Změna školy a dojíždění. Jaká doba cesty je ještě únosná?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
16.8.25 19:04

@terien můj nápad to opravdu nebyl. S tím, že tam chce, přišel sám.

• Citovat
  • Upravit
15438
16.8.25 19:04
@Havlova píše: Více

To mu asi někdo nakukal do hlavy. Zřejmě tedy jde spíš o hodně ambiciózní rodiče, než vlastní názor dítěte. Moje dcera jde do 5 tridy a nějake přijímačky v devítce jsou ji úplně šumák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9105
16.8.25 19:12
@Anonymní píše: Více

Tak změň práci nebo si tam dohodni, že budeš chodit o hodinu později. Pokud opravdu nemáte možnost dítě vozit, tak ho dejte do bližší školy. Nebo se dohodněte s někým z vesnice, aby ho za úplatek vozili oni se svými dětmi. Když něco chci, tak to holt chce nějaké ústupky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39258
16.8.25 19:14
@Alušáček píše: Více

Tak chodi tam deti od švagrové. urcite se mezi sebou do detailu bavi o tom, jak to maji v jejich skole skvele :mrgreen: (ironie). Trosku mi to zavani soupeřením s ni. 8) Kdyz vy doktora, tak my inzinyrku. Z Prahy. :pankac:

Příspěvek upraven 16.08.25 v 19:15

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42621
16.8.25 19:15

A jak se k informacím o škole v okresním městě (a vlastně vůbec do té školy a že by tam mohl chodit) dostal?
„Chce do města, protože podle něj školy tam jsou lépe vybavené, mají hezká sportoviště, používají ve výuce tablety a často mají zaměřené třídy.“

Příspěvek upraven 16.08.25 v 19:17

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bedrisek
16.8.25 19:17

To dítě vidí pozlátko v podobě Alp, Anglie apod. Reálně si však dle mě není schopno představit, co ho v oblasti dojíždění čeká

• Citovat
  • Upravit
39258
16.8.25 19:17

Psala, ze tam chodi děti od svagrove.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39258
16.8.25 19:19
@bedrisek píše: Více

Presne. Od toho ma mit prave soudne rodice, aby mu ten real vysvetlili. Tohle by nemelo rozhodovat jedenactilete dite.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

@Alušáček nikdo mu to nenakukal, přijímačky řeším já, pro něj jsou důležité jiné věci a s ním to nikdo neřešil, je to opravdu hodně daleko. On ani neřeší rodilé mluvčí, ale zajímaly ho ty věci, co jsem psala.

@Edna-Bedna překvapivě se děti spolu baví i o škole.

@Serpentini nemůžu chodit denně o hodinu později, bohužel to v mé profesi nejde a u manžela taky ne.

• Citovat
  • Upravit
42621
@Edna-Bedna píše: Více

A ty mu líčí i ostatní školy, přestupy, výběrové třídy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77702
16.8.25 19:20

já si myslím, že je to zrcadlová diskuse od stejné uživatelky, která psala, že kluk, který teď půjde do 4. třídy, chce jít za rok na osmileté gymnazium, protože tam jde kamarád Pepa, a nikdo mu to nedoporučuje, učitelé, PPP a proto mu to matka chce znechutit,
tam jsme jí všichni psali, ať tam kluka pustí, jednalo se také o dlouhé dojíždění,
tak teď založila podobnou diskusi, a každý píše, ať tam kluka nepouští kvůli dlouhému dojíždění :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77702
16.8.25 19:21
@Edna-Bedna píše: Více

neboooo? jako obvykle - trololo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39258
16.8.25 19:22

No, urcite ano. V ramci smalltalku beznych pubertaku. :mrgreen:
Nase deti se v rodine samozrejme o skolach mezi sebou bavi. Maji skvelou skolu, ale s vrstevniky se o ni opravdu nebavi tak, jak je tu popisovano. Rozhodne neresi prestupy a vyberove tridy. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Cizinka 999
16.8.25 19:24
@Janli píše: Více

To ma dcera uz tři roky a ještě rok musí vydržet.

• Citovat
  • Upravit
42621
16.8.25 19:24
@stinga píše: Více

Tam by nejezdil hodinu a půl. U gymnázia bych o delším dojíždění i uvažovala, dcera to na 8G cca hodinu měla. U základky ne.

Příspěvek upraven 16.08.25 v 19:25

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin