Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Havlova a co proboha?
ja napsala svuj názor, ty mas jiny, tak mi ho přestaň cpát. Mne je to totiž úplně jedno. U nás konci základka 4 třídou. Od 5 třídy většina dětí dojíždí všude možné po městě, které má skoro půl mega. Takže to jako tragédii nevidím. Aspoň bude samostanejsi.
@Crystal87 píše: Více
Jak jsi milá. Tak mi ten tvůj necpi taky. ![]()
Já žila 30 let ve velkoměstě a dalších 25 na skoro vsi. Tak mám trochu srovnání. A ne, nemusíš odpovídat.
@Havlova jediná nebudeš 🤣 🤦srovnávat může více lidí… to ty tady pořád predhazujes negativa a pořád jen jak je to hrozný. No lepší kvalitní škola a dojíždění.
@Crystal87 píše: Více
Lepší kvalitnější škola a rodič, který to zařídí tak, aby těch 20 km to dítě nejelo hodinu a půl 2× denně. Do okresního města z malé vesnice pojede většina lidí auty a ráno za úplatu mohou kluka vzít (ať už se svými dětmi nebo oni sami). Odpoledne se už nějak doštrachá a kdyby nestíhal poslední bus, musí holt nastoupit rodiče.
Nebo může jít do města pracovat jeden z rodičů, stejně bude děcko jezdit do školy ještě minimálně 8 let.
A pak je taky otázka kvality výuky, dcera měla na 8G 3 spolužáky, kteří byli z jedné malotřídky, kde bylo v ročníku 5-6 dětí. Z její třídy odešli z 26 dětí dvě (z 6 přihlášených) a to ta její škola byla ta „lepší“, kam sváželi rodiče děcka z okolních vsí. Tak bych prozkoumala i tohle.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.
Vyber KVALITNĚJŠÍ školu!! Doba jízdy ho nezabije, my jezdily ve skupině teda vlakem taky tak hodinu, když rychlík tak pohoda jedním vrzem když v zimě zásek tak přestup na normální vlak to byla pruda ale vždy něco následovalo, kdybych nebyla blb a nedala právě na rady druhých mohla jsem tam jezdit už dávno takže prosimtě žádný takový ankety, rozhoduješ o něm ty a ty snad víš jestli u něj má smysl lepší škola ne?
Pak holt je to cestování součást.