Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Tři hodiny denně dojíždění jsou strašně moc. I pro mě by to bylo umorne, a to jsem dospělá. Kluk sice chce do lepší školy, ale myslím si, že v tom věku si vůbec nedovede představit, co všechno to obnáší.
Moje dcera, jezdí do školy hodinu. Ze školy občas hodinu a půl. Přestoupila když ji bylo 10. Má za sebou první rok a je veľmi spokojená. Nová škola se ji líbí, neměnila by.
Ideální doba je žádná. Dojížděla jsem celé dětství, u toho trpěla těžkou kinetozou a zařekla jsem se, že tohle svým dětem neudělám.
Pobyty v zahraničí přes školu nejsou v tomhle věku nic zásadního. Kvalitní rodilý mluvčí je fajn, ale za takové dojíždění to rozhodně nestojí.
Je absolutně zcestné o tom uvažovat a pokud o tom vůbec uvažuješ, zní to jako úvaha spíš rodiče s přehnanými ambicemi místo rozumné výchovy.
@Sany80s chce tam sám, protože chce zkusit výběrovou třídu, z té mají velmi dobré výsledky při umístění při přijímačkách.
@Anonymní píše: Více
Ty informace si vyhledal sám v registrech?
Tak si najděte jinou práci a vozte ho tam i zpět, za mě je to totální zvěrstvo tohle udělat tak malému dítěti.
A i jejich děti takhle dlouho dojíždějí?
@izabe ne, jezdí z jiné strany a trvá jim to o něco méně.
@Sany80s vozeni moc nepomůže, ráno možná, ale pokud budeme začínat v sedm a končit ve tři/půl čtvrté, tak to je vlastně stejné. Bude muset vstávat v šest a domů bude jezdit ve čtyři. Místo na cestě stráví čas čekáním.
Pro něj to byl sen, protože ta škola se mu moc líbí. Taky jezdila dlouhé roky a vzpomínám na to ráda. Ráno jsem z domu vycházela v 6:20 a u školy jsem byla v 7:45. Takže vlastně stejné, jako by to měl on, proto to neberu tak tragicky.
V tom případě nechápu, na co se nás ptáš.
Ty jsi to zažila, máš na to krásné vzpomínky. Dopřej je i synkovi
@Anonymní píše: VíceŽivot se dá užít jinak než denně 3 hodiny na cestách..
Seš rozhodnutá, tak trochu zbytečná diskuze, ne?
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.
Ráno i půl hodiny je dost. Pokud dítě není skřivan, tak i těch 30 minut je dost.
A zvládne takhle každý den dlouho jezdit? Nebude mu to vadit v zimě?