme zažili snad všichni. První rok jsem několikrát brečela, že na to nemám, že to nedám. Několikrát jsem se cítila na dně. A třeba minulý týden, ač jsem na pozici už nějaký ten rok, se mi chtělo brečet, protože jsem měla pocit, že jsem neschopná. Představ si to jako vlnu. Teď jsi dole. Ale přijde chvíle, která tě vyhoupne zpátky nahoru. Dej tomu čas, vycouvat se dá vždycky, ale kdybys to teď vzdala, možná přijdeš o zkušenost, která tě má v životě posunout zase o kus dál :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4095
9.9.23 08:33
@Lelio píše:
Jsi tam chvilku, to chce klid. Tyto stavy jsme zažili snad všichni. První rok jsem několikrát brečela, že na to nemám, že to nedám. Několikrát jsem se cítila na dně. A třeba minulý týden, ač jsem na pozici už nějaký ten rok, se mi chtělo brečet, protože jsem měla pocit, že jsem neschopná. Představ si to jako vlnu. Teď jsi dole. Ale přijde chvíle, která tě vyhoupne zpátky nahoru. Dej tomu čas, vycouvat se dá vždycky, ale kdybys to teď vzdala, možná přijdeš o zkušenost, která tě má v životě posunout zase o kus dál :hug:

Potvrzuju, ze to tak taky mam. Jsou chvile, kdy se citim uzasne a jsou chvile, kdy si myslim, ze na to nemam a to i po letech.

Jsem v prodeji, jsem vicemene sympaticka ale vylozene super talent nemam a vtipna jako nekteri kolegove taky nejsem…ale ziju a sefove jsou vicemene spokojeni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12933
9.9.23 08:44

Já úplně nerozumím, proč jako introvert pracuješ v marketingu.
Tenhle obor prostě koncentruje typy lidí, kter prostě určitá kultura a náplň práce nevadí nebo i vyhovuje.
Já jsem introvert a práce pro mě znamená způsob obživy a navíc nerada manipuluji s lidmi.
Takže bych se logicky nehnala do korporátu a ještě do marketingového oddělení.
Co tě vedlo k tomu myslet si, že marketing je dobrá práce pro někoho s tvojí povahou? Že nemáš představu, jak to chodí v korporátech, to svým způsobem chápu, když jsi prostě celý život ičař a nesetkala jsi se s tím. Oni si prostě udržují určitou strategii v oblasti firemní kultury, která ne každému vyhovuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mango_Lassi
9.9.23 08:47

@Sany80s jsem těžký introvert a pracuju v korporátu. Ještě donedávna jsme pracovali 100% času na home office, o tom to není.
Jde především o náplň práce. A pochlebovat se nadřízeným fakt nemusím.

• Citovat
  • Upravit
87
9.9.23 08:50

Už nevím, kdo mi to řekl, ale platí to přesně - pravidlo tří!! Nejhorší jsou první tři dny, tři týdny, tři měsíce. A po třech letech je to úplná paráda. :lol:
A já vždy říkám, že až se tu práci naučím, tak se rozhodnu, zda ji budu dělat. Držím pěsti. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16961
9.9.23 08:50
@Anonymní píše:

Ahoj,

myslím, že to je prostě jen velký šok a výstup z bezpečné zony. Dala bych tomu čas. Já když přecházela z jednoho oboru na druhý, tak jsem zcela narovinu celou zkušebnku neustále odcházela a nejednou jsem to doma i obrečela. Pak se to ustálilo a teď bych už nechtěla dělat nic jiného :hug:
Ale věřím, že to cestování a večeře jsou dost na prd. Nepíšeš nic o rodině, to by asi u mě bylo rozhodující. Pokud bych byla 30letá bezdětná, free tak bych do toho šla po hlavě (a to jsem taky introvert). Pokud bych byla 30letá matka od rodiny, tak bych večeře a cestování vypustila a věnovala se raději rodině - ten čas ti už nikdo nikdy nevrátí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.9.23 08:59

Hele já jsem na tom podobně:

Letos jsem po několika letech měnila zaměstnavatele. Jsem tam dva týdny. Minulý týden jsem byla na zaučení, v pátek mi dali k podpisu smlouvu a tam čumím, že mám smlouvu od 1.9. a že jsem tam v době zaučení byla dobrovolně a zdarma (paráda, PO+UT 7-12hod a ST+CT jsme měli výjezdové školení s přespáním, pátek 7-12hod), tento týden mám už 10hodin přesčas a včera se holky bavily, že mají už výplatu, že to bylo rychlé. A já opravdu nic nemám, myslela jsem, že mi alespon něco příjde. Takže můj dobrý pocit z nástupu už je dávno pryč, hned první týden jsem musela přispět na dvoje narozeniny, jeden nástup do důchodu a jednu svatbu = tisícovka pryč.
Navíc ty společnost má neskutečně rychlé tempo, ředitelka je naprosto ukázkový člověk s ADHD, neposedí, skáče z jednoho na druhé, mluví šíleně rychle, říkala jsem si, že je to jedno, že s ní přímo dělat nebudu, tak si pojedu svoje tempo (jsem kozoroh, ukázkový puntičkář, detailista, jedu s zápřahu). Ale tam jsou tak zrychlení za ty roky všichni. Co jsem se bavila, tak mi všichni říkali, že tam je to tempo brutální a nepovolí, že si zvyknu a budu jak fretka,…

No jsem zvědavá na první výplatu. Základ je dost okleštěný, ale je tam až 100% pohyblivá složka a u pohovoru ředitelka chválila, že má tak skvělý tým, že momentálně všichni dostávají alespon nějakou pohyblivou složku, že tím odměňuje a motivuje, protože ví, že je náročná, ale taky je prý štědrá a umí ocenit.

Jo a taky jsem nastupovala jen na částečný uvazek 7-12hod a už ted tam mám dva dny 7-13hod :lol:

Nevím no, když ptáčka lapají… :roll: Je to všude, si nevybereš. Já tomu dávám šanci do konce roku, stejně není kam jít :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
12933
9.9.23 09:00
@Mango_Lassi píše:
@Sany80s jsem těžký introvert a pracuju v korporátu. Ještě donedávna jsme pracovali 100% času na home office, o tom to není.
Jde především o náplň práce. A pochlebovat se nadřízeným fakt nemusím.

Ono i v korporátu se najde určitá pozice, kde toto není problém. Ale v marketingu opravdu ne. To, co zakladatelka popisuje a co jí nevyhovuje, je prostě v marketingovém oboru vcelku normální přístup.
Mě by šlehlo, ale je mi jasné, že tohle není pro introverta vhodný obor a vcelku by mě zajímalo, proč to nebylo předtím jasné i zakladatelce.
Na druhou stranu, je marketing obor, který nevyžaduje kromě schopnosti hodně komunikovat a někdy čtivě a rozsáhle psát, mnoho odborných dovedností.
Takže je problém v tom, že zakladatelka chtěla změnit obor, ale nemá žádnou vysokou odbornost? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat