Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, nemáte některá/ý zkušenost se změnou pobočky školky? U nás ve městské čtvrti máme školku se dvěma pobočkami. V té větší mám teď dvě děti (3 a 4 roky). Chtěla bych je přesunout do té druhé pobočky, ale vedoucí učitelka mi brání (ve stávající školce paní učitelka vyvolává konflikty, učitelky se v naší třídě střídají a vládne napjatá atmosféra). Mám nárok děti přemístit, pokud je v té druhé pobočce volné místo? Děkuju za Vaše názory ![]()
Na to určitě žádný nárok není. Je to jen možnost - domluv se s ředitelkou.
Co je to pobocka skolky? To je soukroma ci statni?
Nicmene se obavam, ze ani v jednom pripade neni zadny narok, ale pouze dohoda. Respektive pokud ti deti do nove skolky prijali, tak je proste odhlas ze stare a zacni chodit do nove ![]()
Tak nárok asi ne, otázka je, do jaké školky ( pobočky ) bylo dítě přijato. Dle mě je vše na domluvě, pokud přijde a řeknes, že by jsi rada dala děti do jiné pobočky, tak ti vyhoví spíš, než když se budeš ohanet nárokem/vydupávat/osocovat/říkat, já chci.
U nás to funguje, na pobočky. Je centrální ředitelství se 13ti pobočkama ve městě, rozhoduje centrální ředitelství, když máš dítě přijaté do jedné z poboček, nemáš žádný nárok požadovat přemístění dítěte. Nicméně, pokud je ve školce místo a požádáš, tak by neměl být problém. PROČ TO NEŘEŠÍŠ S ŘEDITELKOU?
@soney píše:
Co je to pobocka skolky? To je soukroma ci statni?
Nicmene se obavam, ze ani v jednom pripade neni zadny narok, ale pouze dohoda. Respektive pokud ti deti do nove skolky prijali, tak je proste odhlas ze stare a zacni chodit do nove
Je to státní školka, vlastně je to ZŠ a MŠ se dvěma sídly v rámci našeho města. Obě MŠ jsou blízko k mému bydlišti a mají jednu vedoucí učitelku, která sídlí v té větší „pobočce“. Pár dětí už se z jedné pobočky (či třídy) do druhé přesouvalo, ale teď má ved. učitelka nějaký problém… ![]()
Budu se snažit co nejdiplomatičtěji… Nějak si od začátku s výše jmenovanou nesedneme…
@terinka4444 píše:
U nás to funguje, na pobočky. Je centrální ředitelství se 13ti pobočkama ve městě, rozhoduje centrální ředitelství, když máš dítě přijaté do jedné z poboček, nemáš žádný nárok požadovat přemístění dítěte. Nicméně, pokud je ve školce místo a požádáš, tak by neměl být problém. PROČ TO NEŘEŠÍŠ S ŘEDITELKOU?
Plánovala jsem to jako fázi č. 2, pokud nebude vedoucí úča vstřícná. V tom případě se chystám poslat žádost přímo na ředitelství ZŠ a MŠ. Ale pro začátek jsem to nechtěla hnát až nahoru a věřila jsem v domluvu s vedoucí učitelkou..
@Renoir píše:
Plánovala jsem to jako fázi č. 2, pokud nebude vedoucí úča vstřícná. V tom případě se chystám poslat žádost přímo na ředitelství ZŠ a MŠ. Ale pro začátek jsem to nechtěla hnát až nahoru a věřila jsem v domluvu s vedoucí učitelkou..
aha, u nás rozhoduje ředitelka, zástupkyně na pobočkách nerozhodují.
@Renoir píše:
Ahoj, nemáte některá/ý zkušenost se změnou pobočky školky? U nás ve městské čtvrti máme školku se dvěma pobočkami. V té větší mám teď dvě děti (3 a 4 roky). Chtěla bych je přesunout do té druhé pobočky, ale vedoucí učitelka mi brání (ve stávající školce paní učitelka vyvolává konflikty, učitelky se v naší třídě střídají a vládne napjatá atmosféra). Mám nárok děti přemístit, pokud je v té druhé pobočce volné místo? Děkuju za Vaše názory
ne, nemáš. Můžeš o to požádat, můžou Ti z kapacitních důvodů vyhovět a taky ne. To je na nich.
@martina.se píše:
ne, nemáš. Můžeš o to požádat, můžou Ti z kapacitních důvodů vyhovět a taky ne. To je na nich.
Tak to je špatný… ![]()
@Renoir píše:
Tak to je špatný…
zeptej se ředitelky
třeba místo najde ![]()
@martina.se píše:
zeptej se ředitelkytřeba místo najde
To je pravda. Asi to bude nejlepší přímo u ředitele, nota bene když s vedoucí učitelkou nemám zrovna 100% vztahy.
@Renoir píše:
To je pravda. Asi to bude nejlepší přímo u ředitele, nota bene když s vedoucí učitelkou nemám zrovna 100% vztahy.
určitě.. ona za to stejně odpovídá právě ta ředitelka…
Ahoj, povedlo se a měníme školku
akorát je tu menší zádrhel, mí rodiče nesouhlasí a včera mi řekli, ať s nimi nepočítám při vyzvedávání dětí (manžel odpadnul už dříve). Snad to zvládneme i bez nich… ![]()
Stejně mi to pořád vrtá hlavou (i když, přiznávám, pozdě, už jsou přijatí na tu druhou školku. Ale rodiče do mě pořád rejpou). Máte některá zkušenost? Máma tvrdí, že pro děti jsou ve školce nejdůležitější kamarádi a časté změny učitelek ani nevnímají. Mně ale připadá úča v MŠ velice důležitá, stejně jako atmosféra. Pozoruju, že v té naší dosavadní se zhoršily i vztahy mezi dětma a připisuju to právě neustálým změnám učitelek a neshodám mezi učitelkama a vedoucí účou. Podle mého děti cítí tu nervozitu, i když před nimi to nikdo určitě neřeší. Už tak dva měsíce se děti netěší do školky, nebaví je to tam a ráno nechtějí vstávat. Zažily jste některá něco podobného?
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.